Słaby na gazie nie osiąga pełnych obrotów!!!!!!!pomocy!!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam. jestem posiadaczem audi 100 cygaro 1.8 na gaźniku. instalacja ma już kilka lat lecz miesiąc temu kupiłem nowy parownik brc do 100kw at90e czy coś takiego bez podciśnienia. problem jest następujący. na gazie auto nie ma żadnej dynamiki. poza tym nie mogę przekroczyc 5000 obrotów. wyjąłem całkowicie filterek gazu i to samo. rozkręciłem wszyskie śruby na maksa na reduktorze i nic. próbowałem chyba wszystkiego. na benzynie wchodzi nawet na 8000 a na gazie nie chce 5000 przekroczyc tzn ledwo przekroczy i wtedy obroty spadają o jakieś 500 i czuc jak sie dławi. tak było od początku z tym autem na wcześniejszym parowniku też dlatego zmieniłem. dolot jest szczelny wszystko jest ok. nie wiem co to może byc. reduktor jest do 100kw czyli do 136koni a moje audi ma fabrycznie 90km. czyli jest dobrze dobrany. mam obawy co do miksera. czy to jego wina???? gaźnik pierburg 1b. średnica miksera to 27mm chyba najmniejsza jaka już może byc. słyszałem wiele mitów o mikserach i sam już nie wiem. pomóżcie bo zamierzam go chyba sprzedac jak mi sie nie uda. wychodze z siebie. silnik jest igła z audi b3 niedawno zmieniłem bo stary klękał.

Przerabiałem podobny przypadek, zanieczyszczone styki elektrozaworu na wielozaworze powodiwały spadek napięcia i niepełne otwarcie w/w.

Witam.
Akurat zwężka jest dość mała. Zatem problem może być nie w zwężsce ale w budowie mixera. Jak wibijesz zwężkę z mixera to zobacz czy jest wybrane " mięso" wokół zwęzki. jeśli nie to mixer ma za mała wydajność i z tego powodu możesz mieć proble z moca na gazie. na początku la 90-tych jak nie było mixerów to dorabiałem rurki zagięte w dół nad przepustnice gaźnika i to doskonale zdawał egzamin.

a jak wstawie większą zwężke??? nie wiem co tu może miec wine. wybiłem zwężke i jest serek. jaka powinna byc kolejnośc kabli w audi?? ja mam 1243. zapłon ustawiony na słuch i poprawiony lampą. pomożcie!!!!!