| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Danek Audi 80 B4 2.0 + LPG Ostrołęka | 2007-08-26 12:08:19 Jaki to sterownik LPG? Może sygnał z cewki jest za słaby (bo pada cewka) i odciąl przewód z sygnału stadardowego, a podpiął przewód od wejścia ze wzmocnieniem sygnału. Niestety jeśli przyczyną jest padająca cewka to takie rozwiązanie na niewiele się zda, bo i tak impulsy mogą zanikać. Zmień gazownika, niech to obluka jakiś porządny fachowiec. |
choinkar Opel Astra G 1.8 16V ... Warszawa | 2007-08-26 12:43:18 Instalacje mam pierwszej generacji, zwykłą elektronika Loveco, Emlator cała instalacji Lovato |
Danek Audi 80 B4 2.0 + LPG Ostrołęka | 2007-08-26 13:22:13 To jest II generacja. Mógł paść przełącznik bena-LPG. Bo to on realizuje przełączenie a nie komp. Ale dalej myślę, że to cewki albo moduł. |
choinkar Opel Astra G 1.8 16V ... Warszawa | 2007-08-26 14:18:06
No to II generacja
Właśnie dzwoniłem do kumpla, ma sprawdzic czy może załatwic cewkę na sprawdzenie, tylko muze zobaczyc czego mam, boscha czy siemensa. Był moment, że ponoc cewki w oplach padały, dlatego też skłaniam się ku temu. Dzięki za pomoc - jak zlokalizuje to dam znac co to było. Pozdro |
kaziu50 POLONEZ ATU PLUS lpg ... Oświęcim ATU GSI 86KM. | 2007-08-26 20:53:58 a może sprubój w trakcie jazdy na lpg przełączyć na pb i ostrą przegazówke by z filtra par paliwa zostały spalone opary paliwa.U mnie jest własnie tak ,że co jakiś czas sam. jest mółowaty i jak przegazuje i troche pojade na pb to znów wraca mu siła i moć.I tak w koło co jakiś czas. |
choinkar Opel Astra G 1.8 16V ... Warszawa | 2007-08-27 16:35:48 Nie do końca, bo ja śmigam na benie czasem i jest ok. Jak jade do pracy rano czy wracam to nie ma problemu, autko się zbiera i na lpg i bp, to przy tw "złym odpaleniu" lekko szarpie i nie ma pełnej mocy zupełnie jak by nie palił na wszystkich garach. Sprawdzę cewkę/moduł i zobacze co dalej |
croma1 (S) Gas Tuner FORD FOCUS C-MAX, SA ... jastrzębie zdrój | 2007-08-27 17:29:13 Witam.
choinkar jeśli to masz cewke zespolona na świecach to możesz mieć problem z wtyczką do tej cewki. nie zawsze styki sa dobre. tez miałem takie przypadki. |
choinkar Opel Astra G 1.8 16V ... Warszawa | 2007-08-27 21:03:59 Nie wiem do końca o jaką wtyczkę chodzi? ożesz sprecyzowac, teraz jestem na etapie przyjmowania wszystkich możliwości.
Chociaż dziś zobaczyłem że efekty tego szarpania się zmniejszyły, ale nie wiem czy mi się wydawało... tylko |
sbieniek OPEL OMEGA B COMBI Sulęcin | 2007-08-28 23:31:25 Mam Opla i miałem podobne problemy .... tylko, że zamiast muła to bardziej szarpał co 2 - 3 jazdy ...
Wydałem "majątek" na świece, przewody, regulacje..... zrezygnowany kupiłem silnik na części i zacząłem po kolei przekładać.... przepustnice, krokowca itd.... Zero poprawy..... w końcu zmieniłem moduł cewki .... jak ręką uciął.... wszystko śmiga jak należy..... (może nie do końca hihi) spróbuj jak mówi Danek i Croma1 cewka lub wtyczka (często śniedzieją styki)..... Moduł cewki do Takiego auto na allegro można wyłapać za 40zł.... |
choinkar Opel Astra G 1.8 16V ... Warszawa | 2007-08-29 16:17:15 No dlatego eraz jestem na etapie ustalania cen i możliwości dostępu do tych części. Dzięki za info |