| |
| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
cezariusz Klubowy Weteran AUDI A6 Lublin | 2007-09-05 15:25:31 TOTAL OFF TOPIC
ktos rzucil haslo wiec zobaczymy jak sie to rozwinie kolejnosc partii alfabetyczna zeby nie bylo ze kogos faworyzuje |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2007-09-05 15:59:05 Przyznać się który na pizdolców kliknął? Rozumie, że przez niechcący przypadek! |
Cwikus DU Espero 1.5GLX 16V Piekary Śląskie | 2007-09-05 16:18:15 musze sie powstydzic, bo ja glosowalem na PiS.
teraz jadę na PO, ale ja wybory traktuję jak grę komputerową - idę na nie, zeby móc narzekać. a kaczka miała pójść na rękę górnikom, więc PiSowałem. |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2007-09-05 16:27:48 To głosowanie jest stronnicze. Jedyne słuszna znajduje się w Portalu Wiecznego Malkontenta. Głosowanie NIE WYMAGA LOGOWANIA!!! Zapraszam! |
marcin2 gdynia | 2007-09-05 16:29:16 dorzuć osobno UPR - twierdzą że sporo osób ich popiera tylko nie głosują bo sondaże manipulują że to byłby głos stracony
Korwin się ucieszy
|
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2007-09-05 16:32:00 UPR dodany na www.malkontenci.eu + Rubik zupełnie GRATIS!!! [ wiadomość edytowana przez: piotr_ek dnia 2007-09-05 17:08:07 ] |
rudi Espero Wloclawek | 2007-09-05 17:16:25 Co wy tak na ten pis jedziecie, czy to tak moda, trendy, cool być anty pisowcem znaczy się nie być mocherem, zaściankowcem, polskim patriotą, konserwatystą, tradycjonalistą, antyeuropejczykiem, antykomuchem, antylerykałem, antyubekiem, przeciwnikiem radia M i zwolennikiem O.R. oraz osobą podejrzaną o manię prześladowczą.
Dla niezdecydowanych lista dobrych intencji PiS: - ograniczenie bezrobocia wiadomo dlaczego ale liczą się efekty - wzrot wynagrodzeń wiadomo nie wszystkich ale zawsze - utrzymanie wzrostu gospodarczego - zwrost inwestycji - początek poprawy w budowie autostrad wreście się coś ruszyło - dobranie się do 4 liter postkomunie, ubekom i innym zasłużonym w budowie polski ludowej czerwonym wypierdkom - utrzymanie równowagi budżetowej pomimo zwiększenia wydatków socjalnych - postawienie się ruskim i germańcom co by nie mówić słuszne czy nie to jednak podbudowujące samoocenę Natomiast największym minusem PiS jest brak wyczucia w doborze współkoalicjantów i niektórych ministrów ale trzeba przyznać że wielkiego wyboru nie mieli. Może i wybory są konieczne ale w sumie to po co jak wyboru wielkiego niema - byli już zieloni, czerwoni i różowi i nic specjalnie dobrego z tego nie wynikło, mówicie dać teraz szansę PO ale ta zasada już umarła po co dawać szansę kolejnym nieudacznikom, wróć cwaniakom skoro wiadomo na 100% jakie będą tego efekty. Czyli dajmy PiS jeszcze jedną szansę może nie będzie już gorzej niż było a przynajmniej wiadomo czego się spodziewać można! Tylko nie dopuscie bękartów maulata ani dzieci zombie do koryta znowu- błagam was darujcie sobie te eksperymenty polityczne!
Osobiście to bym wszystkie te pseudo partie skreślił i postawił chyba na rządy specjalistów z apolitycznego konkursu a nie z politycznego klucza a wybory jak już to bezpośrednie a nie tak jak teraz.
|
Adamo8 Klubowy Weteran ![]() Citroen C4 Picasso Zielona Góra | 2007-09-05 18:44:31
Jakoś wkład PiS w to wszystko jest tylko taki że nie mieli kiedy się wpieprzać do gospodarki bo zajęci byli wojenkami ze wszystkimi.
Ta, dajmy kaczkom znowu szansę zabrania kasy z drogi Poznań-Wrocław i dania ponad 14 baniek euro panu Tatusiowi. On znowu kaczuszkom do zupy nasra a oni powiedzą że smaczne było.
