Do opisu o zmianie podświetlenia

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich przeczytałem artykuł o zmianie podświetlenia w Espero i wszystko jest ok. jedynie, jaka mam uwagę na przyszłość dla wszystkich to przełącznik regulacji podświetlenia i prędkości wycieraczek idzie rozebrać i nie trzeba rozwiertywać nic.
Pokrętło jest na wieloklinie i trzeba mocno dość pociągnąć, aby to wyszło i pod pokrętłem jest nakrętka na klucz 10 nasadowy najlepiej, bo jest głęboko i po wykręceniu cała płytka wychodzi o tyłu i idzie wymienić spaloną część. Nie polecam tam wkładać diody rozproszonej, bo za mocno świeci wtedy i światło dość męczy w nocy wymieniłem je potem na normalne diody koloru niebieskiego i jest ok.
To tyle ode mnie sam to wykonałem. Co do reszty opisu zgadzam się z wszystkim jedynie ja do oświetlenia deski rozdzielczej zastosowałem diody rozproszone o koncie 100 stopni ładnie świecą.

akurat ze na sile mozna rozebrac to juz bylo to pisane nie raz
ale neikeidy po silowym rozebraniu i zlozeniu to nie dzialaja tak jak powinny

ja to tak rozebrałem i ja nie mam problemu z działeniem tych przełączników trzeba mieć trochę cierpliwości ale czasem i tak idzie zepsuć ja opisałem jak to zrobiłem i umnie działa

Cytat:
2007-09-13 10:28:58, sp9qlm pisze:
Witam wszystkich przeczytałem artykuł o zmianie podświetlenia w Espero i wszystko jest ok. jedynie, jaka mam uwagę na przyszłość dla wszystkich to przełącznik regulacji podświetlenia i prędkości wycieraczek idzie rozebrać i nie trzeba rozwiertywać nic. Pokrętło jest na wieloklinie i trzeba mocno dość pociągnąć, aby to wyszło i pod pokrętłem jest nakrętka na klucz 10 nasadowy najlepiej, bo jest głęboko i po wykręceniu cała płytka wychodzi o tyłu i idzie wymienić spaloną część. Nie polecam tam wkładać diody rozproszonej, bo za mocno świeci wtedy i światło dość męczy w nocy wymieniłem je potem na normalne diody koloru niebieskiego i jest ok. To tyle ode mnie sam to wykonałem. Co do reszty opisu zgadzam się z wszystkim jedynie ja do oświetlenia deski rozdzielczej zastosowałem diody rozproszone o koncie 100 stopni ładnie świecą.

sory ale nic nowego nie wniosłes karzdy juz o tym wie poprostu nie zostało to tylko napisane

witam jak wszyscy wiedzą to ok ale ja to napisałem i myśle ze nic wielkiego w tej kwesti się nie stało.