CZY I NA KOGO ZAGLOSUJESZ???

Ankieta: PRAWYBORY W KLUBIE
LiD
LiS
PiS
PO
PSL
Inna Partia
Pier...... Nie ide wcale

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
TOTAL OFF TOPIC
ktos rzucil haslo wiec zobaczymy jak sie to rozwinie
kolejnosc partii alfabetyczna zeby nie bylo ze kogos faworyzuje

Zaznaczyłem inną partię. Zagłosuję na każdego aby nie dopuścić do wyboru oszołomów z PiS i PO i broń boże kogoś z Samoobrony lub LPR. Wydaje mi się że obecni na Wiejskiej, prezydent i premier z przydupasami dość już złego zrobili dla nas wszystkich.
Zaczynam sezon polowań na kaczki i przy okazji usmażę sobie zioberka

Przyznać się który na pizdolców kliknął? Rozumie, że przez niechcący przypadek!

Nasza ankieta na razie nie pokrywa się zupełnie z badaniami instytutów przeprowadzających sondaże. Zwróćcie uwagę że na chwilę obecna mamy remis PO - LiD. mimo wszystko i tak uważam, że wygra PiS bo to jakiś mistycyzm jest... Nie znam nikogo kto na nich głosował a oni wygrali i ... teraz też wygrają...

Cytat:
2007-09-05 16:15:11, lothaar pisze:
Nie znam nikogo kto na nich głosował a oni wygrali i ... teraz też wygrają...

Bo wstyd się przyznać - łatwiej zwalić na babcię w mocherze.

musze sie powstydzic, bo ja glosowalem na PiS.

teraz jadę na PO, ale ja wybory traktuję jak grę komputerową - idę na nie, zeby móc narzekać. a kaczka miała pójść na rękę górnikom, więc PiSowałem.

To głosowanie jest stronnicze. Jedyne słuszna znajduje się w Portalu Wiecznego Malkontenta. Głosowanie NIE WYMAGA LOGOWANIA!!! Zapraszam!

dorzuć osobno UPR - twierdzą że sporo osób ich popiera tylko nie głosują bo sondaże manipulują że to byłby głos stracony
Korwin się ucieszy

UPR dodany na www.malkontenci.eu + Rubik zupełnie GRATIS!!!

[ wiadomość edytowana przez: piotr_ek dnia 2007-09-05 17:08:07 ]

Co wy tak na ten pis jedziecie, czy to tak moda, trendy, cool być anty pisowcem znaczy się nie być mocherem, zaściankowcem, polskim patriotą, konserwatystą, tradycjonalistą, antyeuropejczykiem, antykomuchem, antylerykałem, antyubekiem, przeciwnikiem radia M i zwolennikiem O.R. oraz osobą podejrzaną o manię prześladowczą.

Dla niezdecydowanych lista dobrych intencji PiS:
- ograniczenie bezrobocia wiadomo dlaczego ale liczą się efekty
- wzrot wynagrodzeń wiadomo nie wszystkich ale zawsze
- utrzymanie wzrostu gospodarczego
- zwrost inwestycji
- początek poprawy w budowie autostrad wreście się coś ruszyło
- dobranie się do 4 liter postkomunie, ubekom i innym zasłużonym w budowie polski ludowej czerwonym wypierdkom
- utrzymanie równowagi budżetowej pomimo zwiększenia wydatków socjalnych
- postawienie się ruskim i germańcom co by nie mówić słuszne czy nie to jednak podbudowujące samoocenę

Natomiast największym minusem PiS jest brak wyczucia w doborze współkoalicjantów i niektórych ministrów ale trzeba przyznać że wielkiego wyboru nie mieli.

Może i wybory są konieczne ale w sumie to po co jak wyboru wielkiego niema - byli już zieloni, czerwoni i różowi i nic specjalnie dobrego z tego nie wynikło, mówicie dać teraz szansę PO ale ta zasada już umarła po co dawać szansę kolejnym nieudacznikom, wróć cwaniakom skoro wiadomo na 100% jakie będą tego efekty.

