MotoNews.pl

Toyota Avensis Kombi 2.0TD 1998r. PROBLEM PROSZE O POMOC

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,
Posiadam auto jak w tytule tematu, czyli Toyotę Avensis Kombi 1998r. 2.0TD i mam problem, którego jak na razie nie może rozwiązać żaden z mechaników lub zakładów, do który zaprowadzałem swoje auto. Każdy albo nie wie albo ma ochotę na wymianę Części, które może będą popsute, ale nie daje gwarancji ze będzie problem rozwiązany a jak mam być szczery nie uśmiecha mi się płacić za prace i Części, które nie przyniosą mi pożądanego efektu. Problem jest taki ze gdy jadę samochodem i przyspieszam auto wpada w drgania z przodu dodam ze problem występuję tylko przy przyspieszaniu czyli jak Np. wrzucę bieg nr 3 i jadę sobie spokojnie cały czas Np. 40km/h to jest wszystko ok. problem pojawia się w momencie raptownego wciśnięcia gazu czyli Np. wyprzedzanie czy chodź by po prostu chęć przyspieszenia. Jak już powiedziałem nie ma reguly jaka jest prędkość problem istnieje tylko przy przyspieszaniu mogę jechac sobie stałą prędkością 80km/h czy 120km/h i nic się dziać nie będzie, ale jak tylko przyspieszę raptownie na Np. na biegu nr 3 lub 4 to auto drży. Proszę o pomoc, bo nie znam się kompletnie na samochodach i nie mam pomysłu na rozwiązanie usterki a tym bardziej nie maja go mechanicy, do których można pojechać w moim mieście. Z góry dziękuję i pozdrawiam.

Objaw jest mi znany.
Kumpel miał coś takiego i skończyło się na wymianie przegubów wewnętrznych, a właściwie całych półosiek na używki
Pozdro.

no tak ale chodzi o to ze przeguby sa ok nie sa uszkodzone ani nic takiego.Dzieki za zinteresowanie pozdrawiam Jaceq

U niego też z pozoru były w porządku "Na oko" szarpane, sprawdzane i niby wszystko w porządku, a jednak
Przy sprawdzaniu zachowywały się jak moje (do dzisiaj w porządku) a dopiero wymiana pomogła.
Ale to tylko jedna z możliwości.
A luzy na wahaczach ? Gałki, drążki ?
U mnie też wszyscy twierdzą że bez zarzutu, a coś mi tłucze po kierownicy i podejrzewam któryś drążek.
Pozdro.