Następca Espero - Omega B

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
W końcu przyszedł czas na zmiany. Teraz będę się turlał Omegą B. Nowym zakupem trzeba się pochwalić kolegom:
Omega 2.0 16V rocznik 1999, gaz sekwencyjny, soczewki, klima dwustrefowa, elektryka coś jak w espero tylko tył korbki. Przebieg 194 tyś. W miarę udokumentowany od 3 lat w rekach znajomego. Stan taki jak na zdjęciach. Oceńcie sami:

jakim cudem manualna klima moze byc dwustrefowa?

hmm faktycznie jak sie przyjrzec to widac :: ciekawe rozwiazanie..a omesia wyglada ..schludnie

[ wiadomość edytowana przez: qbaj dnia 2007-08-27 00:20:49 ]

wg fotek...sympatyczna...

oby się jeszcze nie psuła ... ! czego Tobie i nam życzę

Cytat:
2007-08-27 00:19:15, qbaj pisze:
jakim cudem manualna klima moze byc dwustrefowa? hmm faktycznie jak sie przyjrzec to widac :: ciekawe rozwiazanie..a omesia wyglada ..schludnie [ wiadomość edytowana przez: qbaj dnia 2007-08-27 00:20:49 ]

wszystko jest mozliwe

w mb też jest takie rozwiązanie tyle, że ciut inaczej wygląda...

CO do omegi to wygląda na zadbaną, fajnie się świeci

samo auto mi się nie podoba, zarówno z zewnątrz jak i w środku, po lifcie wygląda dużo lepiej.....

ale jak wiadomo każdy ma inny gust

Nie zmienia to faktu, że to kawał przestronnego auta

Życzę bezawaryjnej eksploatacji

pozdro

[ wiadomość edytowana przez: Kolber7 dnia 2007-08-27 00:39:14 ]

Widać ze zadbana, gratuluje autka.
Co najważniejsze masz tylny napęd - zobaczysz zimą jaka to radocha
Na letnie poślizgi ten silnik jest za słaby, a po deszczu nie ma co szaleć - bo szpery tez nie masz.....i jak jedno koło pojedzie po mokrym, drugie po suchym to juz zadne umiejętności nie pomogą.
Znam z własnego doświadczenia - na szczęscie autko wyprowadziło sie samo

Cytat:
2007-08-27 00:19:15, qbaj pisze:
jakim cudem manualna klima moze byc dwustrefowa?

Zobacz na fotce. Masz dwa kręcioły do grzania po lewej i prawej stronie. Co to za guzior przy fotelach? Ogrzewanie dupska?

Cytat:
2007-08-27 07:35:42, piotr_ek pisze:
Zobacz na fotce. Masz dwa kręcioły do grzania po lewej i prawej stronie. Co to za guzior przy fotelach? Ogrzewanie dupska?

katapulta

Cytat:
2007-08-27 08:21:17, Cwikus pisze:
katapulta

W sumie to możliwe Też mam coś takiego i namalowany fotel z trzema wywijanymi strzałkami w górę. Strach dotykać.

Cytat:
2007-08-27 08:25:52, piotr_ek pisze:
W sumie to możliwe Też mam coś takiego i namalowany fotel z trzema wywijanymi strzałkami w górę. Strach dotykać.

No jak nie masz szyberdachu to bym sie nie odważył

Cytat:
2007-08-27 07:35:42, piotr_ek pisze:

Elektrycznie regulowana wysokość fotela i nawet dziala. Konstrukcyjnie jest tak zrobione jak krobka pod fotelem w Espero tyle tylko ze na prad.

Cytat:
2007-08-27 09:04:12, vitex pisze:
Elektrycznie regulowana wysokość fotela

Ale wykómbinowali. Najrzadziej używaną regulację zrobili elektryczną... pewno, żeby się nie zepsuła

Bardzo mi się podoba!!!
Oby służyła!!!

Cytat:
2007-08-27 09:26:03, pyrekcb pisze:
Bardzo mi się podoba!!!

Zapomniałem dodać - mnie też.

Cytat:
2007-08-27 09:38:34, piotr_ek pisze:
Zapomniałem dodać - mnie też.

to trzeba gdzies odnotowac

Cytat:
2007-08-27 09:51:32, qbaj pisze:
to trzeba gdzies odnotowac

Na kominie trzeba napisać!!!

Cytat:
2007-08-27 10:34:30, pyrekcb pisze:
Na kominie trzeba napisać!!!

Na czołach se wytatułujcie.

Eeech...a ja wczoraj miałem przyjemność pojeździć Omegą B 2,5V6 170KM w automacie i full wypasie (oprócz skóry)
Jak się przesiadłem do Esperaka, to się czułem, jakbym taczkami jechał .

Co najlepsze tą Omegę (rocznik `99) mogę odkupić za całe 4tys zł.

Tyle tylko, że kierownica od strony pasengera .

Tą Omegą przyjechał z szwagier na urlop (pracuje w UK), a kupił ją przypadkiem na jakimś szrocie za 750 funtów
Co ciekawe nie była w żaden sposób uszkodzona (oprócz paru purchli na drzwiach), czy zajeżdżona, a odzyskana po kradzieży. Właściciel dostał wcześniej odszkodowanie z ubezp, więc ta poszła niejako na złom.

Cytat:
2007-08-27 13:25:51, tommi-j pisze:
oprócz paru purchli na drzwiach

To właśnie spowodowało, że szukając auta omijałem ople. Fajne... ale właśnie ta ruda. Za 3 lata jak złomero będzie wyglądało.

Cytat:
2007-08-27 13:30:23, piotr_ek pisze:
To właśnie spowodowało, że szukając auta omijałem ople. Fajne... ale właśnie ta ruda. Za 3 lata jak złomero będzie wyglądało.

To prawda, że Astra F, Vectra B i Omega B z tych lat są podatne na rudą. Ale co do omegi to po lifcie w 99r. problemy z rudą już niw występują.
Tak samo z Astrą G. To był pierwszy opel z obustronnie cynkowaną blachą i ruda raczej tam nie ma szans (12 lat gw. na perforację). Wcześniejsze ople z lat 90 miały, podobnie jak Espero, jednostronnie cynkowaną blachę.

Cytat:
2007-08-27 13:30:23, piotr_ek pisze:

To prawda, że Astra F, Vectra B i Omega B z tych lat są podatne na rudą. Ale co do omegi to po lifcie w 99r. problemy z rudą już niw występują.
Tak samo z Astrą G. To był pierwszy opel z obustronnie cynkowaną blachą i ruda raczej tam nie ma szans (12 lat gw. na perforację). Wcześniejsze ople z lat 90 miały, podobnie jak Espero, jednostronnie cynkowaną blachę.