Czyli dajmy PiS jeszcze jedną szansę może nie będzie już gorzej niż było a przynajmniej wiadomo czego się spodziewać można!
Tylko nie dopuscie bękartów maulata ani dzieci zombie do koryta znowu- błagam was darujcie sobie te eksperymenty polityczne!
Osobiście to bym wszystkie te pseudo partie skreślił i postawił chyba na rządy specjalistów z apolitycznego konkursu a nie z politycznego klucza a wybory jak już to bezpośrednie a nie tak jak teraz.

Cytat:
Dla niezdecydowanych lista dobrych intencji PiS:
- ograniczenie bezrobocia wiadomo dlaczego ale liczą się efekty
- wzrot wynagrodzeń wiadomo nie wszystkich ale zawsze
- utrzymanie wzrostu gospodarczego
- zwrost inwestycji
- dobranie się do 4 liter postkomunie, ubekom i innym zasłużonym w budowie polski ludowej czerwonym wypierdkom
- postawienie się ruskim i germańcom co by nie mówić słuszne czy nie to jednak podbudowujące samoocenę

Jakoś wkład PiS w to wszystko jest tylko taki że nie mieli kiedy się wpieprzać do gospodarki bo zajęci byli wojenkami ze wszystkimi.
Cytat:
Czyli dajmy PiS jeszcze jedną szansę może nie będzie już gorzej niż było a przynajmniej wiadomo czego się spodziewać można!

Ta, dajmy kaczkom znowu szansę zabrania kasy z drogi Poznań-Wrocław i dania ponad 14 baniek euro panu Tatusiowi. On znowu kaczuszkom do zupy nasra a oni powiedzą że smaczne było.
Cytat:
Osobiście to bym wszystkie te pseudo partie skreślił i postawił chyba na rządy specjalistów z apolitycznego konkursu a nie z politycznego klucza a wybory jak już to bezpośrednie a nie tak jak teraz.

I to jest najsłuszniejsza propozycja ze wszystkich. Na razie mamy wybór między złym i gorszym, a wygra PiS bo jest przy władzy i sfałszuje każde wybory lub zamknie przeciwników.

Cytat:
2007-09-05 17:16:25, rudi pisze:
Co wy tak na ten pis jedziecie, czy to tak moda, trendy, cool być anty pisowcem znaczy się nie być mocherem, zaściankowcem, polskim patriotą, konserwatystą, tradycjonalistą, antyeuropejczykiem, antykomuchem, antylerykałem, antyubekiem, przeciwnikiem radia M i zwolennikiem O.R. oraz osobą podejrzaną o manię prześladowczą. Dla niezdecydowanych lista dobrych intencji PiS: - ograniczenie bezrobocia wiadomo dlaczego ale liczą się efekty - wzrot wynagrodzeń wiadomo nie wszystkich ale zawsze - utrzymanie wzrostu gospodarczego - zwrost inwestycji - początek poprawy w budowie autostrad wreście się coś ruszyło - dobranie się do 4 liter postkomunie, ubekom i innym zasłużonym w budowie polski ludowej czerwonym wypierdkom - utrzymanie równowagi budżetowej pomimo zwiększenia wydatków socjalnych - postawienie się ruskim i germańcom co by nie mówić słuszne czy nie to jednak podbudowujące samoocenę Natomiast największym minusem PiS jest brak wyczucia w doborze współkoalicjantów i niektórych ministrów ale trzeba przyznać że wielkiego wyboru nie mieli. Może i wybory są konieczne ale w sumie to po co jak wyboru wielkiego niema - byli już zieloni, czerwoni i różowi i nic specjalnie dobrego z tego nie wynikło, mówicie dać teraz szansę PO ale ta zasada już umarła po co dawać szansę kolejnym nieudacznikom, wróć cwaniakom skoro wiadomo na 100% jakie będą tego efekty. Czyli dajmy PiS jeszcze jedną szansę może nie będzie już gorzej niż było a przynajmniej wiadomo czego się spodziewać można! Tylko nie dopuscie bękartów maulata ani dzieci zombie do koryta znowu- błagam was darujcie sobie te eksperymenty polityczne! Osobiście to bym wszystkie te pseudo partie skreślił i postawił chyba na rządy specjalistów z apolitycznego konkursu a nie z politycznego klucza a wybory jak już to bezpośrednie a nie tak jak teraz.

