Wydech

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czy ten wydech będzie pasował do mojego essiego? Mk7 1.6 16V,
moto.allegro.pl/item256790572_tlumik_mugen_z_regulowanym_silencerem_140_exo.html ? lub ten moto.allegro.pl/item253184412_tlumik_tlumiki_wm_sport_wrc_mugen_silencer.html

[ wiadomość edytowana przez: nyatto dnia 2007-10-19 23:44:01 ]

Tak.

czy jest duża różnica między tym 1 mugenem a tym a'la mugen, oprócz ceny

Obydwa tłumiki to tłumiki wzorowane na czymś co wymyślił Pan Mugen. Nie ma tu Mugena i a'la Mugena.

Obydwa mają wyglądać (jeśli się to komuś podoba) i hałasować na zlotach. Nic więcej.

Z żadną z tych firm nie miałęm doczynienia, żeby napisać coś o jakości.

sa to tlumiki uniwersalne wiec kwestia podspawiania pod dane auto
a tlumiki z silencerem(wuciszaczem) to dobry pomysl bo na trase mozesz go zalozyc i glowa cie nie rozboli a robia fajny niski bas
sam taki mam
ps:ja bym bral ten drugi

Ja mam podobny tłumik z podbarwioną rurą na końcu.. Hałasuje nieźle, ale silencera nie mam. Jednak ja wytrzymuję spokojnie, a nawet mi się to podoba, a jeżdzę dość dużo.. Tylko pospawanie to troche zabawy - trzeba uchwyty dorobić, i ktoś kto spawa nierdzewkę musi to zrobić..

warto dołożyć 100zł do tego 1 czy kupić tańszy ten 2 ?

a nie lepiej kupic jakiegos ultera niz takie pierdzące swiecace cudo ?

cytat z aukcji:

Cytat:
Tuning osiągów. Silencer powoduje zwykle wzrost momentu obrotowego (tj. większe przyspieszenie) w środkowym zakresie obrotów.

ciekawa teoria

[ wiadomość edytowana przez: maciek701 dnia 2007-10-20 11:37:19 ]

Ja bym przyął ten pierwszy Jakby nie patrzeć setka w kieszeni na policje jakby sie o hałas doczepili

[ wiadomość edytowana przez: sprinter000 dnia 2007-10-20 13:57:35 ]

Chodziło mi o wm sport(160zl)pierwszy mi się otwarł

[ wiadomość edytowana przez: sprinter000 dnia 2007-10-20 13:58:35 ]

Ja bym tam brał tańszy jak już taki wybór Silnikowi to żadna specjalna różnica, który jak brzmi i tak nie ma jak sprawdzić... Cudów spodziewać sie nie ma co Więc po co przepłacać Zostanie na coś

bardziej mi chodzi o sam wygląd, a takie coś www.moto.allegro.pl/item254604609_sportowy_tlumik_ulter_w_calosci_polerowany_.html

No Ulterek to przynajmniej wiadomo co to jest. Jak najbardziej OK.

Albo zakupić dedykowany tłumik. Oczywiście cena jest sporo większa niż na tych aukcjach. Brat do swojego mk7 zamówił. 420zł z wysyłką. Jeszcze nie zamontował.

Cytat:
2007-10-19 23:42:01, nyatto pisze:
Czy ten wydech będzie pasował do mojego essiego? Mk7 1.6 16V, moto.allegro.pl/item256790572_tlumik_mugen_z_regulowanym_silencerem_140_exo.html ? lub ten moto.allegro.pl/item253184412_tlumik_tlumiki_wm_sport_wrc_mugen_silencer.html [ wiadomość edytowana przez: nyatto dnia 2007-10-19 23:44:01 ]

ten drugi zamawialem znajomemu do megane coupe jakis rok temu, jak narazie wszysko oki
daje fajny gleboki basik ale nie jest strasznie glosny