62542 Gliwice | witam
jestem posiadaczem opla astra II 1.4 16V koncówka 2000r, i sekwencyjnej instalacji gazowej KME DIEGO SIROCCO, podczas montazu LPG gazownik nie potrafil sobie poradzic z zapalajaca sie podczas obciazen kontrolka check engine, ktora to na gazie sygnalizowala blad 0200 uszkodzenie w obwodzie wtryskiwacza, po wielkich bojach okazalo sie, ze trzeba podmienic komputer/sterownik z wersji europejskiej na wersje USA, po podmianie problem zniknal, przejezdzilem ok 50 kkm i autko zaczelo tracic moc, chodzic na 3 gary, itp, wymilem modul DIS swiece, filtry. katalizator (bo podobno sie rozsypal i zatykal ) i problem powracal...okazalo sie, ze padl sterownik, pojechal do reklamacji do KME, u gazownika zalozyli mi AKME zastepczy jakis taki i autko chodzili ok zarowno na PB i LPG ale powrocil problem z bledem 0200 uszkodzenie w obwodzie wtryskiwacza, podjechalem do gazownika po niby swoj komp, zamienil i autko nadal pomyka ok zarowno na PB i LPG ale blad podczas obciazen nadal wyskakuje....co robic? (czekam na kompa USA- czy taki wogole istnieje?) co jest przyczyna powstawania tego bledu? moze ktos mi pomoc? zastanawiam sie nad tym czy by nie jechac do lodzi do KME...
|