MotoNews.pl

"Olmangel" !!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Zgasilem motor i na wyswietlaczu pojawil sie komunikat Olmengel. Ten komunikat oznacza brak oleju, a olej mam, wiec dlaczego jak zgasilem motor i wylaczylem zaplon on sie pojawil?????

Albo masz mniej niż Ci sie wydaje, albo zdycha czujnik poziomu oleum.

Nie panikuj

Dolac olej i bedzie dobrze. Nie twoj pierwszy ani ostatni taki komunikat

Mowimy o oleju silnikowym rozumie...??? A jak juz jestesmy przy olejach to ile oleju wchodzi do skrzyni automatycznej??? Ile zaleca wlac producent? Wiecie?

Wlewa sie tyle az zacznie wyciekac przez otwor przelewowy/wlewowy z boku. Silnik wlaczony automat na P

Hm... Widze ze opini jest chyba tyle ile uzytkownikow automatow. Jeden mowi ze na D na recznym i na obrotach, inny ze wchodzi do calego ukladu 11 litrow itd. Ja wyciagnalem swoja skrzynie zlalem z niej jakies 5.5 litra oleju, zmienilem wszystkie uszczelniacze jakie byly mozliwel, zalalem 6 litrow i wlozylem ja spowrotem. Bo z tego co sie dowiedzialem wchodzi w uklad 5.5 litra?
Wie ktos ile ma byc tego oleju w litrach ????

Jest jeszcze chlodnica oleju i przewody do niej dochodzace - i tam jest reszta oleju....

Tzn., ze ile wchodzi w uklad ???

Czyli nikt nie wie ile oleju powinno byc w skrzyni automatycznej w Omedze 2,5 V6, 4 biegi ??? Szkoda... Pytam o ksiazkowa ilosc i mysle tu o wymianie calkowitej. Jak ktos jednak wie niech skrobnie.

wyszukiwarka- w 2 minuty znalesc mozna 5 wątków z konkretami

Serwisowo 4,4 l