Czy brak kata ma wpływ na spalanie ??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
jak w temacie jak wiecie padł mi kat zauważyłem że dzięki jego wywaleniu spalanie mi wzrosło o około 3 litry, czy to ma związek z tym?

Cytat:
2007-08-19 22:17:07, misiekwwa pisze:
jak w temacie jak wiecie padł mi kat zauważyłem że dzięki jego wywaleniu spalanie mi wzrosło o około 3 litry, czy to ma związek z tym?

NIE

Cytat:
NIE

Coś mało piszesz. A jak tam moje nicko wlepki?? Spoko mogę czekać tak tylko pytam

Cytat:
2007-08-19 22:21:47, misiekwwa pisze:
Coś mało piszesz. A jak tam moje nicko wlepki?? Spoko mogę czekać tak tylko pytam

Zadałeś krótkie i konkretne (w miarę) pytanie...odpowiedziałem jeszcze bardziej KONKRETNIE (wiem co piszę bo na własnej skórze to przerabiałem i przez 5 lat po operacji antykat. nie chciał palić więcej...!)

Ja poważnie i w temacie (jak rzadko )

..a Ty tu mi zaczynasz wyzywać od nicko naklejków....eeeh....Mody Ciem powinny zabanować za OT-owanie wontków ....eeeh ! /wzory zrobione...póki co ..próbuję się wyręczyć innym wykonawcą ...tak tylko odpowiadam..cierpliwości/

Cytat:
..a Ty tu mi zaczynasz wyzywać od nicko naklejków....eeeh....Mody Ciem powinny zabanować za OT-owanie wontków ....eeeh ! /wzory zrobione...póki co ..próbuję się wyręczyć innym wykonawcą ...tak tylko odpowiadam..cierpliwości/

jUż NIC NIE MóW MODOM TAK TYLKO SPYTAłEM, A CO DO SPALANIA TO PEWNIE MOJA CIEKZA NOGA

Misiek wstawiles strumienice czy rure wspawales?

Pewnie jakąś pseudo strumienicę wspawali i ma problemy...

Problemów nie mam oprócz jednego auto zaczęło palić jak smok po trasie 11 podczas gdy było 8 a w mieście koło 15 podczas gdy było 11, co zrobili? Oczyscili kata i zalozyli go z powrotem

Cytat:
2007-08-28 07:05:05, misiekwwa pisze:
Problemów nie mam oprócz jednego auto zaczęło palić jak smok po trasie 11 podczas gdy było 8 a w mieście koło 15 podczas gdy było 11, co zrobili? Oczyscili kata i zalozyli go z powrotem

hmm ale zalozyli ci puszke od kata bez srodka..jakas rurka tam jest czy sama puszka? moim zdaniem puszka to sredni pomysl..beda powstawaly tam nieprzewidywalne zawirowania spalin..jesli przez to wzroslo spalanie to powinienes to odczuc tez w postaci gorszych osiagow

Cytat:
2007-08-28 07:05:05, misiekwwa pisze:

Sprawdź sondę
JA jak wstawiłem pseudo strumienicę to samochód odżył dopiero jak mu kompa zreserowałem.
Spalanie masz faktycznie za duże, ale moze warto sprawdzić na jakim gazie jeździsz.
Jeśli przez wywaleniema katalizatora ustawiłeś instalację gazową, to teraz też trzeba sprawdzić jak ona pracuje.