I to jest najsłuszniejsza propozycja ze wszystkich. Na razie mamy wybór między złym i gorszym, a wygra PiS bo jest przy władzy i sfałszuje każde wybory lub zamknie przeciwników. |
Padre_cornelone Erdzero jeden 8 Lpg Katowice | 2007-09-05 18:44:50
rudi proponuję tak - otwórz maskę w swoim espero, zajżyj czy jest tam silnik inne duperele, i w trakcie tego wybij ten drągal co ją trzyma otwartą nie wymując głowy. Tu nie chodzi o bycie cool antypisowcem -choć fakt masz rację z tym głosowaniem tylko po to aby potem wybrańców nienawidzić - nasza cecha narodowa i pokomunistyczne skrzywienie. Pis sam sobie zapracował na nienawiść swym prymitywizmem, pseudointelektualizmem, agresją. Pis to partia reprezentująca tych najmniejszych z zakompleksionych maluczkich, którzy potrzebują TRZECH rzeczy aby istnieć: -WROGÓW aby móc żyć - agentów, komunistów, ubeków, gejów, rosjan, niemców, -TYCH KTÓRYCH MOŻNA OPLUĆ, aby poczuć się lepiej/wyżej. -PRLu - który co prawda już prawie 20 lat nie istnieje ale nadaje się do 2ch wyżej wymienionych celów. Wszystkie "pozytywy" o których piszesz to nie wynik dwóch lat Pisu u steru tylko wypadkowa wszystkich przemian które nastąpiły po 89r, w których największy udział mają (wzrost gospodarczy rządy) rządy lewicowe a złaszcza Ekipa Belki - ale polacy głosują nie na tych od których działań jest realnie lepiej ALE WYŁĄCZNIE NA TYCH KTÓRZY LEPIEJ WYPADAJĄ W TELEWIZORZE. Mnie nie obchodzi czy kowalski był agentem czy nie, a nawet jeźeli by był to DZIAŁAŁ W ZGODZIE Z PANUJĄCYM WTEDY PRAWEM/USTROJEM. W myśl tego należało by teraz WTRĄCAĆ DO WIĘZIEŃ OBECNYCH INFORMATORÓW,AGENTÓW. A wyciąganie z grobu ś.p. R. Kapuścińskiego i innych to jest już MORALNA ZBRODNIA. |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2007-09-05 18:54:33
Świat potrafi się sam kręcić bez udziału rządzących. Wystarczy tylko nie przeszkadzać - pisdolcy nie mieli na szczęście czasu przeszkadzać. |
lothaar Sympatyk Klubu Espero Peugeot 407 SW Wawa | 2007-09-05 19:28:32 Padre_cornelone zgadzam się z Twoim postem w pełni. Uważaj tylko z klasyfikacją naszych cech narodowych bo niektórzy są wyczuleni na takie teksty.
Zaś co do aktualnych wyników naszych forumowych prawyborów to w kraju w którym podobno najważniejsze jest wybicie komunistów tak wysokie miejsce LiD (7 głosów czyli tyle ile PO) jest zaskakujące. |
Tomek-Mydlowski Warszawa | 2007-09-05 20:52:49
w skrócie pis to partia żerująca na wszystkich najgorszych możliwych cech "polaczka" - pomijam ich nieudolność i brak kompetencji. Dla mnie wystarczy aby na nich NIE głosować.
to zaleta unii nie kaczorów. Ludzie masowo uciekają w świat za robotą....a Ty sie cieszysz....pogadamy jak bedziesz czekał na emeryturke...
wzrost wynagrodzeń to nie zasługa kaczorów, a j.w unii europejskiej. Ludzie masowo uciekli z tego kaczego raju w świat za robotą, tak wiec zostało mniej ludzi do roboty na jedno stanowisko - czyli rosną płace, a jak rosną płace to rosną też ceny towarów. Pracodawca nie ma drukarni pieniędzy - podnosi wynagrodzenia, podniesie też cene usługi. Dlatego też wartość nabywcza pieniądza wiele sie nie zmienia. Co z tego - zarobisz 2 razy tyle.....i dwa razy tyle zapłacisz w sklepie za zakupy. Jedyna zaleta - ze auta i elektronika bedzie tansza - bo ceny są zbliżone na całym świecie.
chuj im w dupe (z wyjątkiem jarka, bo on to akurat lubi) za ten wzrost..... TO SĄ ZMARNOWANE LATA!!!! na całym świecie była koniunktura - co robi normalny rzad w biednym kraju? ROBI REFORMY FINANSÓW WYKORZYSTUJĄC DOBRĄ OBECNĄ SYTUACJĘ!!!! Co zrobiły te pisowe niedojeby? NIC!!!!!! Przejedli niczym gierek zwyżke w finansach.....
