MotoNews.pl

Złącze diagnostyczne w mkVII

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
czesc,
czy ktos zdradzi mi tajemnice gdzie w mkVII jest złącze diagnostyczne kodów sygnałowych i jakie sa graniczne wartości rezystancji probnika?
Nie znalazlem w archiwum.
dzieki, pozdrawiam

W MK7 jest OBD(II) i zlącze jest przy komputerze, czyli na słupku w nogach pasażera - za zaślepką.

w takim razie czy można jakoś samemu odczytać usterki z komputera dignostycznego ?

Cytat:
2004-12-28 14:04:25, Kielek pisze:
W MK7 jest OBD(II) i zlącze jest przy komputerze, czyli na słupku w nogach pasażera - za zaślepką.

Ale jest jeszcze zlacze samodiagnostki pod maska - no chyba, ze to jest zlacze do ABS - przy tym juz sam glupieje.

toradku, ale zdradz mi w ktorym miejscu moze byc zlacze
czy kolo lewej przedniej lampy ?

z tego co zdązyłem się zorientować to w MKVII z aluminiowym kolektorem jest złącze diagnostycczne grdzieś pod maską po lewej stronie, a w zeteckach z plastikiem takiego złącza nie ma
tylko to co napisał Kiełek

Jezeli tak, to zlacze jest po lewej stronie, tak mniej wiecej po srodku - trojkatna zlaczka.

A czy ktoś sie orientuje gdzie w tym komputerku sie wpina kabelek do licznika [elektronik] bo se podłączyłem i został mi ostatni kabelek i niewiem gdzie go wpiąć? To jakiś CHECK ENGINE bedzie z kontrolką.