[126] Tekla - oznaczenie. Tłumik domowej roboty

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
1. jakie oznaczenie ma wybite tłumik tekla duża puszka?
2. rozwaliłem tłumik małą puszkę seria, rzwierciłem wszystkie dziury i dałem na wydechu rurę bodajże 40 albo 50 mm, ale jedyne co zyskałem to to że tłumik głośniej dudni :p to jest nawet nawet ale już mi się znudziło i jak zrobić żeby tłumik ładnie "mruczał" ??

zaluz brede

tia... a jeździłęś kiedyś bez tłumika?? to dopiero wygar, aż ogień bucha

jak dla mnie najlepszy puki co byl odglos pustaka na tlumiku el z wspawanym do srodka kolankiem i megafonem , do tego lepiej sie zbieral , jak wroce do polski to zakladam brede i moze zmnienie zdanie

czy mozna gdzies jeszcze kupic Tekle ?

Używaną na allegro Już niestety jej nie produkują, więc kto ma niech sie cieszy...

a mnie się wydaje że jeszcze niedawno widziałem we wrocku na giełdzie

to ja sie mogę cieszyc leży sobie, bo niestety nadaje sie tylko do lekko dłubniętego silniczka albo seri bo potworki to troszke zamula

ja zakupiłem teklę i jestem bardzo zadowolony mam maluszka po małych przeróbkach ale jak ostatnio zauważyłęm strasznie wysoko ciągna obroty

wiem, że to nie jest odpowiednie miejsce ale na tą auto-giełdę nikt nie wchodzi, macie moze obrotomierz lumel okrągły do malucha na sprzedaż i w jakiej cenie (najlepiej z Łodzi)?

[ wiadomość edytowana przez: tomek_inc dnia 2007-09-12 17:39:11 ]

jak nikt nie wchodzi na autogiełde

z posiadaczy maluchów nikt

no to chyba źle patrzysz albo o innej giełdzie mówisz...

A jak jest skonstruowany ten tłumik w środku, jaka duża jest końcówka??? I jaki jest głosny? Wiecie jak "chodzi" tłumik michael, to czy tekla jest głośniejsza od niego??? I jeszcze na koniec takie moje spostrzezenie. Większość stosowanych w kaszlach tłumików miała mocno zwężone koncówki co przy tej pojemności skokowej silnika jest jak najbardziej wskazane do zwykłej jazdy po mieście, a tłumiki sportowe dedykowane do 126p mają zawsze dużo większe końcówki i teraz takie czysto wywiadowcze pytanko- czy większa koncówka w silniku seryjnym malucha znacznie zwieksza hałas, zwiększyć moze zuzycie paliwa i czy wpływa jakoś na moc silnika i na jego szybsze zuzywanie się??? Czy dobór wielkości koncówki zalezy od mocy czy od pojemności silnika, czy od jedego i drugiego???