Duzy wyciek oleju w Focusie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mialem maly problem z wyciekiem oleju w Focusie. Problem okazal sie niewielki i juz jest po klopocie ale sprawa nadal jest co najmniej tajemnicza.
Moze ktos z Was moglby mi odpowiedziec na pytanie co sie stalo.
Problem opisalem na forum Focusa ale tamto forum to jakas porazka.
Powiem szczerze ze nie ma to klub Espero.

Opis problemu

e no co Ty nie narzekaj...dopiero 3,5 dnia a już masz jednom odpowieć ...nicniemającom nic nie dajoącom...ale zawsze cuś...

Kurde...chciałbym Ci pomóc...ale żeby to precyzyjnie zlokalizować...trza chyba jednak mieć focusa abo innego fordusa z takiem motorem...

No i sprawa sie wyjasnila.
Nie wiem jak jest w innych autach (w espero chyba tego nie bylo) focus posiada cos co sie nazywa blokada rozrzadu.
Normalnie jest w tym miejscy sruba zaslepiajaca. Przed zabraniem sie roboty trzeba wykrecic srube, wkrecic blokade a po robocie wykrecic blokade i wkrecic srube.
I wszystko by bylo OK gdyby debile nie zapomnieli mi wkrecic sruby po robocie.
No to tyle.
A forum forda to jedno wielkie "G".

Cytat:
2007-08-27 14:08:50, Hornblower pisze:
A forum forda to jedno wielkie "G".

Reno wcale nie lepsze. Naukowców udają, a g...o się znają. Nawet manuali żadnych ciekawych do ściągnięcia nie ma, a za ściągniecie softu dialogys nakazują obowiązkowo zapisać się do klubu, opłacić składkę roczną, obkleić auto nalepkami, zamontować ramki na blachy i odesłać im zdjęcie tego wszystkiego. Niech się walą!

Klub Espero rządzi,
Klub Espero radzi,
Klub Espero nigdy Cię nie zdradzi!!!

Cytat:
Klub Espero rządzi,
Klub Espero radzi,
Klub Espero nigdy Cię nie zdradzi!!!

Dokladnie.

Najlepszy przyklad jak na forum Espero gada trzech gosci:
- posiadacz Toyoty
- posiadacz Renowki
- i posiadacz Forda.

O czyms to swiadczy Niech zyje Klub Espero.

Cytat:
2007-08-27 15:06:14, Hornblower pisze:
Dokladnie. Najlepszy przyklad jak na forum Espero gada trzech gosci: - posiadacz Toyoty - posiadacz Renowki - i posiadacz Forda. O czyms to swiadczy Niech zyje Klub Espero.

Swiadczy o tym ,że ludzie jeżdżący espero znają się na samochodach

bo jak tu si enie znac jak co tydzien coś innego trzeba rozbierać

Cytat:
2007-08-28 21:31:42, sweeper23 pisze:
bo jak tu si enie znac jak co tydzien coś innego trzeba rozbierać

No fakt. Ja już w pierwszym tygodniu użytkowania złomero zapoznałem się z instalacją do radia i jego montażem oraz demontażem i czyszczeniem anteny. Teraz nie mam tych problemów i aż nudno się robi.

Cytat:
2007-08-29 07:33:52, piotr_ek pisze:
No fakt. Ja już w pierwszym tygodniu użytkowania złomero zapoznałem się z instalacją do radia i jego montażem oraz demontażem i czyszczeniem anteny. Teraz nie mam tych problemów i aż nudno się robi.

fajnie powspominać stare dobre czasy ... Ale jest sposób na zabicie tej francuskiej nudy - kup sobie antenkę od espero, koniecznie zdezelowaną używkę żebyś za długo nie musiał oczekiwać na efekty specjalne i zamontuj- chociaż nie wiem czy w kombi będzie to możliwe.
A jak na złość nie będzie ci się zacinać to reklamacja lub wymiana na lepszy model