MotoNews.pl

Xenony do espero.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam takie pytanie. Czy ktoś może zakładał xenony do espero? Czy takie kupione na allegro w granicach 400zł zdają egzamin czy jeszcze należy coś kombinować. W espero mojego ojca ledwo świecą światła i mnie ostatnio pytał czy takie coś ma sens. Ja się jednak nie znam na espero dlatego prosze o porade co ma zrobić.

400 zł to żarówka do xenonów kosztuje!

A może pomogą dodatkowe przekaźniki i dobre żarówki?

Światła mijania i drogowe

Cytat:
2007-09-09 11:42:26, kisztan pisze:
A może pomogą dodatkowe przekaźniki i dobre żarówki? Światła mijania i drogowe

Napewno pomogą
Płukanie lampek też nie zaszkodzi

Ja montowałem i zrobiłem na takim zestawie 10 kkm.

Ale ja wmontowałem soczewki w Mondeo w oryginalną lampę.

Zestawy za 400 zł bez soczewek to lipa, będzie strasznie oślepiać

Cytat:
2007-09-09 13:05:15, Zoltar pisze:
bez soczewek to lipa, będzie strasznie oślepiać

To chyba raczej z soczewką bardziej oślepia. Bardziej skupione to samo źródło światła bardziej oślepia niż rozproszone na większej powierzchni.

-----------------
czasem tu zaglądam

Mylisz się.

Samoróba jest lepsza z soczewką

99 % nowych aut ma soczewki

Pomyśl czemu

Ps.

Odbłyśnik zwykły, a xenonowy też się mocno różni...

czekam na Pycela..az sie wypowie co mysli o kolejnym takim pomysle

Cytat:
2007-09-09 13:39:06, Adam4302 pisze:
......Bardziej skupione to samo źródło światła bardziej oślepia niż rozproszone na większej powierzchni.

Wszystko zależy od ustawienia świateł.Soczewka na wyraźną granicę światła i cienia,czyli do pewnego momentu jest widno,a później już cimno.Nie ma delikatnego rozproszenia światła.Soczewka nie oślepia,bo jest w niej przesłona ukierunkowująca snop światła,które nie idzie na żywioł
Dlatego auta z soczewkami (prawidłowo ustawionymi!) jest mniej widoczne w dzień niż ze zwykłymi reflektorami.

[ wiadomość edytowana przez: JaRabbit dnia 2007-09-09 16:04:04 ]

wczoraj z zoltarem troche pojezdzilismy na 2 wozki i stwierdzam ze xenon zwyrola nie oslepiaja a naprawde swieca zajebiscie... teraz przy moich swiatlach czuje sie wrecz slepy

Cytat:
2007-09-09 10:56:57, sieka pisze:
Mam takie pytanie. Czy ktoś może zakładał xenony do espero? Czy takie kupione na allegro w granicach 400zł zdają egzamin czy jeszcze należy coś kombinować. W espero mojego ojca ledwo świecą światła i mnie ostatnio pytał czy takie coś ma sens. Ja się jednak nie znam na espero dlatego prosze o porade co ma zrobić.

Moze u twojego ojca niema osłon reflektora od tyłu i dlatego sie zasyfiły, sa 2 rozwiązania
1 nowe lub uzywane reflektory i przekazniki
2 stare wybebeszyc rozkleic, umyc od srodka delikatnie przeczyscic odbłysnik (delikatną irchą albo taką do obiektywów albo lcd) inaczej sie porysuje, złozyc i zamontowac przekazniki,

druga opcja mniej kosztowna lecz pracochłonna musisz poswiecic na to cały dzien

Oślepia światło rozproszone... A nie silne, skupione światło na drogę.

Jeden kolo w Gda ma wrzucony fajny zestaw z Leona... I co z tego, łuna światła jest taka, że szkoda gadać... Potrafię go zauważyć po światłach na mieście... Tak rozpraszają... Każdy drobiazg w reflektorze, obwódka... Będzie odbijać światło.

Cytat:
2007-09-09 15:58:25, qbaj pisze:
czekam na Pycela..az sie wypowie co mysli o kolejnym takim pomysle

Tyle razy sie wypowiadalem na ten temat, ze jak ktoś ciekaw to niech sobie poszuka . Nie bedzie to trudne, w każdym wątku o xenonach mam swój udzial

Szkoda, że bez konkretów...

Gadka Kaczora...

Parę fotek jak to Panie i Panowie oślepia... Jak to poliwęglan zniekształca itd. itd. itd...

Madafaka morderca myśli...

Killer oczu...

Dream Team... Oślepić wszystkich

Na jesień planuję zrobić wygląd... Będzie wyglądać prawie jak z fabryki... 10 kkm ponad zrobione... Dowód w kieszeni... Nikt nie mrygnął... Odpowiedź... Soczewka i myślenie

Witam. CZy moze mi ktoś doradzić. Chciałbym dzis kupić i odebrać najlepiej xenony. Gdzieś w Warszawie.
Czy mógłby ktoś poszukać na allegro jakieś konkretne ??? Jestem w robocie i mam zablokowane allegro. Chciałbym je dziś kupić i odebrać w Warszawie.

aleś się autobusie pobudził, po czym to tak? ja też chcę

Po przypływie gotówki. Jak nie dziś to wcale w najbliższym czasie

hej ikarus, ja codziennie widzę bmw 520 na zenonach i codzień mnie oślepia jak jadę do pracy....tak więc lepiej jak założysz przekaźniki i inne żarówki - np 100W

Cytat:
2008-10-03 10:49:40, Ikarus260 pisze:
............Chciałbym dzis kupić i odebrać najlepiej xenony.

...........Chciałbym je dziś kupić i odebrać w Warszawie.

Dziś i tylko dziś......

Rozumiem, że dziś rano ktoś dał Tobie po oczach i chcesz się teraz odegrać ?