Nieważne mandaty !!! ???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
CZesc kto wie z jakiego okreu mandaty sa nieważne bo słyszłem ze jest coś takiego !!! Dostałem w sierpniu w tamtym roku i słyszłem ze w tym okresie były jakies lewe kwitki i nie trzeba ich płacić . Jesli ktoś wie to prosze o kontakt wkońcy 250 zł piechotą nie chodzą ! ! ! !

Ja niewiem jak to jest ale slyszalem ze mandaty zawsze gdziez leza chyba ze sie zawierusza.Moze zaus sie wypowie

niestety nie wiem njak to jest wiem tylko jedno najlepiej zapłacić mandat bo jak przyjdzie komornik to będzie lipa niestety taka prawda

a czy pierw nie przyjdzie ponowne wezwanie do zaplaty ?

Cytat:
2003-05-15 23:34:31, Sliwek_Wrc pisze:
a czy pierw nie przyjdzie ponowne wezwanie do zaplaty ?

Pierwsze przychodzi wezwanie do zapłaty a później już komornik ale ostatnio to przyszedł od razu

hehe pewnie stwierdzil ze i tak nie zaplacisz to co bedzie wysylal wezwanie

a te mandaty ze strefy to przecież jakaś firma daje i podobno nie mają jak ich ściągać bo nie maja dostępu do danych osobowych... ja tam nie płace... nakleje sobie na szybe kartke "Zaopatrzenie"

Do mnie komornik przyszedł bez zadnego upomnienia i zapłaciłem 12 zeta za koszty egzekucji tych dwóch stów Z tego co wiem i rozmawiałem z roznymi ludzmi mandaty z przełomu 2002r poszły w kat z powodu jakiejs zmiany systemow komputerowych ale te inf nie sa autoryzowane tzn cholera wie Sam mam 200 do zapłacenia z maja 2002 ale jeszcze po niego nie przyszli

Szacuneczek

Komornika sie nie boje najwyzej walne sobie z ni browara dam mu kase i nie bede sie fatygował na poczte !!???
A 12 zł odsetek to tez nie majątek ...............moze sie uda nie zapłacić!!

C Z A S P O K Ż E !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

U mnie jak był komornik to był całkiem fajny gosc(jak na komornika) z nim napewno bronka mogłbys strzelic Co do odsetek to opłata na poczcie kosztoje 3 PLN wiec poszłem tylko 9PLN w plecy fak za sama fatyge i staniu w kolejkach sie nie opłacało Niewiem czy pisałem ale komornik mowił mi ze jego prowizja to 6% od sciaganej sumy

Szacuneczek

No i po temacie wszystko sie wyjasniło z piatkowe popołudnie które zapowiadało super weekend przyszła do mnie kobietka przy kosci i wręczyła mi list polecony z Urzędu Skarbowego!!!!!!!!!

A w nim pisemko ze własnie zabrali sobie moje 250 zł!!!!

I juz sie nie mam nad czym zastanawiac czy płaci czy tez nie

POZDROWIONKA

A Ja miałem do zapłaty 6 stów i sobie bimbałem tak do bulu że hej ,komornik nigdy mnie nie zastał,kartki mama wyrzucała ,nigdzie się przecież nie podpisywała -hahaha, a jak cos to mówiła że kradna nam na klatce i tyle-wreszcie siadli mi na wypłacie ale mieli zacofane info-bo w ytm zakładzie nie pracowałem już ponad rok, a po nim były jeszcze dwa inne ,wkońcu mama powiedziała że wyjechałem zagranicę i nie mam ze mną kontaktu i tyle -więc dośtrałem niezdolność komorniczą-hahahaha-niestety yeraz znowu mam 4-y stówy

gw...

super a ja sie o byle 50 dych martwiłem
ni zaplace

Chyba szlak nie trafi dzis znowu był komornik po kolejne zaległe 200 z maja zeszłego roku ale mu niezapłaciłem bo niemam floty dramat i juz ma byc w srode kurde

Szacuneczek

własnie w zeszły czwatek po raz siódmy przyszedł smutny pan do mnie po 70zł + koszty 4,90 i przejął mi auto musze do czwartku wpłacić 78,90 i sprawy nie ma , jeśli bym nie wpłacił to wystawią mi auto w piątek na wycene

Ja mam z sierpnia 2002... 70 zł za NIEMANIE pasów..... i czekam na rozwój wydarzeń

Ja pierd....... tych komorników . Co prawda nie za mandaty ale za MPK kara 50 złociszy po czterech latach totalnej ciszy przyszedł mi komornik . Chciałem się odwoływać , polazłem do sądu a tam się już nie było z czego odwoływać , przewodniczący wysłał do mnie polecony z wezwaniem na rozprawę nie odebrałem więc uznał że się zapoznałem ( kretyn ) i postanowieniem sądu komornik po tych czterech latach ścigałmnie już za 600 złociszy ( spoko z 50 na 600 ) wywijałem się , aż mnie dorwał wskoczył na wypłatę i wyssał ją skurw..... jeban...... #$@^%!! . Teraz już wolę wszystko w terminie płacić - taka mała nauczka !

Pozdrawiam

[ wiadomość edytowana przez: NIMNUL dnia 2003-07-09 10:24:15 ]

[ wiadomość edytowana przez: NIMNUL dnia 2003-07-09 10:24:43 ]