Instalacja gazowa ROMANO

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czy ktoś miał styczność z sekwencją firmy "ROMANO", jak z częściami i awaryjnością, czy u nas bez problemu kupi się części ?

Jedynie co to widziałem tylko zestawy naprawcze do reduktorow Romano. Chyba nie ma sensu sie w to pakowac bo nie słyszałem zeby ktos to montował.
Człowiek z Siedlec pisze na aukcji ze masz jakies czesci do Romano to w sumie nie daleko od Ciebie.

Zestaw Naprawczy Reduktora Romano

Przyjechała mi Omcia z taką sekwencją i szwagier chce ją wsadzić do Montereya, ale się zastanawia czy warto się w to pchać.
W Omci lata bez zarzutu.

No ciezko wyczuc. zapewne jak cos padnie to bedzie problem. Najlepiej jest kupic staga300 kosztuje naprawde nie duzo a mozna zamontowac go sam bez zadnego problemu. z czesciami do staga zaden problem kazdy ma podpinke kazdy zrobi diagnoze i w sumie podzespoły mozna dostać wszedzie bo chyba na 10 warsztatow 9 montuje staga 300. po jakims czasie moga wycofac jakies podzespoły i wtedy moze byc problem. Wydaje mi sie ze nie ma sensu sie ładowac w ta instalke jesli montaz i instalka nic nie bedzie kosztowac to moze sobie zalozyc az mu nie padnie ale czy sens sie bawic z tym. faktury i homologacji nie ma wiec nie wiem jak uwazasz.

[ wiadomość edytowana przez: homer171 dnia 2007-09-18 23:09:21 ]

Ale za staga trzeba zapłacić, a ta jest za darmo.

To jesli za darmo to mozna wlozyc az nie padnie cos konkretnego albo cos bedzie pasowac z innych instalek. Jakie sa wtryski i reduktor ?? A zalezy na homologacji i wbiciu do dowodu ?? Tylko zeby nie było problemu z kalibracja ??

[ wiadomość edytowana przez: homer171 dnia 2007-09-18 23:15:17 ]

Cytat:
2007-09-18 23:10:54, homer171 pisze:
A zalezy na homologacji i wbiciu do dowodu ??

to raczej jest nie istotne

A podłaczenie i program do ustawienia tej instalki po przełozeniu ??

Cytat:
2007-09-18 23:15:52, homer171 pisze:
A podłaczenie i program do ustawienia tej instalki po przełozeniu ??

mam dobrego speca, więc raczej powinien sobie poradzić

Jak z niczym nie ma problemu to tylko przekładac. a w jakim to silniku siedzi i do jakiego ma byc zakladane ?? moze wystapic problem np ze wtryski sa za słabe albo reduktor najlepiej wszystko wczesniej sprawdzic. Najlepiej niech ten spec to obejrzy i zobaczy czy sie nada.

siedzi w 3.0 a będzie w 3.2

To nie powinno byc zadnego problemu. jedyna rzecz to ze czas wtryskow na benzynie moze sie roznic i ze wtrysk gazowy nie bedzie w stanie obsłużyc. niech twoj magik sprawdzi czy wtryski gazowe beda w stanie obsłuzyc ten nowy silnik.

Cytat:
2007-09-18 23:06:31, homer171 pisze:
No ciezko wyczuc. zapewne jak cos padnie to bedzie problem. Najlepiej jest kupic staga300 kosztuje naprawde nie duzo a mozna zamontowac go sam bez zadnego problemu. z czesciami do staga zaden problem kazdy ma podpinke kazdy zrobi diagnoze i w sumie podzespoły mozna dostać wszedzie bo chyba na 10 warsztatow 9 montuje staga 300. po jakims czasie moga wycofac jakies podzespoły i wtedy moze byc problem. Wydaje mi sie ze nie ma sensu sie ładowac w ta instalke jesli montaz i instalka nic nie bedzie kosztowac to moze sobie zalozyc az mu nie padnie ale czy sens sie bawic z tym. faktury i homologacji nie ma wiec nie wiem jak uwazasz. [ wiadomość edytowana przez: homer171 dnia 2007-09-18 23:09:21 ]

bez jaj stag to szmelc ostatni...

Ale jakby poprzestawiać litery w nazwie Romano to pasowałaby do Monaro.

A dlaczego jest taka opinia o stagu czym została ona potwierdzona ??

[ wiadomość edytowana przez: homer171 dnia 2007-09-19 07:22:01 ]

Cytat:
2007-09-19 07:19:05, homer171 pisze:
A dlaczego jest taka opinia o stagu czym została ona potwierdzona ?? [ wiadomość edytowana przez: homer171 dnia 2007-09-19 07:22:01 ]

kolega zajmuje sie od 12 lat montażem gazu i opieram sie o jego doświadczenie
na codzień pracuje na elpigazie a na życzenie prinsem