Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() marimar Sympatyk FEFK XR3i/fifi ala XR2i Bydgoszcz | 2007-09-16 23:49:45 jak w temacie,pali śię cały czas lampka w przycisku od ogrzewania tylnej szyby,co może być tego przyczyną?
czy w takim razie szyba cały czas grzeję? prosze o sugestie [ wiadomość edytowana przez: marimar dnia 2007-09-16 23:50:14 ] |
![]() dyras Audi 80 / był VW PAS ... Koszalin | 2007-09-17 00:12:56 najprawdopodobniej problem z masa na tylnej klapie. Połącz testowo przewodem bude i klapę i zobacz czy pomorze. |
![]() ---Edi--- Renault Kangoo Łódź | 2007-09-17 00:53:13 Wyczyść papierem ściernym kostkę i pręciki w pasie tylnym oraz klapie. Jeśli nie pomoże musisz doprowadzić lepsza mase do klapy. Szyba się nie grzeje. Posłuchaj jak włączysz włącznikiem czy pstryka przekaxnik (słyszalne w kabinie). A potem porównaj czy jest taki sam CYK jak nie włączysz ogrzewania.
Ale moim zdaniem świeci sie tylko dioda a ogrzewanie nie działa dopóki go nie włączysz. Najlepiej wyciścic styki na pasie i klapie mozna też psiknąć WD 40 na zawiasy - one przenosza mase na klapę. |
![]() marimar Sympatyk FEFK XR3i/fifi ala XR2i Bydgoszcz | 2007-09-17 09:24:47 czyszczenie kostki i pręcików nic nie daje bo robiłem już to pare razy
jak włącze ogrzewanie to jest słyszalny dzwięk jak przekażnik się załacza na razie odłączyłem kostke od włącznika ogrzewania bo niewiem czy ta szyba grzeje czy nie(nie wiem czy to coś dało że odłączyłem) może faktycznie podłącze dodatkową mase testową i psikne jakimś preparatem dzięki -dyras i ---Edi--- |