| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
madzia_83 TOYOTA MANIAK Mimlowóz e9 Gardawice | 2007-09-09 12:43:11 Kurcze ostatnio pech mnie prześladuje kilka dni temu padł dysk twardy w moim domowym kompie, nie mam możliwości korzystać z kompa ale najbardziej jestem załamana tym - iż utraciłam wszystkie dane
Mam do Was pytanie - czy ktoś z Was zna kogoś kto naprawia twarde dyski tak abym mogła odzyskać dane?? Chodzi mi o firmę ze śląska. Bardzo mi zależy, bo kawał życia tam został Jest taka jedna firma z K-c... kiedyś dzwoniłam i pytałam jak w pracy nam padł dysk ale to zabawa za 2000 zł :/ Nie stać mnie.
Tak więc nie mogę za bardzo udzielać się na forum. POMOCY!! |
Talus TOYOTA DRIVER Carina E / Evo '07 Mielec | 2007-09-09 14:07:27 jeśli ktoś by zdiagnozował co padlo to by można więcej powiedzieć.
jeśli elektryka to można spróbować poszukać dokładnie takiego samego dysku i zamienić - to już znajomy robił na własną rękę, udało się. innym razem nie :/ jeśli coś z logiczną częścią... to już trzeba umieć i mieć odpowiednie oprogramowanie ![]() |
madzia_83 TOYOTA MANIAK Mimlowóz e9 Gardawice | 2007-09-11 14:25:39 Tz. jest taka sprawa, ze dopiero co kupiłam nagrywarkę i nie zdążyłam niczego nagrać
Dysk stuka... i tyle wiemy. Paniol masz namiary?? Wiesz już coś więcej?? |
Talus TOYOTA DRIVER Carina E / Evo '07 Mielec | 2007-09-11 16:41:19 jak stuka, to zapewne coś z głowicą (najczęściej to pada)
czyli mniejsze zło
można by się nawet pofatygować do zwykłego, dobrego serwisu i się zapytać. ale pewnie by chcieli jakiegoś "dawcę". |
madzia_83 TOYOTA MANIAK Mimlowóz e9 Gardawice | 2007-09-11 20:02:44 Talusku dałeś mi nadzieję
I tak teraz czekam na kompa - Maciek załatwił mi od kolegi, przynajmniej za parę groszy no i więcej pamięci itd.
I przechodzę na Linuxa... |
madzia_83 TOYOTA MANIAK Mimlowóz e9 Gardawice | 2007-09-12 14:27:50
Tak próbowaliśmy i niestety nie widzi go drugi komp |
AdS TOYOTA DRIVER nissan almera Warszawa | 2007-09-13 10:02:30 UU, przykro mi. Mi dysk padł w super momencie, po tygodniu spędzonym nad projektem. Wieczorem wyłączyłem komputer a po chwili chciałem go włączyć zeby wydrukować to co trzeba. Niestety dysk nie działał. I co? Zadziałałem impulsywnie, komputer dostał pare ciosów i odpalił, odzyskałem wszystkie dane, nie mógł tylko pracować jako dysk systemowy.
Ale to nie metoda... Możesz ewentualnie po wyjęciu z obudowy delikatnie go potrząść, może odpalić i dać przekopiować dane. Z tego co wiem profesjonalne firmy odzyskujące dane są baaaardzo drogie. |
madzia_83 TOYOTA MANIAK Mimlowóz e9 Gardawice | 2007-09-13 13:28:28 ADs próbowałam wszystkiego. Odpięłam nagrywarkę - nic nie dało... przepinałam, podłączałam i nic. Potem wyjęłam go całkiem, stukałam i nic. Na koniec komp dostał z buta - wkurzyłam się jak nie wiem. |
Talus TOYOTA DRIVER Carina E / Evo '07 Mielec | 2007-09-23 23:24:06
jaki to dysk to troche mało
najlepiej zrobić zdjęcie/zeskanować nalepkę na nim |
madzia_83 TOYOTA MANIAK Mimlowóz e9 Gardawice | 2007-09-24 07:15:03 Zrobię zdjęcie i wkleję oki. Obecnie mam już kompa zastępczego, kupiłam używkę a o dużo lepszych parametrach I w domu mam znienawidzonego Linuxa :-/ Przyzwyczajam sie no i tyle. |