Carina E spojler

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Hej witam nie znalazłem takiego postu wieć pytam na tym wątku (cóż za oficjalny ton) jakie macie namiary na zakład we wrocku montujący spojlery do Cariny najbardziej interesuje mnie taki spojler jak ma nasz wspaniały klubowicz CARINA GTI i ile takie cudo kosztuje (nie pisze tego na privie bo wydaje mi sie ze temat jest lotny i nie tylko ja sie tym interesuje)

heh niop fajniascie wygląda to fakt, próbowałem sie czysto rekreacyjnie dowiadywać i raz usłyszałem cenę za swój ca. 500zł
Ale być może na jesień będe sprzedawał swojego bolida więc jak ktoś bedzie chciał

a czemu CARINA GTI taką furke no co ty drugiej takiej nie znajdziesz przecież nei ma jeszcze ave GTi a tak apropo to który to jest rok ??

Ty sprzedawał,no co ja słyszę ,a co kupisz:Supre,MR2?Co ci się niepodoba w tej bryce?To ja kumplom opowiadam,że tam w trzebnicy jest taki gość co ma żadko spotykaną Carine GTI,która zamiata większość bryk,a ty ją sprzedajesz!

U mnie w firmie montujemy spoilery do Yarisow, Corolli a takze Avensisow...wiec mysle ze i do Cariny nie bedzie problemu )

Lub zglos sie do Dealera Toyoty (na Szybowcowej) ale i tak Was skieruja do Nas bo my dla nich to montujemy

Pozdrawiam

bisua:
Co powiesz na TAKI albo TAKI ?
Pozdro.

No to ja juz oszczedzam Kesz - hehehe

Niestety nie spotkałem jeszcze spojlera takiego jaki był fabrycznie montowany w GTI. Może dlatego, że z tego co wiem stanowi on integracyjną część nadwozia. To co pokazują na Allegro to tylko nędzne próba podrobienia tego spojlera.
Masz dwa wyjścia - kup GTI albo rób spojler na zamówienie
W obu przypadkach licz się z dużymi kosztami.

Niedawno Szad chcial sprzedac spoiler od GTI wloskiej firmy (nowy - do lakierowania). Byl nawet na Allegro wystawiony i w naszym watku sprzedazy tez bylo info.

no spojler jest do kupienia

firmy LEster... sprowadzany na zamowienie... ale sprzedalem carine i sie ostal :/

Cytat:
2004-03-30 21:10:27, CarinaGTI pisze:
heh niop fajniascie wygląda to fakt, próbowałem sie czysto rekreacyjnie dowiadywać i raz usłyszałem cenę za swój ca. 500zł
Ale być może na jesień będe sprzedawał swojego bolida więc jak ktoś bedzie chciał

Jestem w szoku,takiej bryki chcesz się pozbyć. .
A do czego tak się przymierzasz po sprzedaniu GTi

Cytat:
2004-03-30 22:47:36, bisua pisze:
a czemu CARINA GTI taką furke no co ty drugiej takiej nie znajdziesz przecież nei ma jeszcze ave GTi a tak apropo to który to jest rok ??

ave gti za niedługo gdzieś w polsce będzie
mój data prod. 10.92
data pierwsz. rej 11.93
Ale to najwcześniej na jesień
P.S. jak dopbrze pójdzie z projektem X razem z tomek_paseo to na jesień moja CarinaGTI zostanie wyresetowana przez cosik młodszego i ... cicho sza

oczywiście że będzie to TOYKA hihiii
P.S. cicho sza.....

nie sądziłem, że taki temat znajdę

szukam schematu jak zamocować spojlerek... tak żeby było idealnie
oczywiście ten mój to oryginalny Carina GTi

pomoże ktoś ?
a może pod plastikiem od wewnętrznej części karoserii są jakieś oznaczenia?

Na oznaczenia nie licz

Musisz sam próbowac na zasadzie prób i przymiarek. Lub dorwac jakąs Cari ze sciagnietym spojlerem i odmierzyc otwory poprostu.

Czasem nawet oryginalnie zamotowane spojleru nie były spasowane idealnie za co nalezy sie minus dla fabryki.

Poczatkowo myslałem ze to Bisua wrócił znów do Cariny patrząc na autora tematu . Ale mój sąsiad z ulicy dalej juz swoją sprzedał Carinkę .

W poniedziałek został zamontowany
>link<

Nie było trudno
Wystarczyło dobrze przyłożyć i docisnąć kołki, inne pomaziać farbą i też docisnąć .
Tylko z jedną dziurą mieliśmy kłopot
Konkretnie z lewym boczkiem - ale tylko tyle, że ma troche większy otwór
niewiele się pomyliliśmy

Teraz to tylko narobiłeś sobie roboty.Do kompletu misisz dołożyć drugi wydech i oznaczenia modelu GTi albo odkleic stare 1.8.O silniku i zawieszeniu nie wspomne.

I robić obciach Carinie GTi ?
nie ma szans!

jak już to silnik z Camry bym przekładał
podobno sie mieści i jest napewno jest więcej egzemplarzy na rynku