rudi proponuję tak - otwórz maskę w swoim espero, zajżyj czy jest tam silnik inne duperele, i w trakcie tego wybij ten drągal co ją trzyma otwartą nie wymując głowy.

Tu nie chodzi o bycie cool antypisowcem -choć fakt masz rację z tym głosowaniem tylko po to aby potem wybrańców nienawidzić - nasza cecha narodowa i pokomunistyczne skrzywienie.

Pis sam sobie zapracował na nienawiść swym prymitywizmem, pseudointelektualizmem, agresją.

Pis to partia reprezentująca tych najmniejszych z zakompleksionych maluczkich, którzy potrzebują TRZECH rzeczy aby istnieć:

-WROGÓW aby móc żyć - agentów, komunistów, ubeków, gejów, rosjan, niemców,

-TYCH KTÓRYCH MOŻNA OPLUĆ, aby poczuć się lepiej/wyżej.

-PRLu - który co prawda już prawie 20 lat nie istnieje ale nadaje się do 2ch wyżej wymienionych celów.

Wszystkie "pozytywy" o których piszesz to nie wynik dwóch lat Pisu u steru tylko wypadkowa wszystkich przemian które nastąpiły po 89r, w których największy udział mają (wzrost gospodarczy rządy) rządy lewicowe a złaszcza Ekipa Belki - ale polacy głosują nie na tych od których działań jest realnie lepiej ALE WYŁĄCZNIE NA TYCH KTÓRZY LEPIEJ WYPADAJĄ W TELEWIZORZE.

Mnie nie obchodzi czy kowalski był agentem czy nie, a nawet jeźeli by był to DZIAŁAŁ W ZGODZIE Z PANUJĄCYM WTEDY PRAWEM/USTROJEM.

W myśl tego należało by teraz WTRĄCAĆ DO WIĘZIEŃ OBECNYCH INFORMATORÓW,AGENTÓW.

A wyciąganie z grobu ś.p. R. Kapuścińskiego i innych to jest już MORALNA ZBRODNIA.

Cytat:
2007-09-05 18:44:31, Adamo8 pisze:
Jakoś wkład PiS w to wszystko jest tylko taki że nie mieli kiedy się wpieprzać do gospodarki bo zajęci byli wojenkami ze wszystkimi.

Świat potrafi się sam kręcić bez udziału rządzących. Wystarczy tylko nie przeszkadzać - pisdolcy nie mieli na szczęście czasu przeszkadzać.

Padre_cornelone zgadzam się z Twoim postem w pełni. Uważaj tylko z klasyfikacją naszych cech narodowych bo niektórzy są wyczuleni na takie teksty.

Zaś co do aktualnych wyników naszych forumowych prawyborów to w kraju w którym podobno najważniejsze jest wybicie komunistów tak wysokie miejsce LiD (7 głosów czyli tyle ile PO) jest zaskakujące.

Cytat:
2007-09-05 17:16:25, rudi pisze:
Co wy tak na ten pis jedziecie, czy to tak moda, trendy, cool być anty pisowcem znaczy się nie być mocherem, zaściankowcem, polskim patriotą, konserwatystą, tradycjonalistą, antyeuropejczykiem, antykomuchem, antylerykałem, antyubekiem, przeciwnikiem radia M i zwolennikiem O.R. oraz osobą podejrzaną o manię prześladowczą.

w skrócie pis to partia żerująca na wszystkich najgorszych możliwych cech "polaczka" - pomijam ich nieudolność i brak kompetencji. Dla mnie wystarczy aby na nich NIE głosować.

