Zmieniam auto

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Potrzebuję kupić jakieś kombi do 12000pln.
Co wybrać :

Nubira,Omega,Mondeo,Marea...

Tylko nie piszcie że zmieniam trupa na innego trupa...

Espero służyło 5 lat prawie bez usterek.W ostatnich 2 miesiącach zaczęło się sypać .Skrzynia zgrzyta ,uszczelka pod głowicą teraz wyje łożysko w przednim kole...

Z w/nw. - nubira.
Pozdr. P.

Z wymienionych przez Ciebie aut:
1. Nubira - nie rdzewieje i znajdziesz z klimą z Polski
2. Omega - starego trupa z rudą jak w złomero znajdziesz - oczywiście sprowadzony od emeryta z Niemiec
3. Mondeo - j.w.
4. Marea - jeszcze nie rdzewieje, ale zwykle wyposażenie będzie ubogie, chyba że sprowadzony z Włoch, ale wtedy będzie wytłuczony ze wszystkich stron.
Wybór - Nubira!

No to Nubira - najmłodsze za najmniejszą kasę+tanie części

Po pierwsze to wyrazy współczucia - zmiana auta do sporo zawracania dupy...

Ja w tym budżecie kupiłbym Opla Astrę kombi w dieslu z klimą. Takie auto właśnie kupił mój teść i nie rozumiałem jego decyzji dopóki przez tydzień nie pojeździłem tym autem.

Samochód sprowadzony z Włoch, przebieg ok 170tys. z '97r. Zero rdzy, zawieszenie jak nowe, w środku wszystko ładnie i czyściutko, skrzynia bardzo precyzyjna. Silnik ma całkiem sporo mocy 1.9cm3 Zapłacił za nie ok 11k - super wybor moim zdaniem

Cytat:
2007-06-18 12:39:42, elChopin pisze:
super wybor moim zdaniem

Ciężko jest trafić auto w dobrym stanie z Włoch. Widziałem zwiezione z Włoch auta i widziałem jak Włosi jeżdżą.

Cytat:
2007-06-18 12:39:42, elChopin pisze:
Silnik ma całkiem sporo mocy 1.9cm3

Astra w dieslu - 1.9...?
Pozdr. P.

(chyba nie cm3...? )

Jak już to 1.7

Żadna rewela za tę kasę

Nubira lub Marea

Miałem Marea kombi i chyba do niej wrócę, pomimo tego że delikatniejsza i bardziej awaryjna od esperaka, ale ma kilka zalet:
- jest ładna (nie tak jak espero, ale ładna jak na kombi)
- nowoczesna (w porównaniu do espero)
- nie rdzewieje
- jest bardzo pakowna i ma spuszczany w dół zderzak, co jest niesamowitą zaetą, która w innych kombi chyba nie występuje.
Nubira pewnie będzie tańsza w utrzymaniu, ale mniej pakowna i brzydsza na zewnątrz i w środku.
Póki co niestety żal esperaka mi sprzedawać bo chodzi jak złoto, klima i ABS działa, i niewiele mnie kosztuje, a wziąłbym za niego czapkę gruszek.
Ciekawy jestem co kupisz, bo kombi w przyszłym roku planuję kupić też takie do 15 tys. zł

Cytat:
2007-06-18 20:49:55, pjacek26 pisze:
... a wziąłbym za niego czapkę gruszek.

Ja za swojego to nie pełną czapkę wezmę
A może jest ktoś chętny ?

`97 1,5+lpg,160000km,po wymianie uszczelki pod głowicą,rozrząd w zeszłym roku.
Maska do malowania,zgrzyta 2
cena- coś tak 5k

Jak dobrze sie postarasz to zamiast kolejnego koranca mozesz kupic Lagune kombi, za 15 tys spokojnie koło 99r z klimatronikiem poduchami i wersja silnikowa jaka sobie kolega zarzyczy. Bedziesz mial nierdzewiejace auto, niedrogie w utrzymaniu a na rynku wybor w wersji kombi jest ogromny.

Ps nie jestem zboczencem pod wzgledem Lagun ale poprostu sa to niedrogie auta w porownaniu co oferuja

Szwagier kupił lagunę z rok temu.
Auto duże,wygodne,zero rdzy.Tylko więcej stoi w warsztatach niż jeździ.
Wymienił 2xcewki zapł.,obudowę filtra powietrza,coś tam nie tak ze sprzęgłem,teraz pompa paliwa padła.
Przez pewien czas też myślałem o lagunie,ale mi przeszło.

Cytat:
2007-06-19 08:07:00, tomtu pisze:
Szwagier kupił lagunę z rok temu.

Lagunę 1 czy 2? Cewki wymienił na niewłaściwego producenta.

Cytat:
2007-06-19 08:27:44, piotr_ek pisze:
Lagunę 1 czy 2? Cewki wymienił na niewłaściwego producenta.

1 z 98r
cewki to warsztat wymieniał

CO do laguny pewnie zmienili mu cewki na SAGEM'a , a powinni byli bodajże na DENSO....

2 znajomych ostatnio kupowało laguny....

jeden przywiózł z Niemiec 2.0 z 98r. na full wypasie (klimatronik itd...) wyszła go 2500 Euro + opłaty.... ostatno montował gaz taki jak mam w MB i sobie chwali

Drugi kupił w PL wersje 1.8 już z sekwencją za 13 kzł 99r, zmieniał te nieszczęsne cewki właśnie....

Miałem nubirę i raczej bym wolał lagunę za tę cenę... jest większa, lepiej wykończona i wyposażona..... Opinie akurat jak na Renault ma nienajgorsze...

pozdro

Cytat:
2007-06-19 08:07:00, tomtu pisze:
Szwagier kupił lagunę z rok temu. Auto duże,wygodne,zero rdzy.Tylko więcej stoi w warsztatach niż jeździ. Wymienił 2xcewki zapł.,obudowę filtra powietrza,coś tam nie tak ze sprzęgłem,teraz pompa paliwa padła. Przez pewien czas też myślałem o lagunie,ale mi przeszło.

Dokładnie słyszałem takie same opinie o lagunie, owszem ładna ale jak stoi w garażu albo częściej w serwisie.
Już lepsze nieco rdzewiejące ale niezawodne espero niż ta stylowa francuska kanapa do siedzenia i podziwiania a nie do jeżdżenia choćby była oczywiście bez "grama rdzy"

Wasze opinie są jak najbardziej słuszne... tyle, że w 90% dot.Laguny II

Cytat:
2007-06-19 14:37:43, rudi pisze:
Dokładnie słyszałem takie same opinie o lagunie, owszem ładna ale jak stoi w garażu albo częściej w serwisie. Już lepsze nieco rdzewiejące ale niezawodne espero niż ta stylowa francuska kanapa do siedzenia i podziwiania a nie do jeżdżenia choćby była oczywiście bez "grama rdzy"

pierdolicie hipolicie...mialem 2 espera i teraz juz 2 lagune wiec takie gadanie mnie rozsmiesza bo esp psul sie co tydz a laguna jakos nie chce

Cytat:
2007-06-19 18:10:16, Petersen pisze:
pierdolicie hipolicie...mialem 2 espera i teraz juz 2 lagune wiec takie gadanie mnie rozsmiesza bo esp psul sie co tydz a laguna jakos nie chce

Widzę kolego Petersen,że jesteście ortodoksyjnym miłośnikiem Laguny

Uuuu.. widzę, że cenzura się odezwała, bo proponowałem Petersenowi zamach stanu i zmianę klubu złomero, na klub laguny.
Niefafkóśnie panowie modowie...