ZALANE ESPERO ....

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam mam pytanie, od 2 dni nierustannie nekaja nas opady deszczu, a mnie zaś zalane ESP... wczoraj auto stało na parkingu dziś rano ide do auta, i przezylem szok wstrzas ... zauważyłem że tylna kanapa w polowie od strony pasażera za kierowca jest calutka przesiaknieta wodą, niewiem skad i jak i gdzie i czym, sciagłem siedzisko pod nim suchutko, mokra jest tylko czesc siedzaca, i lekko oparcie , poczatkowo myslalem ze od spodu jest gdzies dziurka czy cos, ze moze cieknie gdzies przez uszczelki, ale, nie uszczelkami na gorze nie cieknie od spodu tak jak pisałem suchutko, a kanapa mokruska, niewiem czy gdzies nizej przez uszczelke w drzwiach niecieknie jeszcze, ale nigdzie nic niewidze, miał ktoś może podobny przypadk, lub zna ktos jakies korzystne zastosowanie w tej sprawie
Z góry dziekuje za pomocna "dłoń" rade.

Cytat:
2007-09-06 23:34:04, scuuzi pisze:
Witam mam pytanie, od 2 dni nierustannie nekaja nas opady deszczu, a mnie zaś zalane ESP...

Nie ma cudów ciągnie gąbka gdzieś od drzwi (wiatr zawiewa) lub dach z oknem połączenie.

Ja miałem to samo posmarowałem uszczelki od drzwi wazeliną (obficie) i na zewnątrz połączenie dachu z uszczelką okna i to pomodło tłusta wazelina nie przepuszcza wodu - jak czołg rudy w przedostatnim odcinku. Rodzina Upir *** sobie na początku ubrania jak sie będzie ocierać o uszczelki a dach - kurz się do wazeliny przyczepi - ALE TO SAMOCHÓD WARTY 4 TYS. ZŁ WIĘC CZEGO OCZEKIWAĆ Sam z mokrą dupą nie raz jechałem do pracy Uszczelki i gumy w espero są podłej jakości a jak chciałem nowe kupić i usłyszałem ceny to zapadła decyzja sprzedaję padło

Dzięki za rade, ale czy to pomoże??, sciagłem uszczelke wyczyscilem i przykleilem ja i nastepnie nasmarowałem jak sugerowałes wazelina obficie no na szczescie podróżnych nikt za mna raczej nie siedzi wiec nieupierniczy sie, sciaglem siedzenie zostawilem do wysuszenia a stylu zamiast kanapy dałem koc folie i gazety jak bedzie cieknac to sie dowiem.

Dzieki za pomoc.

Też tak miałem, a tylny pas po rozwinięciu też jest mokry? Z mojego można było wykręcać wodę, okazało się że leci z tej małej, trójkątnej szybki. Musisz ją wyjąć, dokładnie wyczyścić, uszczelkę od okienka możesz posmarować silikonem, później jeszcze po założeniu uszczelniłem łączenie okienka z dachem i jest ok.

Najprostszy sposob - jedziesz na myjnie automatyczna bierzesz latarke zeby lepiej widziec,mowisz gosciowi o co Ci chodzi i gdy woda zalewa samochod szukasz.Jezeli nie widac przecieku bierzesz tez bibułe lub gazete i przykladasz tam gdzie sa uszczelki.

Cytat:
2007-09-07 18:22:04 buzerek pisze:

Najprostszy sposob - jedziesz na myjnie automatyczna bierzesz latarke zeby lepiej widziec,mowisz gosciowi o co Ci chodzi i gdy woda zalewa samochod szukasz.Jezeli nie widac przecieku bierzesz tez bibułe lub gazete i przykladasz tam gdzie sa uszczelki.

myjnia raczej niezda sprawdziany, kilka krotnie myłem auto juz na automatycznej myjni i za kazdym razem siedziska byly suche a teraz przez te opady deszczu zrobily sie mokre .

Jedyne co mi sie nasuwa to uszczelka tyniej szyby a dokladnie jej gora.Inna mozliwosc to ze gdy jezdzisz w taki deszcz to wtedy woda sie dostaje do srodka.Tak jak napisales wylozylbym cala kanape gazetami lacznie z tylnia polka i bym obserwowal.Co dwie godziny zagladalbym i sprawdzal czy nie pojawiaja sie plamy na gazetach.Przed jazda tez bym sprawdzil i po.

no szlak mnie trafi
wstaje rano uradowany ze sprawdze czy niema zadnych mokrych gazet w aucie, a tu jak nazłość zero deszczu i jeszcze słońce swieci jak w srodku lata.

Cytat:
2007-09-08 03:13:09 buzerek pisze:

Inna mozliwosc to ze gdy jezdzisz w taki deszcz to wtedy woda sie dostaje do srodka.

