MotoNews.pl

Nipokojące zużycie oleju

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
moje espero 1.5 gaz ma przejechane 125000 km, niepokoi mnie zużucie oleju to znaczy na 10 000 dolewam około 2 litry oleju. Jeżdze na półsyntetyku GM. Czy to już oznaka zużycia uszczelniaczy, czy coś innego?

Jeśli przebieg jest autentyczny to za szybko przeszedłeś na półsyntetyk. Teraz pozostaje tylko mineralka.

i to mogło mieć wpływ na te objawy?

Cytat:
2007-11-02 17:43:15, majkel2420 pisze:
i to mogło mieć wpływ na te objawy?

nie poprostu uszczelniacze padły ojciec w 1,5 dolewał pół litra na tysiąc mobila syntetyka teraz przeszedł na pół syntetyk i przy przebiegu 185000 dolewa mniej wiecej tyle co ty

nie zmienisz tego chyba ze poł remont

[quote]
2007-11-02 17:20:54, majkel2420 pisze:
moje espero 1.5 gaz ma przejechane 125000 km, niepokoi mnie zużucie oleju to znaczy na 10 000 dolewam około 2 litry oleju. Jeżdze na półsyntetyku GM. Czy to już oznaka zużycia uszczelniaczy, czy coś innego?
[/quote/]

Nie wierz w siadnięcie uszczelniaczy,padają lub padły pierścienie olejowe.Przerobiłem ten temat sam ,wymieniłem uszczelniacze,nic nie pomogło,żarł 1l /1000km.W końcu wymieniłem kpl pierścieni
i problem się skończył.Poczytaj w moich postach.

Cytat:
2007-11-03 09:33:02, BRom pisze:
W końcu wymieniłem kpl pierścieni i problem się skończył.

Mi mechanik mówił to samo... Pierścienie...

Ale olałem temat bo jeździłem na mineralu poza tym miałem przejechane 180 tysięcy a poza tym i tak nosiłem się z zamiarem sprzedaży esperaka...

wspolczuje wam, ja mam 281 tys i dalej na syntetyku i oleju nie bierze

Cytat:
2007-11-03 11:47:56, Outcast pisze:
wspolczuje wam, ja mam 281 tys i dalej na syntetyku

Ja dopiero 205 i też na syntetyku. Przejechałem 6 tys i zużycie zerowe.

A ja mam 187tys, i polsyntetyk, bo poprzedni wlasciciel nie zostawił nawet kartki pod maską jaki olej jest wlany :/
A tez nie bierze oleju był tylko mały wyciek niedawno, ale uszczelka przy aparacie zaplonowym wymieniona i autko śmiga
Pozdr.