Znowu UE + mamy swietnie wykształconych, znających jezyki perspektywicznych młodych ludzi......którzy za swoją prace wezmą mniej kasy od niemca, a i nie bedą marudzić przy tyraniu po 16h dziennie.
pokaż mi gdzie - bo to co oddali to zostało klepnięte za sld... Jeżeli drogi powstaną....bedzie to w dużym stopniu zasługa......LISTKIEWICZA!!!!!!!!! tak tego listkiewicza którego kaczory chciały LIPCEM pozbyć sie z PZPN-u
taaaaak? To podaj choć jedno nazwisko, choć jedną zamkniętą, doprowadzoną do końca sprawe. CHOĆ JEDNĄ!!!!!!!!! Póki co tylko mówią...dużo....ale tylko mówią. Nie wykryli żadnej atfery o której krzyczeli, nikogo nie skazali. Doprowadzili jedynie do samobójstwa byłej minister z SLD...a jak się później okazało dowodów to na nią nie mieli ......
Bo jest ogólno swiatowa koniunktura i wpływy do budżetu są wieksze od planowanych.....poczekaj aż bedzie odwrotnie. Nie jesteśmy na to przygotowani, bo nie było żadnych reform w finansach. a! i przypominam że pisowskim ministrem finansów jest ziuta z PO!!!
ośmiszyli tym samym jednynie nasz kraj na arenie miedzynarodowej. Będąc w gracji z moją perełką spotkaliśmy bardzo fajne niemieckie małżeństwo. Poszliśmy razem na obiad i co nieco o polityce rozmawialiśmy. Hans zadał mi jedno fajne pytanie " o co Wam chodzi? " Długo tłumaczyłem mu że o nic - że przypadkiem - bo na frustracji i aferach poprzedniej ekipy, do władzy doszli nawiedzeni idioci, że to juz długo nie potrwa, że to tylko chwilowe.... Mówisz o podbudowie oceny - gratuluje, ja sie czułem głupio bedąc normalnym człowiekiem, tłumacząc się normalnemu człowiekowi - niemcowi, za wybór, którego w naszym kraju dokonali DEBILE!!!! |
Tomek-Mydlowski Warszawa | 2007-09-05 20:54:23 Zagłosowałem na PO -i tak też uczynie na wyborach....ale nie ukrywam że wolałbym na Korwina
PS czarek - poprosze potem liste tych którzy zagłosowali w ankiecie na PIS, ustali sie adresy i bedziemy likwidować tych DEBILI |
AsterixGal ESPERO było :( Mazda 626 jest | 2007-09-05 20:59:22
Kurwa jak tu głosować, powiedział baba: -na tych nie głosuję, bo ich znam -na tamtych nie głosuję bo ich nie znam. No i poszła się upiła z tej radości. Jak na mój osąd, to nikt z polityków przy sterze i obok niego nie widzi nic więcej niż czubek własnego nosa i własnych interesów. Dorobić się w czasie kadencji i pierdolić wszystko. Już teraz tracimy przez to stanie w miejscu i zastanawianie się, czy może kto drugi nie wyniósł więcej ode mnie. A jak "wyniósł" to zaraz go na stos ...czyli komisja, prokuratura i inne tego typu teatrzyki. Wiecie jak ocenia się najprościej rządzących? Wystarczy zobaczyć ile roboty mają kabareciarze. Im więcej, tym gorzej dla nas. Ostatnio w w gazecie widziałem rysunek, na którym jegomość dzwonił i prosił, aby podesłać nam kabareciarzy z Chin, bo nasi już nie dają rady.
Tych ludzi co wyjechali za pracą zagranicę szybko nie da się ściągnąć, oni posmakowali już normalności ( o ile zostawienie rodziny można nazwać normalnością). W tej chwili nie ma już kim robić, a do roboty jest dużo. Niedługo to trzeba będzie wyrabiać po 300% normy. Idę spać, bo w normalnej Polsce trzeba wstać przed 5 rano i jechać prawie 90 km do roboty żeby rodzinę utrzymać, a o własnym "M" mogę zapomnieć.
