Reflektor rozbite szkło

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Wczoraj jakiś s....rozwalił mi szkło lewego reflektora pzredniego mam nowy podrubka od 150 do 200 zł ale widziałem ze można kupić samo szkło za 38 zł, doradźcie czy kupić samo szkło i jakim klejem go przykleić czy kupić podrubkę

Dzięki za pomoc

Ja klejilem silikonem

Cytat:
2007-09-01 12:11:04, Robert48 pisze:
Witam Wczoraj jakiś s....rozwalił mi szkło lewego reflektora pzredniego mam nowy podrubka od 150 do 200 zł ale widziałem ze można kupić samo szkło za 38 zł, doradźcie czy kupić samo szkło i jakim klejem go przykleić czy kupić podrubkę Dzięki za pomoc

Bez problemu przykleisz silikonem

Kup sobie silikon szklarski bezbarwny,a do usuniecia starego kleju miedzy obudową a lampą polecam rozpuszczalnik nitroceluzowy.

silikon szklarski bezbarwny
kleilem nie raz i trzyma super,
zrob to dokladnie zeby lampa nieparowala.

znajomy wymienił samo szkło jak mu żona rozbiła - wklejał normalnym silikonem.
Wszystko zależy jakie szkło kupisz - jemu podobno rozprasza światło bardziej niż było wcześniej.

ja już wymieniłem dwa szkła, niczym nie kleiłem, trzyma się tylko na zatrzaskach i nie ma akwarium w oczku

a właśnie - czy oryginalne reflektory (Płońsk) są klejone razem ze szkłem? Mam właśnie akwarium i nie wiem czy jak wezmę się za zdejmowanie i ponowne wklejenie nie rozwalę przez przypadek szkła.

są klejone. Uszkodzić na krawędzi jest łatwo. Ale sam rozklejałem kilkukrotnie w różnych fordach i delikatnie się wszystko da. Potem używałem Soudal Crystal Fix All, jest krystalicznie przeźroczysty, nie tak jak zwykłe bezbarwne silikony itp.

najlepiej jest wlozyc lampe do piekarnika rozgrzanego do 150 stopni max na 5 minut
Szklo odchodzi od reszty dosłownie w rekach
Wyczysc dobrze stary klej i sklej na nowo bezbarwnym silkonem szklarskim.
Robilem nie raz i niezawodny sposob

[ wiadomość edytowana przez: POMPA dnia 2007-09-02 22:20:44 ]

Faktycznie, może działać, a nie słyszałem jeszcze o tym.... Qrcze, mordowałem się z rozklejaniem a tu taki patent

to super sposob, rozwalilem ze dwa klosze to sie nauczylem
nieraz juz rosklejalem kumplom lampy tylne i przednie bo im parowaly (nowe z allegro)

naprawdę niezły sposób - dzięki