Podgrzewane lusterka!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Sorry, ze tak o wszystko wypytuje Teraz takie pytanko: czy problem jest by zrobic pogrzewane lusterka? Moje BMW sprowadzone jest z Włoch i nie mam podgrzewanych lusterek Widziałem na Allegro te maty które trzeba przykleić, teraz pytanko: czy warto odrywac lusterko i kleic tą mate i czy jest tam przybotowane zasilanie? Może ktoś już tak sam robił? Dzięki! Pozdrawiam!

Cytat:
2006-01-09 15:13:48, Valdas pisze:
Sorry, ze tak o wszystko wypytuje Teraz takie pytanko: czy problem jest by zrobic pogrzewane lusterka? Moje BMW sprowadzone jest z Włoch i nie mam podgrzewanych lusterek Widziałem na Allegro te maty które trzeba przykleić, teraz pytanko: czy warto odrywac lusterko i kleic tą mate i czy jest tam przybotowane zasilanie? Może ktoś już tak sam robił? Dzięki! Pozdrawiam!

kup poprostu wklady lusterek grzane (na allegro nieduzy koszt) ale najpierw sie upewnij czy jest zasilanie bo ja tego nie wiem niestety ale obstawiam ze nie ma...

[ wiadomość edytowana przez: tolo84 dnia 2006-01-09 15:24:43 ]

Ale to trzeba odkleic te stare i przykleic i grzaną matą? Troche zal mi je rwać Jeszcze jedno: one są elektryczne, to żadna różnica?

Cytat:
2006-01-09 15:28:38, Valdas pisze:
Ale to trzeba odkleic te stare i przykleic i grzaną matą? Troche zal mi je rwać Jeszcze jedno: one są elektryczne, to żadna różnica?

ich sie nie odkleja tylko wyczepia, sa na zatrzaskach podwaz czyms delikatnie to wyskocza

OK dzięki

I grzeja tak cały czas po zapłonie??I nie siadają? To moze sobie tez zrobie bo to fajny bajer jest! Szczególnie jak miałem brak regulacji z powodu zamorozonych swoich..

Było niedawno coś podobnego

Ja to ostatnio wałkowałem maty z alegro nie są wcale takie super w BMW lusterka są podgrzewane cały czas mata ma takie właściwości że jak jest zimno to grzeje a jak lusterko sie rozgrzewa to ogrzewanie słabnie co powoduje że taka mata sie zbyt szybko nie przepali
Z koleji maty z allegro nie są tak pomysłowo skonstruowane (grzeją cały czas) Co powoduje że dużo szybciej sie przepalają
Wkład lusterka pdgrzewanego jest zasilany napięciem 12 V wyprowadzonym ze sterowanych elektrycznie lusterek
Jeśli nie masz el. lusterek to również nie masz podgrzewanych
Poprowadzenie zasilania do lusterka to kupa roboty ( najfajniej jest przejśc przez samo lusterko) Miłego dłubania

Niebardzo Cię zrozumiałem! Radzisz kupować mate na allegro czy nie? Ja już pisałem, że mam elektryczne lusterka ale nieodgrzewane Jak zrozumiałem jeżeli kupię tę matę to mogę podłaczyć do zasilania od regulacji lusterka! Nie musze podłączyć się pod przycisk ten co ociepla tylnią szybę? Mogę podłączyć bezpośrednio i niech grzeje cały czas jak jadę, nieważe czy zima, czy lato, TAK? Dzięki Pozdrawiam!

Cytat:
2006-01-09 20:01:48, Gregi83 pisze:
Jeśli nie masz el. lusterek to również nie masz podgrzewanych

kazda e36 ma elektrycznie sterowane lusterka to byl standard

Cytat:
kazda e36 ma elektrycznie sterowane lusterka to byl standard

he to nie wiedziałem że to standard myślałem ze to tylko u mnie takie rarytasy
No dobra to jeśli masz el lusterka (bo to standard) to może masz wyprowadzone takie 2 kabelki które do niczego nie są podłacząne?
Zdjełeś już wkład lusterka ?
Mat z allegro nie polecam bo nie nadają się do ciągłego grzania a poza tym musiałbyś odklejić szkło z mocowania wkleić mate i na to dopiero szkło Szkło łatwo uszkodzić podczas odklejania a poza tym naprawde solidnie jest przyklejone Może troche drożej ale dużo bardziej profesjonalnie jak kupisz podgrzewane wkłady do lusterek Z doświadczenia szt kosztuje koło 40-50 zł pozdro

Jeszcze nic tam nie grzebałem ! Dzięki za informacje! Pozdrawiam!

-

[ wiadomość edytowana przez: Miro600V dnia 2007-09-24 20:13:21 ]
[ powód edycji: To nie jest miejsce na ogłoszenia ]

cześć
Ja sobie zrobiłem w zeszłym roku podgrzewane lusterka kupiłem maty na allegro - przeciągłem przewody i zrobiłem osobny wyłącznik
a szkiełka lusterek miusiałem rozkleić bo były przyklejone taśmą dwustronną tylko trochę grubszą niż ta do wykładzin .
A co do przewodów zasilających to trzeba rozebrać lusterko na "drobne "

Podgrzewane lusterka dzialaja wspolnie z podgrzewaniem tylnej szyby,a wiec ten sam wlacznik. Mialem tak w e36,e34,e46 byly to oryginalne lusterka nie przerabiane i nie grzaly caly czas

Jeśli pytasz o radę to ja wolał bym kupić wkłady takie które zmieniaja rezystancję wraz z temperaturą (wyłączają się kiedy ciepłe), albo pozostał bez ogrzewania. Nie trzeba wtedy montować włącznika, nie trzeba rozklejać wkładów, same zadziałają kiedy trzeba. Wystarczy tylko doprowadzić napięcie z dowolnego miejsca. Rozwiązanie komfortowe, trwałe, stosunkowo proste. Niestety droższe.