MotoNews.pl

Problem z poldem na boschu!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam, przewertowałem całe forum i nie moge znaleść niczego odnośnie mojego problemu.

Od wczoraj nagle na wolnych obrotach gwałtownie spadają obroty (prawie gaśnie silnik, trwa to ułamek sekundy), zapala się check engine,obroty podskakują niewiele do góry (ponad tysiac) po czym stabilizują się, lampka gaśnie. Zdaża się to również podzcas jazdy (szarpie).. Co to może być??!? POMOCY!

Podpinam się pod wątek i również proszę o szybki odzew. W moim "nowym" Boschu na benzynie tak jakby go zalewało i gaśnie silnik na wolnych obrotach a na benzynie jedzie tylko przez chwilę i traci moc prawie do zera... Na gazie wszystko OK. Przy włączaniu zapłonu mam wrażenie, że pompa coś konająco "bzyczy", czy to moze być wina właśnie pompy paliwa ? Może spotkał się ktoś z takim już problemem. Nie spać, pomagać !!!!

Podobne objawy u mnie (w Abimexie wprawdzie) wywoływało całkowite zapchanie się siteczka na pompie paliwa. Pompa to powinna być ledwo słyszalna - może poprzedni właściciel skąpił na benzynie?

Heh, zatankowałem benzynę i auto zaczęło na niej działać .. Widać zepsuty mam wskaźnik poziomu paliwa bo pokazywał caly czas 1/4 baku...No ale to może przypadek, nie chwalę dnia przed zachodem ..

Mam problem. Padła mi cewka zapłonowa i nie pali na jeden cylinder. Na rynku jest sporo producentów cewek zapłonowych do Poloneza na wtrysku Bosch. Mam do wyboru zaczynając od oryginału za 273 zł a na jakimś zamienniku kończąc za 120 zł. Moim priorytetem jest dalsza bezawaryjna eksploatacja, gdyż zamierzam samochodem jeździć jeszcze kilka lat. Mam już doświadczenia z oryginalną pompą paliwa Bosch (dopiero druga była OK), jak zarówno z zamiennikiem tej pompy, który ma krzywy kołnierz i cieknie paliwo. Stąd właśnie moje rozterki. Nie wiem komu tym razem zaufać. Czy macie jakieś doświadczenia z cewkami do tego typu wtrysku?

Jezeli chodzi o cewke to z tego co slyszalem orginalne mają tendencje
do krotkiej eksplatacji ja np mam w swoim poldku cewke tzn modul z forda nie wiem jak ktos to wsadzil ale dziala i nie ma z nim problemu tylko oczywiscie przy zakupie nowych kabli do swiec troche kieszen zubozeje bo są troche drozsze