Przygasanie zegarka

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Panowie,
Nie wiem, czy wczesniej tego nie zauwazylem, czy jest to moze normalny objaw - Po wlaczeniu oswietlenia (nawet tylko pozycyjne) znacznie przygasa zegarek (ten u gory od czasu). Wyglada to na dosyc dyzy spadek napiecia.

Sprawdzilem przy okazji, ze na akumulatorze (bez odpalonego silnika) mam 12,4V, po wlaczeniu silnika (13,5V). Za to na zarowkach tylko 11,4V.

Ostatnio wymieniali mi pompe paliwa - i wlasnie po tym zauwazylem przygasanie zegara. Moze cos skopsali (???)

Cytat:
2007-08-29 15:35:13, Dudus pisze:
Panowie, Nie wiem, czy wczesniej tego nie zauwazylem, czy jest to moze normalny objaw - Po wlaczeniu oswietlenia (nawet tylko pozycyjne) znacznie przygasa zegarek (ten u gory od czasu). Wyglada to na dosyc dyzy spadek napiecia. Sprawdzilem przy okazji, ze na akumulatorze (bez odpalonego silnika) mam 12,4V, po wlaczeniu silnika (13,5V). Za to na zarowkach tylko 11,4V. Ostatnio wymieniali mi pompe paliwa - i wlasnie po tym zauwazylem przygasanie zegara. Moze cos skopsali (???)

Wybacz Kolego! aleś mię rozbawił !

...konstruktory się natrudzili mocno coby ...zegarek przygasał po włączeniu świateł...(w życiu by nie wpadli na to, że ktoś wprowadzi obowiązek jazdy w dzień na światełach)...a Ty piszesz że skopali Ci cosik mechaniki...

To TAK MA BYĆ!....w teorii po to żeby Ci zegarek ( w fabrycznej opcji także radio) nie jarały po oczach w nocy , gdy jeździsz na światłach, a wokół (tudzież wewnątrz głównie) ciemnica

Pozdrawiam

P.S. ELITE 1000 ....??!! i dopiero teraz to zauwazyłeś?!! ...Bój się Boga chłopie !!...( i Moda też )

[ wiadomość edytowana przez: bogdan1 dnia 2007-08-29 15:45:31 ]

poczytaj niedawne tematy na forum to znajdziesz tam watek o tym jak zliklidowac ta "usterke" ..ktos z klubu aktualnie sie nad tym glowi bosz no kazde madrzejsze radio rowniez sie sciemnia po wlaczeniu swiatel

Żeby nie przygasał utnij szary przewód od zegarka i po kłopocie

Cytat:
2007-08-29 16:22:11, Kula69 pisze:
Żeby nie przygasał utnij szary przewód od zegarka i po kłopocie

A żeby się nie świecił fcale utnij fszystkie ...i po kłopocie

A co ja mam zrobić? Mnie w złomgunie wszystko przygasa - zegarek, wyświetlacz radia, klima, kompótr. Finalny efekt jest taki, że jadąc w słoneczny dzień w okularach przeciwsłonecznych nic z w/w rzeczy nie widać. Ale już idzie pół roku zimy i będzie lepiej - przynajmniej pod tym względem.

No i ok. Teraz wiem, ze tak ma byc