[Wydech] - inny tłumik i różne przeróbki

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Kto wie gdzie i za ile można kupić ostatni tłumik Michaela do Caro 95? Słyszałem że za jakieś 200? hilfe - mój sie urwał i mam wydech jak WRC. I wcale mi sie to nie podoba...

[ wiadomość edytowana przez: Koot dnia 2007-09-14 10:25:21 ]
[ powód edycji: Wskutek sklejania ]

OLO jak widzę ty też tu jesteś?
No to ładnie, ale widzę, że coś drgnęłó na naszym starym forum

A czemu Michael??? Według mnie lepszy by był El-Tec albo Malone albo Lorbi !! Michael w ogóle nie zmienia barwy głosu, jest jeszcze ciszej jak na zwykłym wydechu. No ale jak już się uparłeś na Michaela to cena nie jest duża bo niecałe 200zł a kupić go pewnie można w każdym sklepie z wydechami

Pozdrawiam Bardzo Serdecznie !!

Olo nie bierz Michaela. Nie warto. Lepiej El-Teca albo Ultera.

czy te same wydechy np. Ultera pasuja do PF125?

Chyba nie No chyba, ze bedzie to puszka uniwersalna, wtedy to nawet podejdzie do trabanta
Chociaż nie jestem pewien czy czasami stare poldki i fiaciory nie miały takiej samej ostatniej puchy i mocowań (chociaż te mogą się troszkę różnić)

Pozdrawiam Bardzo Serdecznie !!

Michael nie jest zbyt rewelacyjny.Wiem bo sam go mam.Trzeba w nim na dzień dobry zmienić końcówkę z jednorurowej na dwu.Bo inaczej nie daje żadnego brzmienia.Po przespawaniu końcówki na podwójną zaczął trochę buczeć ale to jest o wiele za mało.Słychać go jedynie przy 1000 obr/min a później dopiero około 3000 obr.

A gdzie mozna kupic w Warszawie dobry i tani tlumik ktory da jakies korzysci w jezdzie a nie tylko buczenie

Najbardziej mnie interesuje robiony specjalnie do Roverka ale chyba takich nie ma

Najlepiej na giełdzie samochodowej na Żeraniu.Jest ich tam pełno.Również można dostać je tam nieco taniej

Ale to jakies firmowki czy badziewie ktore rozleci sie po roku ??

Bo ja tam same badziewie widzialem

Hej,hej,hej... ja tam kupi lem takie badziewie Za 48 zł standard tłumik pewnie na rok.

Ja caly wydech wymienilem za 200zl z robocizna bo nie mailem czasu tego robic bo rozsypal mi sie dzien przed wyjazdem. Teraz chce zalorzyc cos porzadniejszego.

moze mi podpowiecie ????

[ wiadomość edytowana przez: SXC dnia 2002-08-30 15:25:18 ]

Kurcze jak bym wiedzial wczesniej to bym sie z toba skontaktowal. Wczoraj bylem w Belchatowie, a tlumik rozlecial mi sie przedwczoraj ile chcesz za ten tlumik to moze jeszcze raz skocze do Belchatowa?

A gdzie w Lodzi mozna kupic taki tlumik moze ktos wie?

A kupiles go nowego?
no i ile przejechal?

Ja juz go nie chce, sorrki za zamiesznie
Tez bede wkaldal od 125.

Toma wiec dogadaj sie z Gumisiem

SXC - pytałem - 39zł oryginał tłumik

Cena jeszcze bez znizki

[ wiadomość edytowana przez: Janio dnia 2002-09-06 13:40:50 ]

Toma w Łodzi kupisz na PIOTRA SKARGI 8 ale najlepszy wybór jest na ulicy kolumny 105 mają tam różnego rodzaju tłumiki.

Dzieki bede musial podjechac. Tylko teraz nie mam za bardzo czasu. Niedlugo zaczyna sie sesja poprawkowa i narazie jezdze z przepalonym tlumikiem.

Panowie ale po co wam ostatni tłumik ?
Ja zamiat tłumika kupiłem kawał rury, powyginałem i podwieśiłem do poldka. Słychać mnie na około 0.5 km i o to chodzi !!! Do tego jak by troszki mocy mu przybyło. Byłem na przeglądzie i zmieściłem sie w normach emisji. Raz na rutynie niebiescy sie dowalili, ale im przeszło [zajeli sie oponmi ))].
Teraz zastanawiam się nad pociągnięciem 2 rurki od kolektora, aż do końca. To będzie dopiero dzwięk.

Chyba jednak nie o to chodzi aby było słychać aż na 0.5 km
Od tego chałasu nie pęka ci głowa
Osobiście bardziej mi zależy na brzmieniu tłumika niż na jego głośnośći.
Pozdrawiam