Sprawa jest taka ze w srode auto przez noc w garazu stalo i kanapa troche przeschla, ale jak juz jechalem w deszcz do pracy staralem sie jezdzic po kaluzach i o dziwo niemoklo nic, ale juz po kilku godzinach na dworze pod zakladem i w deszczu po przyjsciu do auta zas bylo namoczone.

Podejrzewam ze to tak jak piszecie bedzie wina uszczelek, no pozostaje mi teraz przy słonecznym dniu czyszczenie uszczelek i montaz ich na nowo.

Dzieki Wszystkim za Pomoc.

Zeby bylo smieszniej wchodze dzis do samochodu a tu taki zapaszek ze nos chce urwac.Sprawdzam,szukam i...za soba maly kawaleczek tylniej kanapy jest mokry .Az nie wierzylem.Po przeanalizowaniu jest tylko jedna mozliwosc - uszczelka drzwi.Na szczescie nie duzo wody sie dostalo.Wietrzyc jednak trzeba.Ehhh te espera....

Cytat:
2007-09-08 22:34:24, buzerek pisze:
Ehhh te espera....

No. Jak kobiety

Mają swoje humory, czasem nam poprawiają krążenie, nierzadko opróżniają portfele a i tak je kochamy

Cytat:
2007-09-08 22:46:56, krzychu_ch pisze:
No. Jak kobiety Mają swoje humory, czasem nam poprawiają krążenie, nierzadko opróżniają portfele a i tak je kochamy

Krzychu- święte słowa. Sam bym lepiej tego ująć nie potrafił.

Cytat:
2007-09-08 22:48:54, Esperynek pisze:
Krzychu- święte słowa. Sam bym lepiej tego ująć nie potrafił.

Nie podlizuj się

widze ze nie tylko ja mam problemy z wodą w środku auta przed wczoraj po ulewnych deszczach zauważyłem na podłodze z tyłu za fotelem pasażera kałuże wody - reakcji nie muszę opisywać jakby tego było mało to w czasie jazdy usłyszałem że coś "chlupie" mi dziwnie z tyłu auta - początkowo myślałem ze to płyn chłodniczy w butelce w bagażniku, ale jak się okazało była to woda w tylnych drzwiach !! i to sporo bo wylałem juz stamtąd z 0,5 litra wody, a dalej chlupie :/ no i wiem już skąd ta kałuża na podłodze - drzwi już tak od spodu są przeżarte przez wode że spokojnie kapie sobie ona i spływa na podłoge teraz zostaje tylko pytanie jak woda dostaje się do środka drzwi... i stąd moje pytanie - miał ktoś kiedyś podobny problem ? albo czy ktoś przynajmniej wie co może być przyczyną pojawienia się tej nieszczęsnej wody w drzwiach ? pomóżcie, prosze...

Cytat:
2007-09-09 15:28:11, bart84 pisze:
pytanie jak woda dostaje się do środka drzwi

Normalnie

Spływa po szybie i wszystkimi wolnymi szczelinami i uszczelkami spływa do środka

Cytat:
2007-09-09 15:28:11, bart84 pisze:
czy ktoś przynajmniej wie co może być przyczyną pojawienia się tej nieszczęsnej wody w drzwiach ? pomóżcie, prosze...

Woda do drzwi dostaje sie spływając po szybie. Jest to zupełnie normalne zjawisko. Kwestia tylko dlaczego sie z tych drzwi nie wydostaje. Sprawdź drożność otworów odpływowych na dole drzwi.

Cytat:
2007-09-08 22:46:56, krzychu_ch pisze:
No. Jak kobiety

Nie obrażaj mi tu espera!! Z esperem da sie dojść do porozumienia, z babą nigdy!! W esperze rozwiązując jeden problem nie pojawia Ci sie nagle z kosmosu piętnaście następnych, co u kobiet jest nagminne...

Cytat:
2007-09-09 15:44:37, Adam4302 pisze:
Nie obrażaj mi tu espera!!

No i czego się trzęsiesz

Przecież i tak masz "aranosa"

Cytat:
2007-09-09 15:51:24, krzychu_ch pisze:
No i czego się trzęsiesz Przecież i tak masz "aranosa"

Zapomniałeś jeszcze o moim bordo espero.

Cytat:
2007-09-09 16:32:31, Adam4302 pisze:
Zapomniałeś jeszcze o moim bordo espero.

Nie Twoim tylko Twojego Ojca

Co nie zmienia faktu że jest w mojej ciągłej dyspozycji i prawdopodobie właśnie espero pojedzie na zlot ogólnopolski. Także wypraszam sobie porównania.
Poza tym aranos to też w pewnym sensie espero.

[ wiadomość edytowana przez: Adam4302 dnia 2007-09-09 18:00:21 ]