Wskazanie ilości gazu

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam. Czygo tu brakuje ??

Bo coś mi nie chce wskazywać ilości gazu nie mówiąc już o rezerwie (w ogóle nei podpięta ale jaki sens skoro nie wskazuje w ogóle). Butla z wielozaworem chyba lovato.

Jak na moje oko to brakuje czujnika poziomu gazu to duże kółko na górze - tam powinien "wskoczyć" taki magnetyczny czujnik.

A swoją drogą to piękne kabelki . Wszystkie połączenia powinny być porządnie lutowane i izolowane!!!

Te kabelki to nie są do niczego podłączone bo to kabelki od rezerwy ale skoro nei ma wskazania to po co mam podłączać rezerwę. Dlatego pytam co tam brak ??

Z tego co widze to brakuje tutaj przedewszystkim przewodu idacego do przodu. Powinien on byc przyklejony do rurki miedzianej idacej do silnika , dwuzylowy , jeden wlasnie od rezerwy/wskazania, a drugi od cewki zaworu. Z tego co widze to tego zaworu tez nie masz.

A czy masz wtylko rezerwe , czy pelne wskazanie to zalezy tylko od rodzaju czujnika i rodzaju przelacznika/centralki , a nie od kabelkow , bo wszystko i tak jest obslugiwane jednym.

Póki co na przełączniku mam tylko rezerwe ale w planach jest założenie bingo s4 a on już ma pełne wskazanie. A czemu nie pokazuje poziomu przy samej butli ?? Wydaje mi się że ta niby strzałka jest w miejscu.

A więc mam obserwacje. Butla 65 litrów, leje się 80 % więc wchodzi ok 52 litrów. Dziś zaznaczyłem stan wskazówki, zalałem do pełna (weszło 22 litry bo staram się lać częściej a mniej) no i wskazówka zmieniła położenie. Tylko czemu pracuje poza skalą ?? Dotykałem tam to skala się nie rusza, mocno przyklejona. A tak to wygląda:

Pierwsza sprawa, gdzie idą te przewody zielony z brązowym ?
Może uda się wykorzystać je w przyszłości do s=wskazania poziomu.
Drugi temat, widać że nie masz tam możliwości regulacji przez przekręcenie całego wskaźnika. Zdemontuj go i zobacz czy da się przekręcić magnes albo wskazówkę na ośce żeby dobrze pokazywało. A rezerwa w miarę dobrze Ci świeci ?
Trzecia sprawa, do pełnego wskazania i tak będziesz musiał wymienić ten cały wskaźnik. W tym masz tylko kontaktron do rezerwy, a z pełnym wskazaniem jest zupełnie inny, z wbudowanym potencjometrem więc nie wiem czy jest sens zawracać sobie głowę tym wskaźnikiem.
Pozdro.

Rezerwa jest w ogóle teraz nie podłączona. A ile kosztuje taki wskaźnik do pełnego wskazania ?? Komputer który będę zakładał to bingo s4.

Poszukaj w sieci albo zapytaj w zakładzie. Ja jestem tylko zwykłym użytkownikiem LPG
Chyba że ktoś tu ma zakład i podzieli się informacją ?
Pozdro.