Cytat:
Dla niezdecydowanych lista dobrych intencji PiS: - ograniczenie bezrobocia wiadomo dlaczego ale liczą się efekty - wzrot

to zaleta unii nie kaczorów. Ludzie masowo uciekają w świat za robotą....a Ty sie cieszysz....pogadamy jak bedziesz czekał na emeryturke...

Cytat:
wynagrodzeń wiadomo nie wszystkich ale zawsze

wzrost wynagrodzeń to nie zasługa kaczorów, a j.w unii europejskiej. Ludzie masowo uciekli z tego kaczego raju w świat za robotą, tak wiec zostało mniej ludzi do roboty na jedno stanowisko - czyli rosną płace, a jak rosną płace to rosną też ceny towarów. Pracodawca nie ma drukarni pieniędzy - podnosi wynagrodzenia, podniesie też cene usługi. Dlatego też wartość nabywcza pieniądza wiele sie nie zmienia. Co z tego - zarobisz 2 razy tyle.....i dwa razy tyle zapłacisz w sklepie za zakupy. Jedyna zaleta - ze auta i elektronika bedzie tansza - bo ceny są zbliżone na całym świecie.

Cytat:
- utrzymanie wzrostu gospodarczego -

chuj im w dupe (z wyjątkiem jarka, bo on to akurat lubi) za ten wzrost.....
TO SĄ ZMARNOWANE LATA!!!! na całym świecie była koniunktura - co robi normalny rzad w biednym kraju? ROBI REFORMY FINANSÓW WYKORZYSTUJĄC DOBRĄ OBECNĄ SYTUACJĘ!!!!
Co zrobiły te pisowe niedojeby? NIC!!!!!! Przejedli niczym gierek zwyżke w finansach.....

Cytat:
- zwrost inwestycji

Znowu UE + mamy swietnie wykształconych, znających jezyki perspektywicznych młodych ludzi......którzy za swoją prace wezmą mniej kasy od niemca, a i nie bedą marudzić przy tyraniu po 16h dziennie.

Cytat:

pokaż mi gdzie - bo to co oddali to zostało klepnięte za sld...
Jeżeli drogi powstaną....bedzie to w dużym stopniu zasługa......LISTKIEWICZA!!!!!!!!! tak tego listkiewicza którego kaczory chciały LIPCEM pozbyć sie z PZPN-u

Cytat:

taaaaak? To podaj choć jedno nazwisko, choć jedną zamkniętą, doprowadzoną do końca sprawe. CHOĆ JEDNĄ!!!!!!!!!
Póki co tylko mówią...dużo....ale tylko mówią. Nie wykryli żadnej atfery o której krzyczeli, nikogo nie skazali. Doprowadzili jedynie do samobójstwa byłej minister z SLD...a jak się później okazało dowodów to na nią nie mieli ......

Cytat:

Bo jest ogólno swiatowa koniunktura i wpływy do budżetu są wieksze od planowanych.....poczekaj aż bedzie odwrotnie. Nie jesteśmy na to przygotowani, bo nie było żadnych reform w finansach.
a! i przypominam że pisowskim ministrem finansów jest ziuta z PO!!!

Cytat:

ośmiszyli tym samym jednynie nasz kraj na arenie miedzynarodowej.
Będąc w gracji z moją perełką spotkaliśmy bardzo fajne niemieckie małżeństwo. Poszliśmy razem na obiad i co nieco o polityce rozmawialiśmy.
Hans zadał mi jedno fajne pytanie " o co Wam chodzi? "
Długo tłumaczyłem mu że o nic - że przypadkiem - bo na frustracji i aferach poprzedniej ekipy, do władzy doszli nawiedzeni idioci, że to juz długo nie potrwa, że to tylko chwilowe.... Mówisz o podbudowie oceny - gratuluje, ja sie czułem głupio bedąc normalnym człowiekiem, tłumacząc się normalnemu człowiekowi - niemcowi, za wybór, którego w naszym kraju dokonali DEBILE!!!!

