Gdzie HAK do Espero... ?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Składany

Ja tam sie nie znam, ale na moj gust to gdzies z tyłu sie go montuje

zart oczywiscie

hak to wbrew pozorom baaardzo udana rzecz!!! przyczepki ciągam okazjonalnie - ale hak mam głównie jako zabezpieczenie tyłu.....i ulatwiacz parkowania
czesto po PW - przyjade zaparkuje...a za mną postawi się ktoś tak blisko , że nie mam możliwości wyjechania.....
...to wsteczny i wyjeżdzam

w dodatku juz dwie osoby pukały mnie w tyłek.....i po za przeuniętym kaprturkiem na haku nic się nie działo.....a kaska leci jednego barana tak skasowałem na 600zł....za uszkodzenia wewnętrzne ...zapłacił.....samochód firmowy , postraszyłem policją......
Facet jechał Renault Thalią - ...i stracił przednizderak.....ja nie miałem najmniejszego śladu!
a hak mam kupiny + przerabiany - mocowanie do podłużnic z tyłu w 6 pn. na największej możliwej długości....

Potwierdzam w pełni co napisał imiennik powyżej W poprzednim autku dwa razy uratował mój tyłek, ale to jeszcze nic w porównaniu z tym co przytrafiło się mojemu koledze w Bratysławie. Otóż staliśmy na światłach, a tu jak nie walnie w niego autobus tak że przeleciał przez pół skrzyżowania. Kierowca autobusu wysiadł zielony i do niego biegnie, bo myślał że będą jakieś ofiary. I co i nic miał tylko lekko przygięty hak ku górze, a samochód to był duży fiat który miał dołożone dodatkowe pióra w resorach z tyłu, więc dupa mu sterczała dosyć wysoko

To powyżej pisałem ja Shit co jest, byłem zalogowany a wyszło anonymous Aktualizacja mi się podoba, ale takie smaczki to już nie

Panowie wszystko fajnie pięknie..

Ale gdzie kupić (za ile) i gdzie założyć (tez za ile)...

Nie jestem pewien ale aktualnie jeżeli hak jest ściągany ... to Policja może wlepic mandat za to że jest założony bez potrzeby ... na pewno cos takiego obowiązuje w krajach UE..a szkoda bo to rzeczywiście świetna ochrona tyłka .. ... haków nie rozkładanych juznie sprzedaja
Pozdrawiam

No i co panowie szlachta, KeyJej grzecznie pytał, i odpowiedzi nie uzyskał .
To może teraz ja zapytam o to samo; czy macie jakieś sugestie co do rodzaju haka i warsztatu w którym można go (tanio) zamontować. Chodzi o Wawę.
Co do przydatności w "różnych" sytuacjach - to nie mam wątpliwości, więc możemy nie poruszać tego wątku .

Chciałbym mieć taki problem... gdzie w kilku milionowym mieście zamontować hak,,,

A może jest u Was firma Jaan - ta od szyb i ...haków

moj hak jest od nexi , pasuje jest co prawda jakies 2 cm nizej niz w innych esperakach ale po za tym ok