Pony głośniki przód

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
no i dzis sobie montuje radyjko a tam cisza... z tylu glosniki graja a z przodu cisza, zdejmuje osłonki a tam sobie poprzedni wlasciciel zabrał głośniczki... no nic, mowie pewnie to są 10 to zdemontuje z poldka, przymierzam i dupka i wlasnie tu jest pytanie, jakie głośniki pasuja na przod do poniacza czy to sa jakies szczegolnie inne czy poprostuy mniejsze niz 10

Byłem pewny że tam są zwykłe 10
Może masz te z poldka jakieś większe.
Pozdrawiam.
Misio

na bank to są 10, zwykle TONSILA... niby rozstaw śrub jak na 10 ale glosnik jest poprostu troche za szeroki niech ktoś mi pomorze... chcialbym cos sobie sluchać.... dobrze ze tył gra

Cytat:
2006-05-30 16:28:41, cendra pisze:
na bank to są 10, zwykle TONSILA... niby rozstaw śrub jak na 10 ale glosnik jest poprostu troche za szeroki niech ktoś mi pomorze...

Na www.blaupunkt.de (lub .com, na innych krajach z pl tez może dzaiłać jest konfigurator - wybierasz auta z listy itd i mówi ci o tym.
O sonatach wiedzieli bezbłednie.

na pewno sa tam Dziesiatki przerabialem ten temat setki razy , z czsem i to bylo zamalo wrescie pokusilem sie na 16 w dzwiach "JBL" jest zdecybowanie lepiej niz te dziesiatki ale trzeba duzo pracy w to wlorzyc . Na poczatek polecam ZEST NA ZWROTNICY BOSCHMANN 10CM GW12MC cena na allegro to 110 zl graja przyzwicie ja na ta cene, tylko wysoko tonowe trzeba matowac w drzwi. Pozdrawiam i powodzeni jak co to pisz chwtnie ci pomoge (wiedza)

odświerzam temat gdyż zamontowałem głośniczki 17

standartowo w poniaczu z przodu są 10, wiec postanowiłem wyciac dziury w drzwiach i wmontowac tam 17cm głośniczki pionieera TS-G 1749.
robota łatwa i przyjemna - czas wykonania to jakieś 2 do 3 godzin. gdyby był ktoś zainteresowany to moge fotki posłac.
teraz słychac ładny bas i jest wporzo.
ps. a te 10 w podszybiu zostawiłem - ładnie sie to wszystko komponuje razem

co prawda tytuł trochę inny ale tez o głośnikach w ponym... chciałbym sie dowiedzieć jak zamocować głośniki z tylu, normalne 13... moje są na 1 albo 2 śrubkach wszystko podskakuje na wybojach... a nie mogę znaleźć odpowiedniej śrubki żeby wkręcić... jak próbowałem podobne wkręcić to... nie ma tam wogole miejsca na śrubokręt! mocował ktoś w ponym sedan głośniki na tylnej półce?

mocowałem
nie ma lekko
śrubokręt najpierw pożanie zgiąłem i dopiero wzięłem sie za robote. wymieniłem te 13" na 13" pioniera i teraz lepiej grają
śruby które tam były próbowałem odkręcic nawet szczypcami, kombinerkami......... troche poluzowałem i potem szło tym śrubokrętem

śrubek pasujących do tylnej półki nie mogę nigdzie kupić... tragedia jest z tymi śrubami... jakieś dane na temat śrubki jaka tam zamontować ktoś z was posiada?