| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
elroy_85 BMW Friend e39 świętochłowice | 2007-08-22 14:26:55 pozwole sobie przeklnąć...można kupić nowe ale są k@u%r$e^w&s*k%o drogie;// też mam ten problem;/ nasmaruj rygle w drzwiach to skrzypienie powinno minąć, też to miałem pozdrawiam
mam numer do gościa który kiedys , teraz chyba też sprzedaje takie uszczelki 500733133 |
TIGER81 BMW 745 E65 TYCHY | 2007-08-23 07:50:48 wydaje mi się że samo nasmarowanie za dużo nie pomoże. Moze przestanie wydawać dziwne dźwięki, ale pozostaje dalej sprawa ubytku i zdreofmowania uszczelki co będzie miało wpływ na nie miły dźwięk podczas szybszej jazdy. Powinniście sobie wymienić takie uszczelki.
Wybacz Elroy ale nie mogę się powstrzymac. Chcesz jezdzić samochodem na którego utrzymanie najwidoczniej Cię nie stać jeśli przeraża Cię już nawet cena uszczelek. Podchodząc do sprawy tak jak to robisz doprowadzisz w końcu ten samochód do stanu w jakim większość E39 w polsce się znajduje, a miałeś kiedyś naprawde ładny samochód. |
elroy_85 BMW Friend e39 świętochłowice | 2007-08-23 20:04:28
oj i tu sie mylisz moje e39 jest naprawde w bardzo ładnym stanie ) powymieniałem w niej już naprawde dużo! przez półtorej roku jak nią jeżdze wsadziłem w nią kilkanascie tysięcy na doprowadzenie ją do takiego stanu w jakim sie znajduje Nieznajdziesz w niej najmniejszego luzu w zawieszeniu, silniczek igła, na przegląd jeżdze 4 razy w roku i od razu jak coś jest nietak to wymiana! po zimie polerka nadwozia, woskowanie valvolinem raz w miesiącu, do każdego elementu odpowiedni preparat, bak zawsze zalany do pełna więc prosze Cie niewypowiadaj sie w ten sposób jak nieznasz dokłądnie sytuacji mojego samochodu. a jak mam dać 350zł za jedną uszczelkę, która mi wogole nieprzeszkadza bo niejest jakoś strasznie zniszczona czy przedarta to sory, jak na moje ucho w auucie jest bardzo cicho, uszczelki są 4 i niepowiesz mi że od tak se wyłożysz 1400zł na kawałek gumki;] Są rzeczy ważne i ważniejsze! pozdrawiam
ps. dodałem ddwie nowe fotki, bo troche mnie rozdrażniłeś tiger, spójrz na nią i powiedz mi co miałeś na myśli pisząc "a miałeś kiedys naprawde ładny samochód" fotki są sprzed kilku dni;] [ wiadomość edytowana przez: elroy_85 dnia 2007-08-23 20:13:32 ] [ wiadomość edytowana przez: elroy_85 dnia 2007-08-23 20:20:26 ] |
TIGER81 BMW 745 E65 TYCHY | 2007-08-27 07:31:47 Nie wiem czy sobie zdajesz z tego sprawę, ale prędzej czy później tą uszczelkę będzie trzeba zmienić więc kosztów i tak nie unikniesz. Ja jestem tego zdanie ze lepiej od razu zmienić uszkodzone elementy i korzystać cały czas z pełnego komfortu jazdy niż czekać aż od uszkodzonych elementów uszkodzą się kolejne. Może akurat w przypadku tych uszczelek nic więcej nie ulegnie zniszczeniu ale wymiana kiedyś i tak Cię czeka.
Co miałem na myśli pisząc ze miałes kiedyś ładny samochód? Mianowicie to że był zadbany i sprawny i szkoda byłoby zeby dołączył do grona samochodów określanych potocznie jako "PAŚCI" a jeśli chcesz już pochwalić się nowymi zdjęciami to wrzuć takie na których widać coś więcej jak np to. Pozdrawiam ![]() |
elroy_85 BMW Friend e39 świętochłowice | 2007-08-27 08:57:35 TU widać kawałek uszczelki na siódmym zdjęciu, więc tak jak mówie nie ma tragedii, bo nie jest jakoś super rozerwana czy coś! masz racje ze powino sie od razu wymieniać coś jak jest zepsute bo potem pojdzie co innego i tak robie, jeżeli chodzi o poważniejsze rzeczy pzdR. |