MotoNews.pl

Problem z instalacja koltec

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam wszystkich mam od 5 dni problem z instalacja lpg firmy koltec a dzieje sie ze jak zdejmuje noge z gazu w czasie jazdy to po chwili omcia gasnie i tak samo sie dzieje w zakretach wczasie jazy jest OK jedynie wolne obroty tez szaleja bylem u gazownika i nadziendobry powiedzial wymienic instalacje moze ktos z was juz to przechodzil ? dodam jeszcz ze mam 3.0mv6 w automacie

pozdrawiam

Witam.
Z reguły jest to problem zanieczyszczenia rozdzielacza gazu.
Więc trzeba go rozebrać i przemyć jakimś płynem np. WD 40

witam wyczyscilem rozdzielacz tak jak mi kolega poradzil i omcia juz pali na gazie wiec wielkie dzieki ci kolego OMEGARULES za pomoc ale mam inny problem przy ruszaniu na gazie jest jakas mulowata moja omcia tak jakby dziura w zaplonie a na benie rusza plynnie moze ktos juz zwas z tym cos robil ?? zczytalem kod mrugajacy z przelocznika gaz-ben i ponoc to jest za bogata mieszanka i wielki dzieki tez panu croma1

Witam.
Jaki przebieg ma samochod i czy sonda lambda była wymieniana?
Ta instalacja jest bardzo uzależniona od prawidlowego sygnału sondy oraz od ciśnienia na reduktorze.

i znowu nowe objawy mojej wspanialej instalacji doszlem do tego ze jak zalaczam samochud w pozycji gaz i noge trzymam na pedale gazu to odpali mi na gazie ale musze mu gazowac i trzymac obroty na minimum 3tys bo jak spadna ponizej to zaraz gasnie ja juz niewiem gdzie i czego szukac