Witam, od jakiegoś tygodnia słyszę dziwne dźwięki z pod maski :/ Mianowicie jak mam wciśnięte sprzęgło to wszystko jest ok ale jak je wyposzczę to słychać takie lekkie piszczenie a samochód zmienia lekko obroty ale silnik nie gaśnie. Pierw myślałem, że to coś ze sprzęgłem bowiem od jakiś 2-3 tygodni odczuwam jak by ciężej mi je się wciskało a odczucie mam takie jak by tarło coś metal o metal a przy puszczaniu tak jak by nie miało płynności... wiecie co to może być ? Ale wracając do skrzyni, odwiedziłem dwóch mechaników którzy zgodnie stwierdzili, że skrzynia poszła tzn. kończy się i jest do zrobienia, czyli łożyska itd. po czym oby dwaj odmówili tej roboty chodź bardzo ich nakłaniałem, jeden z nich robił mi już zimmeringi i uszczelek a wiec wschodnich samochodów się no boi aczkolwiek powiedział mi że skrzyni robić nie będzie

bo to bardzo kosztowne i nie opłacalne przy tym samochodzie ;/ co do ceny naprawy koledze poszła skrzynia od volvo 480 ale kupił inna i tylko podmienił bowiem za jedno łożysko wołali od niego ponad 500 złotych. a mechanik wyliczył mi, że jest 6 głównych łożysk więc... ;/ nowa skrzynia kosztuje 1600 ale to przesada aby kupować nową. Tyle siana włożyłem w ten samochód i teraz mam mi stanąć - tylko płakać, a zrobiłem w nim (kosztowało mnie to wszytko razem ponad 1800 pln):
Serwo hamulcowe
Alternator
Opony przód
Szczotki do alternatora
Klocki hamulcowe przód
Sworzeń prawy
Zimmeringi na wale, górny i dolny
Akumulator
Łożyska tył
Szczęki hamulcowe tył
Uszczelka pod głowice -170 tyś km
Pasek rozrządu
Tarcze hamulcowe 2 sztuki
Cylinderki 2 sztuki
Bębny hamulcowe tył 2 sztuki
Uszczelka pod kolektor sący
Uszczelka pod kolektor wydechowy
Czujnik oleju
Ma ktoś na sprzedaż skrzynie biegów do Łady 110, 1500 cm3 V8 - 1999 ?? albo jakiś namiar na kogoś ?? Byłbym niezmiernie wdzięczny!
Pozdrawiam.