Kontrolka wtrysku 325td

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!
Auto z 92r 325td e-36 po rozruchu przez około 5min pali się kontrolka "wtryskiwacza" zdarza się też że zapali się podczas jazdy. Mam pytanie czy to może być coś z wtryskiem sterującym?

teraz świeci bezprzerwy. Następny etap to pewnie unieruchomienie

Sprawdź, czy nie masz wody w filtrze paliwa.
Pozdro.

Dzięki ale wody we filtrze nie było. Kontrolka świeci nadal pewnie nie obejdzie się bez podłączenia do kompa.

Byłem na kompie koleś co pierwsze to sprawdził czy jest woda we filtrze paliwa . wody oczywiście nie było więc odłączył wtyczke od filtra i kontrolka zgasła. Poceszył mnie jeszcze tym że mam do wymiany czujnik ciśnienia doładowania .

Jeżeli odłączył wtyczkę i kontrolka zgasła, to masz pewnie uszkodzony czujnik wody w paliwie.
Pozdro.

Przemo czy znasz jakiś szrot z BMW na terenie Poznania? Ja siedze w Swarzędzu i poszukuje czujnika cisnienia powietrza doładowującego, chciałbum podłączyć sprawny aby się przekonać że mój jest uszkodzony. Ponoć od 324td też pasuje.

Nie znam żadnego szrotu w okolicy Poznania. Być może, że jest ale jeszcze o nim nie słyszałem. Nie ukrywam, że byłaby to cenna informacja. Spróbuje popytać.
Co do czujnika, to nie wiem, czy do twojego motoru pasuje czujnik od M21. Nie sprawdzałem tego. Musiałbym poszukać numer oryginalny wg numeru VIN na realoem.com i porównać. Chyba, że odczytam numer z samego czujnika. Jak będę miał numer, to dam ci znać.
Pozdrawiam

MRUFA, mam namiary na dwa szroty w okolicy Poznania. Jeden jest w Poznaniu na Umultowskiej (601 799 381), drugi jest w Przeźmierowie na Rzemieślniczej (603 759 980). Osobiście tam nie byłem, namiary dostałem.
Co do czujnika ciśnienia doładowania - w twoim modelu (silnik M51) w zależności od miesiąca produkcji występują dwa różne czujniki. Do 09/92 był montowany czujnik o nr 13 62 2 243 864, a po 09/92 montowano czujnik 13 62 2 244 674. Żaden z nich nie jest tym, który montowano w E30 (silnik M21). Możesz natomiast wziąć czujnik od E34 525 td lub 525 tds. Przy 525 tds musisz się tak samo zastosować do dat jak w przypadku twojego auta (w tym samym czasie zmieniono czujnik).

Mam nadzieje, że to ci pomoże rozwiązać problem.
Przepraszam, że tak długo, ale byłem na wakacjach.
Pozdrawiam.

Przemo bardzo Ci dziękuje za informacje na temat czujnika i szrotów!

Nie ma sprawy.
Pozdrawiam.