| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Kair Omega MV6 Warszawa | 2005-08-11 21:55:21 Może głupie pytanie ale czy w moim samochodzie (MV6, 1997r) wymienia się żarówki? Mam tekst na wyświetlaczu : Brake light i widzę, że lewy reflektor świeci inaczej (słabiej). Jak się to robi? |
Kair Omega MV6 Warszawa | 2005-08-11 22:07:07 No patrz a taki Anglik ze mnie No ale jeden refl świeci inaczej (jakoś tak zółto...) Mam xenony. |
bavara OMEGA MV6 Koluszki | 2005-11-14 00:25:47 a czy do soczewek mozna dolozyc przetwornice i xenon zrobic bedzie jakis efekt ??? |
Twister31 Omega B Mrągowo | 2005-11-14 01:32:27 można, fajnie będzie auto wyglądało z kapiącymi od żary reflektorami |
bavara OMEGA MV6 Koluszki | 2005-11-14 10:45:15 czyli rozumiem ze raczej do soczewek nie wkladac xenonu bo sie lampy stopia choc mnie to dziwi bo patrzylem dzis w Audi a8 i niczym sie nie roznia srodki tez soczewka i tez szklo pleksa wiec moze jednak sie da co myslicie tak konkretniej prosze ??? |
Filipo X25XE + X30XE Poznań | 2005-11-14 18:12:06
Gadanie bez sensu. Nic sie nie stopi. Xenon wydziela mniejsza temperature od konwencjonalnej zarowki halogenowej. Ale przerabianie to taki sobie pomysl. Juz lepiej pokompletowac sobie oryginalny xenon. za 1000 spokojnie zlozysz komplet. |
bavara OMEGA MV6 Koluszki | 2005-11-14 18:17:40 ok dzieki wielkie tak myslalem ze z tym topieniem to jakas kicha chyba zrobie tak jak mowisz poszukam oryginalnego kompletu
Pozdrawiam |
Coolin Opel Omega 2.5V6 Bydgoszcz | 2007-04-26 20:33:58 Stary watek ale sie tak spytam kupilem sobie dwie zarowki xenonow bo jedna juz swieci na zolto i teraz je trzeba wymienic jak to zrobic w Omie C? Co odkrecic i jak?Bo w instrukcji wyczytalem,ze trzeba jechac do ASO heh ale tak nie bardzo.Wiec kto moze mi odpowiedziec jak to zrobic moze kto juz wymienial sam?? |
Keraj_zyr Opel Omega Żyrardów | 2007-04-27 06:25:22
Musisz zdemontować reflektory. W pierwszej kolejności, delikatnie zdjąć spryskiwacze, jeżeli je posiadasz tzn. jeżeli xenony są orginalne, a zakładam, że tak jest. Następnie demontaż listewki pod reflektorem, w głębi pod tą listewką jest trzecia śruba trzymająca reflektor, dwie masz na górze, a dalej to już pójdzie. |
Coolin Opel Omega 2.5V6 Bydgoszcz | 2007-04-27 20:56:53 Hmm i nie obedzie sie bez wymontowania reflektora rozumiem.Kurcze nie sadzilem,ze zmiana zarowki moze byc tak skomplikowana no xenony oryginal czyli spryskiwacze sa.No dzisiaj juz za pozno wiec sie jutro do tego zabiore.Czy zlozenie tego z powrotem bedzie tak samo latwe jak demontaz?Dzieki za info Keraj_zyr mam nadzieje,ze czegos nie spie...... ![]() |
Coolin Opel Omega 2.5V6 Bydgoszcz | 2007-05-03 20:43:04 No wkoncu wymienilem zaroweczki teraz czekam az sie sciamni aby zobaczyc roznice pierwsze podjescie bylo nie udane bo zle cos zapamietelem i okrecilem 2 srubki zamiast trzech dopiero za drugim podjesciem po przeczytaniu porady Keraj_zyr poszlo dobrze,tylko nie trzeba zdemontowywac spryskiwaczy.Wystarczy:
-odkrecic 2 srubki u gory -zdjac plastik -odkrecic 3 srubke pod lampa w glebi Jedyny problem to dostanie sie do tej sruby,bo z pozycji lezacej a od strony kierowcy troche sie nagimnastykowalem bo nie mozna bylo wsadzic reki od spodu,bo jet klakson ale po wymontowaniu lampy to juz z gorki.Jeszccze raz dzieki za porade Keraj_zyr ![]() |
GrzegorS LOB MEMBER Opel Omega C kombi Łódź | 2007-05-04 14:03:43 Coolin napisz jakie żaróweczki kupiłeś i jak świecą(kolor ,zasięg ,ogólnie zadowolony jesteś czy nie?)(cena!!) |
Coolin Opel Omega 2.5V6 Bydgoszcz | 2007-05-04 21:38:18 GrzegorS kupilem sobie Philipsy cena za dwie to 280zl.Swieca lepiej od poprzednich(OSRAM),lecz nie ma takiego efektu jak chcialem czyli odcien tzw diamentowy.Te swieca swiatlem naturalnym lekko niebieskim ale jestem zadowolony z zakupu poniewaz ladnie oswitleja droge dystansu Tobie nie powiem ale daja rade.Koles w sklepie mowil ze w internecie mozna kupic taniej ale ja nie mialem czasu na to.Mial jeszcze jakies XTEKA ale powiedzial ze one to bardziej tuningowe ze po prostu swieca bardziej na niebiesko a mi zalezalo na tym aby nie utracic swiatla.Wiec wzialem te. |
GrzegorS LOB MEMBER Opel Omega C kombi Łódź | 2007-05-04 21:50:40 philipsy to raczej dobre,a temperatura świecenia?tzw. kelwiny?może symbol jakiś?podaj szczegóły,te diamentowe świecilyby jaśniej,dalej lepiej?
przymierzam się do żarówek z tąd te pytania. |
Coolin Opel Omega 2.5V6 Bydgoszcz | 2007-05-06 20:47:07 No Philipsy dobre bez watpienia.Temp moich 4300K tzw Ice White(kolor),tu masz linka do zarowek philipsa ja mam te pierwsze http://www.lighting.philips.com/pl_pl/consumer/carlighting/1_car_lighting/references_for_car/1_xenon_ref.php?main=pl_pl_consumer_lighting&parent=89083467512&id=pl_pl_car_lighting&lang=pl
Na kolor match wogole nie patrz bo sa drogie i one sie stosuje jak chcesz wymienic jedna zarowke.Najlpiej postaraj sie o Blue Vision.A te diamenenty to chodzi o barwe podchodza pod fiolet elegancko wygladaja i siwieca lepiej.Wczoraj jechalem przed Chryslerem 300M i mial takie zaroweczki nie pytaj jaki efekt na trasie ![]() |
Coolin Opel Omega 2.5V6 Bydgoszcz | 2007-05-06 20:50:32 Aha to jest model czy kod Philips 85122 |