Lampka kontrolna świec żarowych

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam do Was pytanie... otóż nie załącza mi się podczas zapłonu i rozruchu lampka od świec żarowych, wogóle się nie zaświeca. Silnik odpala dość dobrze. I teraz mam zagwózdkę czy paliwo w komorze ma na tyle wysoką temp. (bo np jest lato i jest ciepło) i świece się nie załączają czy spaliła się żarówka? Czy lampka ta powinna zapalić się choćby na chwilę przy samym zapłonie? Jeśli spalona żarówka to czeka mnie niezła przeprawa przy demontażu tego całego ustrojstwa...
pozdroo all

Zobacz czy czujnik temperatury silnika nie padł... Możliwe ze podaje błędne dane co do temp silnika

Jak będziesz mial zimę, to ci się kontrolka zapali. W Common-Rail świece są potrzebne do odpalania dopiero (chyba) przy -10C. Dzieje się tak ze względu na wyskoką sprawność tego silnika. Ja odpala bez problemu, to się nie baw w rozbrajanie deski
A jak już cię tak to nurtuje jedź na diagnoskop Tech2 - niech ci sprawdzą silnik pod względem istotnych parametrów. Dobrze jest prosić o wydruk tych parametrów, celem porównania w przypadku późniejszych awarii i zmiany ustawień.

Witam,
ja mam silnik 2,0 DTI. Kontrolka od świec zapala się w niskich temeraturach. A przy wysokich mrożach nalezy pamiętać zeby jej nie podgrzewać dwa czy nawet trzy razy, bo to grozi spaleniem. Także jeżeli odpala prawidłowo to moim zdaniem nie ma sensu tam grzebać. Przekona się Pan na zimę czy sie zapala Pozdrawiam

To pozostaje czekać na zimę z tymi kontrolkami dzięxxx pozdroo