| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
szmyk TOYOTA DRIVER Yaris III/IS300/ForTwo PL-FR/Marseille | 2007-12-03 09:50:28 Na swoim przykładzie napisze. U mnie w Ave II miałem coś podobnego , przyczyną okazal sie przełacznik świateł. Poprostu padło coś w nim i mogłem sobie do woli przekręcać. Sprawdz może najpierw przełącznik. Jezeli chodzi o przekażniki to wątpie zeby przestały działać Tobie mijania i drogowe poniewaz jak sie nie myle są na dwóch róznych przekażnikach. A gdzie są te przkazniki to sam nie wiem , moze ktoś coś doda od siebie jeszcze w tym temacie.
pozdr |
szmyk TOYOTA DRIVER Yaris III/IS300/ForTwo PL-FR/Marseille | 2007-12-05 09:34:27 Dzialaly tylko pozycyjne , po wlaczeniu mijania nic sie nie dzialo. Po wlaczeniu dlugich rowniez. Aby wyjac przelacznik trzeba zdemontowac obudowe kolumny kierownicy , airbag , i sciagnac kierownice. Airbag masz elektroniczny a wiec nie bedziesz mial problemu z demontazem. Z boku sa dwie zaslepki , po sciagnieciu ich sa dwie srubki , po jednej na strone ktore trzymaja poduszke. Jak ja rozkrecisz to odlaczysz kostke i wyjdzie caly bezproblemu. To jesli chodzi o wymiane. Jezeli o sprawdzenie to trzebabylo by obudowe kolumny sciagnac i pobawic sie troche probnikiem pradu samochodowym. Posprawdzac czy po wlaczeniu swiatel puszcza prad na nie. |
Bigelektron TOYOTA SPEC Katowice | 2007-12-06 13:53:26 Sprawdz przekaznik Dim pod maska |