A jeśli chodzi o głosowanie, to głosuję na Kubusia Puchatka i jego układ [ wiadomość edytowana przez: AsterixGal dnia 2007-09-05 21:01:32 ] |
rudi Espero Wloclawek | 2007-09-05 21:10:03
takiś to , takiś to zrób to samo tylko mocniej, chyba chłopie konopie ci się ma mózg rzuciły czy insza amnezja dopadła. Wiesz co to był PRL, za młody pewnie , nie pamiętasz to obejrzyj chociaż jakąkolwiek komedię na DVD o tamtych czasach bo drastycznych scen nie polecam może nawet czterdziestolatka a na dobitkę idź do sklepu kup sobie półkę i ogórki to może ci się pamięć poprawi. Chyba twój stary, wójek, starszy brat czy kto tam w jedynie słusznej parti wówczas był i z racji czarpanych przywilejów niedostępnych dla niezrzeszonych do dziś opłakuje jej upadek ale co tu gadać, trzeba w końcu szkoda zę tak późno pewne rzeczy wymieść spod dywanika i pokazać ludziom kto kim był i nie porównuj obecnej sytuacji do tamtej to niedorzeczne jest. Ktoś kto współpracował wówczas z SB, policją i całym tym szajsem to jednak ktoś o wiele gorszy niż obecny nawetnajgorszy kapuś. Zresztą ja popieram kapowanie ale pozytywne np. dlaczego u nas nie jest tak jak w normalnych krajach np. Danii czy Szwajcari gdzie jeden telefon do policji i zwijają pirata na kolejnym skrzyżowaniu, czemu ludzie w imię własnego dobra nie likwidują oczywiście nie dosłownie jednostek aspołecznych, nie potrafiących się przystosować i drwiacych z demokratycznie ustanowionego prawa i porządku. Jesteśmy bierni i tyle pozwlaliśmy rządzić komuchom dopuki brali drogie wielomilionowe kredyty, dawali jako takie pensje górnikom i stoczniowcom oraz zapewniali zbyt prawie każdego bubla wymyślonego w tym kraju. Później zimny prysznic bo okazało się że ciułana latami kasa , która kasą nie była nagle przepadła i okazało się że jest warta tyle co tamta gospodarka. W międzyczasie wielu wartościowych ludzi pożegnało tan kraj na zawsze ale też to nie to samo co teraz, inne to były powody, inne przyczyny. Itd. itd. a kolego od 89 to guzik się zrobiło poza wolnymi wyborami to marazm totalny i afera , przekręt za przekrętem i bezkarne wysprzedawanie za bezcen czego się da za łapówy gdzie ty widziałeś jakiś postęp między 89 a 2000, praktycznie nic tylko puste gadnie kolejnych ekip rządzących i dalej żadnych zmian na lepsze tylko reforma siaka, reforma owaka, zaciskanie pasa ludu trzeba dla ojczyzny a my wasza demokratyczna władza zgarniamy kasę pod stołem - grube milioniki. O mało co te całe reformy dla reform byłyby nas zjadły z butami. Kopa naszej gospodarce dodała dopiero UE i tyle. A PiS to śmieszna partia ludzi małostkowych i trochę można się z nich ponabijać zgoda ale za to dobieranie się konfidnetom UB i SB i tzw. pastkomunistycznym baronom śpiącym na kasie i inwestującym swoją brudną kasę w jakieś TV i inne media tylko po to aby o ich brudnej przeszłości i powiązaniach z władzą i mafią nic nie pisały to mają u mnie gratis 1 głos.
[ wiadomość edytowana przez: rudi dnia 2007-09-05 21:20:38 ] |
Walus Lani + najlepsze aut ... Gdansk/Plock | 2007-09-05 21:28:11
Jak lubisz być zaskoczony to bądź, dla mnie znaczy to tyle, że jestem w dobrym gronie ludzi przeważnie myślących samodzielnie, a nie z wypranymi i ponownie zaprogramowanymi mózgami. |
Padre_cornelone Erdzero jeden 8 Lpg Katowice | 2007-09-05 21:29:09
Czyli "nasz" kapuś lepszy niż "ich"? Zapal sobie sam konopię - pijany wąż pełznie prosto, więc może gramatyka i składnia ci się dzięki temu poprawi. Koniecznie zaPISz się do "śmiesznej partii ludzi małostkowych" szybko będziesz drugi po Jarku, tylko się pośpiesz |