Zagłosowałem na PO -i tak też uczynie na wyborach....ale nie ukrywam że wolałbym na Korwina

PS czarek - poprosze potem liste tych którzy zagłosowali w ankiecie na PIS, ustali sie adresy i bedziemy likwidować tych DEBILI

Cytat:
2007-09-05 19:28:32, lothaar pisze:
Padre_cornelone zgadzam się z Twoim postem w pełni. Uważaj tylko z klasyfikacją naszych cech narodowych bo niektórzy są wyczuleni na takie teksty.
...[ciach]

Kurwa jak tu głosować, powiedział baba:
-na tych nie głosuję, bo ich znam
-na tamtych nie głosuję bo ich nie znam.
No i poszła się upiła z tej radości.

Jak na mój osąd, to nikt z polityków przy sterze i obok niego nie widzi nic więcej niż czubek własnego nosa i własnych interesów. Dorobić się w czasie kadencji i pierdolić wszystko. Już teraz tracimy przez to stanie w miejscu i zastanawianie się, czy może kto drugi nie wyniósł więcej ode mnie. A jak "wyniósł" to zaraz go na stos ...czyli komisja, prokuratura i inne tego typu teatrzyki.

Wiecie jak ocenia się najprościej rządzących? Wystarczy zobaczyć ile roboty mają kabareciarze. Im więcej, tym gorzej dla nas. Ostatnio w w gazecie widziałem rysunek, na którym jegomość dzwonił i prosił, aby podesłać nam kabareciarzy z Chin, bo nasi już nie dają rady.

Tych ludzi co wyjechali za pracą zagranicę szybko nie da się ściągnąć, oni posmakowali już normalności ( o ile zostawienie rodziny można nazwać normalnością). W tej chwili nie ma już kim robić, a do roboty jest dużo. Niedługo to trzeba będzie wyrabiać po 300% normy.
Idę spać, bo w normalnej Polsce trzeba wstać przed 5 rano i jechać prawie 90 km do roboty żeby rodzinę utrzymać, a o własnym "M" mogę zapomnieć.

A jeśli chodzi o głosowanie, to głosuję na Kubusia Puchatka i jego układ

[ wiadomość edytowana przez: AsterixGal dnia 2007-09-05 21:01:32 ]

Cytat:
2007-09-05 18:44:50, Padre_cornelone pisze:
rudi proponuję tak - otwórz maskę w swoim espero, zajżyj czy jest tam silnik inne duperele, i w trakcie tego wybij ten drągal co ją trzyma otwartą nie wymując głowy. Tu nie chodzi o bycie cool antypisowcem -choć fakt masz rację z tym głosowaniem tylko po to aby potem wybrańców nienawidzić - nasza cecha narodowa i pokomunistyczne skrzywienie. Pis sam sobie zapracował na nienawiść swym prymitywizmem, pseudointelektualizmem, agresją. Pis to partia reprezentująca tych najmniejszych z zakompleksionych maluczkich, którzy potrzebują TRZECH rzeczy aby istnieć: -WROGÓW aby móc żyć - agentów, komunistów, ubeków, gejów, rosjan, niemców, -TYCH KTÓRYCH MOŻNA OPLUĆ, aby poczuć się lepiej/wyżej. -PRLu - który co prawda już prawie 20 lat nie istnieje ale nadaje się do 2ch wyżej wymienionych celów. Wszystkie "pozytywy" o których piszesz to nie wynik dwóch lat Pisu u steru tylko wypadkowa wszystkich przemian które nastąpiły po 89r, w których największy udział mają (wzrost gospodarczy rządy) rządy lewicowe a złaszcza Ekipa Belki - ale polacy głosują nie na tych od których działań jest realnie lepiej ALE WYŁĄCZNIE NA TYCH KTÓRZY LEPIEJ WYPADAJĄ W TELEWIZORZE. Mnie nie obchodzi czy kowalski był agentem czy nie, a nawet jeźeli by był to DZIAŁAŁ W ZGODZIE Z PANUJĄCYM WTEDY PRAWEM/USTROJEM. W myśl tego należało by teraz WTRĄCAĆ DO WIĘZIEŃ OBECNYCH INFORMATORÓW,AGENTÓW. A wyciąganie z grobu ś.p. R. Kapuścińskiego i innych to jest już MORALNA ZBRODNIA.

