Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() cendra Volvo, 125p, Syrena Ciechanów/W-wa | 2007-10-03 18:20:03 mam taki sam problem jak autor, wątku tyle że moje auto jest gaźnikowe (Hyundai Pony 1,5 91r.) i mam taki okrągły filtr. Auto po wymianie nie trzyma obrotów, podregulowałem obroty ta mała śrubką w reduktorze, ale pewnie bez fachowej regulacji sie nie obejdzie? a jak jest z tym zatykaniem dolotu w autach gaźnikowych? ja mam zamknięty dolot, lepiej tak zostawić czy otworzyć?
aha zauważyłem, że jak poluzowałem pokrywe filtr to auto wogóle gasło, puszka musi być maksymalnie dokręcona, żeby auto chodziło, inaczej obroty spadają, falują itp. Jednak jak dokręce za mocno pokrywe to filtr się gniecie ![]() |
![]() cendra Volvo, 125p, Syrena Ciechanów/W-wa | 2007-10-04 11:39:18 jakos tam wyregulowałem obroty ale wole jechac do gazownika... a powiedźcie mi jak powinno byc z tym dolotem, jak zatkałem ręką dolot to auto chodziło równiej i na wyższych obrotach... wogóle mam w dolocie wsadzoną gąbkę i wywiercone od tyłu 4 male otworki... jak je zakrywam to też auto lepiej chodzi, co zrobić? Wywalić gąbkę czy zostawic tak jak jest? chciałbym to zrobic przed wizytą u gazownika, żeby ustawiał na lepszym dolocie |