Głośne opony?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam, mam pytanko: podczas jazdy od niedawna słyszę głośny szum, im szybciej tym głośniej w samochodzie (coś w stylu hałasu jaki jest w czasie jazdy z dynamem na rowerze, albo jazdy bez powietrza w oponach). Nie mam pojęcia co to jest, nie są to łożyska. Około roku temu zmieniłem opony na klebery nowe, może to opony? Co sądzicie? Mi brakuje już pomysłu. Dzięki za pomoc

Jeśli rok ich nie slyszales to raczej to nie one
Chyba że rypnąłeś mocno w jakis kraweznik i sie geometria zmienila, auto jezdzi jak jezdzilo bez zmian?

Samochód jeździ tak samo, nie odczuwa się zmian, poza tym hałasem. A co do geometrii to wg mnie jakbym stracił geometrie to zaraz bym nie miał bieżnika na oponach a na tą chwile nic nie widać zmian. Może masz jeszcze pomysł? Pozd.

A hamulce? Zapieczone tłoczki i zaciski nie odpuszczają, klocek trze o tarcze? Albo z tyłu, zapieczona np. linka od ręcznego albo coś i szczęki trą o bębny?

Takie szumy mogą dochodzić od łożyska.

Pierwsze co to napisz co to za opony ??? Ja miałem do niedawna GoodYeary HydraGrip i po przebiegu 20kkm opony wrecz stały sie nie do zniesienia , szumiały tak strasznie ze początkowo tez myslałem iż padło łożysko. Ząbkowało je , jak sie okazało model opony starasznie wadliwy i kupa reklamacji na te HydraGripy była własnie z tych samych powodów co u mnie. Po zmianie ich na inne odrazu 1000 kroć lepiej sie zrobiło.

Opony wyząbkowało albo łożysko.
Innej mozliwości raczej nie ma.
Pozdrawiam