takiś to , takiś to zrób to samo tylko mocniej, chyba chłopie konopie ci się ma mózg rzuciły czy insza amnezja dopadła.
Wiesz co to był PRL, za młody pewnie , nie pamiętasz to obejrzyj chociaż jakąkolwiek komedię na DVD o tamtych czasach bo drastycznych scen nie polecam może nawet czterdziestolatka a na dobitkę idź do sklepu kup sobie półkę i ogórki to może ci się pamięć poprawi. Chyba twój stary, wójek, starszy brat czy kto tam w jedynie słusznej parti wówczas był i z racji czarpanych przywilejów niedostępnych dla niezrzeszonych do dziś opłakuje jej upadek ale co tu gadać, trzeba w końcu szkoda zę tak późno pewne rzeczy wymieść spod dywanika i pokazać ludziom kto kim był i nie porównuj obecnej sytuacji do tamtej to niedorzeczne jest. Ktoś kto współpracował wówczas z SB, policją i całym tym szajsem to jednak ktoś o wiele gorszy niż obecny nawetnajgorszy kapuś. Zresztą ja popieram kapowanie ale pozytywne np. dlaczego u nas nie jest tak jak w normalnych krajach np. Danii czy Szwajcari gdzie jeden telefon do policji i zwijają pirata na kolejnym skrzyżowaniu, czemu ludzie w imię własnego dobra nie likwidują oczywiście nie dosłownie jednostek aspołecznych, nie potrafiących się przystosować i drwiacych z demokratycznie ustanowionego prawa i porządku. Jesteśmy bierni i tyle pozwlaliśmy rządzić komuchom dopuki brali drogie wielomilionowe kredyty, dawali jako takie pensje górnikom i stoczniowcom oraz zapewniali zbyt prawie każdego bubla wymyślonego w tym kraju. Później zimny prysznic bo okazało się że ciułana latami kasa , która kasą nie była nagle przepadła i okazało się że jest warta tyle co tamta gospodarka. W międzyczasie wielu wartościowych ludzi pożegnało tan kraj na zawsze ale też to nie to samo co teraz, inne to były powody, inne przyczyny.
Itd. itd. a kolego od 89 to guzik się zrobiło poza wolnymi wyborami to marazm totalny i afera , przekręt za przekrętem i bezkarne wysprzedawanie za bezcen czego się da za łapówy gdzie ty widziałeś jakiś postęp między 89 a 2000, praktycznie nic tylko puste gadnie kolejnych ekip rządzących i dalej żadnych zmian na lepsze tylko reforma siaka, reforma owaka, zaciskanie pasa ludu trzeba dla ojczyzny a my wasza demokratyczna władza zgarniamy kasę pod stołem - grube milioniki. O mało co te całe reformy dla reform byłyby nas zjadły z butami. Kopa naszej gospodarce dodała dopiero UE i tyle.
A PiS to śmieszna partia ludzi małostkowych i trochę można się z nich ponabijać zgoda ale za to dobieranie się konfidnetom UB i SB i tzw. pastkomunistycznym baronom śpiącym na kasie i inwestującym swoją brudną kasę w jakieś TV i inne media tylko po to aby o ich brudnej przeszłości i powiązaniach z władzą i mafią nic nie pisały to mają u mnie gratis 1 głos.

[ wiadomość edytowana przez: rudi dnia 2007-09-05 21:20:38 ]

Cytat:
2007-09-05 19:28:32, lothaar pisze:
Zaś co do aktualnych wyników naszych forumowych prawyborów to w kraju w którym podobno najważniejsze jest wybicie komunistów tak wysokie miejsce LiD (7 głosów czyli tyle ile PO) jest zaskakujące.

Jak lubisz być zaskoczony to bądź, dla mnie znaczy to tyle, że jestem w dobrym gronie ludzi przeważnie myślących samodzielnie, a nie z wypranymi i ponownie zaprogramowanymi mózgami.

Cytat:
2007-09-05 21:10:03, rudi pisze:
takiś to , takiś to zrób to samo tylko mocniej, chyba chłopie konopie ci się ma mózg rzuciły czy insza amnezja dopadła. Wiesz co to był PRL, za młody pewnie , nie pamiętasz to obejrzyj chociaż jakąkolwiek komedię na DVD o tamtych czasach bo drastycznych scen nie polecam moze nawet czterdziestolatka a na dobitkę idź do sklepu kup sobie półkę i ogórki to może ci się pamięć poprawi. Chyba twój stary, wójek, starszy brat czy kto tam w jedynie słusznej parti wówczas był i zr racji czarpanych przywilejów niedostępnych dla niezrzeszonych do dziś opłakuje jej upadek ale co tu gadać, trzeba w końcu szkoda zę tak późno pewne rzeczy wymieść spod dywanika i pokazać ludziom kto kim był i nie porównuj obecnej sytuacji do tamtej to niedorzeczne jest. Ktoś kto współpracował wówczas z SB, policją i całym tym szajsem to jednak ktoś o wiele gorszy niż obecny nawetnajgorszy kapuś. Zresztą ja popieram kapowanie ale pozytywne np. dlaczego u nas nie jest tak jak w normalnych krajach np. Danii czy Szwajcari gdzie jeden telefon do policji i zwijają pirata na kolejnym skrzyżowaniu, czemu ludzie w imię własnego dobra nie likwidują oczywiście nie dosłaownie jednostek aspołecznych, nie potrafiących się przystosować i drwiacych z demokratycznie ustanowionego prawa i porządku. Jesteśmy bierni i tyle pozwlaliśmy rządzić komuchom dopuki brali drogie wielomilionowe kredyty, dawali jako takie pensje górnikom i stoczniowcom oraz zapewniali zbyt prawie każdego bubla wymyślonego w tym kraju. Później zimny prysznic bo okazało się że ciułana latami kasa , która kasą nie była nagle przepadła i okazało się że jest warta tyle co tamta gospodarka. W międzyczasie wielu wartościowych ludzi pożegnało tan kraj na zawsze ale też to nie to samo co teraz, inne to były powody, inne przyczyny. Itd. itd. a kolego od 89 to guzik się zrobiło poza wolnymi wyborami to marazm totalny gdzie ty widziałeś jakiś postęp między 89 a 2000, praktycznie nic tylko puste gadnie kolejnych ekip rządzących i dalej żadnych zmian na lepsze tylko reforma siaka, reforma owaka o mało co te całe reformy dla reform byłyby nas zjadły z butami. Kopa naszej gospodarce dodała dopiero UE i tyle. A PiS to śmieszna partia ludzi małostkowych i trochę można się z nich ponabijać zgoda ale za to dobieranie się konfidnetom UB i SB i tzw. pastkomunistycznym baronom śpiącym na kasie i inwestującym swoją brudną kasę w jakieś TV i inne media tylk po to aby o nich nic nie pisały to mają u mnie gratis 1 głos.

Czyli "nasz" kapuś lepszy niż "ich"?

Zapal sobie sam konopię - pijany wąż pełznie prosto, więc może gramatyka i składnia ci się dzięki temu poprawi.

Koniecznie zaPISz się do "śmiesznej partii ludzi małostkowych" szybko będziesz drugi po Jarku, tylko się pośpiesz