| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Alvpol SYMPATYCZNY GOŚĆ Astra G kombi & Cors ... Wrocław | 2004-12-29 19:13:39 Od pewnego czasu obserwuje w swojej Samarce niepokojace zachowanie: przy ruszaniu z jedynki mam wrazenie ze caly silnik (i samochod) mi sie trzesie. Czasem, jak bardzo powoli i delikatnie puszczam pedal sprzegla to rusza plynnie, ale niestety nie czesto mi sie to udaje...
Czy ktos wie jaka jest przyczyna tego stanu rzeczy i jak to naprawic? |
sheriffnt Loża Szyderców Łada 21072/Fiat Temp ... Gdynia | 2004-12-29 19:22:20 Witam
Objaw śwaidczy o tym że masz uszkodzoną poduszkę pod silnikiem albo skrzynia biegów, ale koledzy od Samar z pewnoscią wypowiedza się precyzyjniej |
arsen SYMPATYCZNY GOŚĆ PRZYJEDŹ ZOBACZ!!!!! . | 2004-12-29 20:09:00 mam to samo w mojej 2107 i chyba to poducha bo jak sie lekko lub płynnie rusza to nic sie nie dzieje mysle sobie ze moze by wymienic na te z niwy?? one chyba mocniejsze sa nie?? |
andrzej_krakow (S) MEGA ŁADZIARZ Złom 2105 aktualnie Warszawa | 2004-12-29 20:38:06 A mi to wygląda na sprzęgło - tarcza albo docisk |
sheriffnt Loża Szyderców Łada 21072/Fiat Temp ... Gdynia | 2004-12-29 20:38:53 Witam
Arsen, zalezy jak trafisz, czasem wytrzmują całe lata, a czesem diabli biorą po krótkim przebiegu, loteria |
sheriffnt Loża Szyderców Łada 21072/Fiat Temp ... Gdynia | 2004-12-29 21:55:59 Witam
Powiem tak, po zastanowieniu, może być tez tak jak napisał Andrzej, ale zacznij od poduszek, łatwiej sprawdzić i ew. łatwiej i taniej wymienić niz sprzegło. |
Alvpol SYMPATYCZNY GOŚĆ Astra G kombi & Cors ... Wrocław | 2004-12-29 23:48:37 Widze, ze w Waszych opiniach pojawiaja sie 2 przyczyny takiego dzialania mojej Samarki. Niestety musze powiedziec, ze obydwie sa bardzo prawdopodobne Sprzeglo jest juz na wykonczeniu - chwyta pod sam koniec i przejechalo ok 80 tys km, a slyszalem, ze po takim przebiegu w Samarach kwalifikuje sie do wymiany... Poduchy chyba tez nie byly robione od dawna. Musze to ogladnac. do "mwarchalowski": faktem jest ze we Wrocku jezdze po najgorszych ulicach bo tak mi sie ukladaja przejazdy (Teczowa, Zaporowska a i czasem Karmelkowa!) wiec wszystko jest mozliwe |
arsen SYMPATYCZNY GOŚĆ PRZYJEDŹ ZOBACZ!!!!! . | 2004-12-30 11:22:57
no ale chyba z załozenia jest tak ze tak sa sztywniejsze poduchy nie?? bo tam wieksze silniki i do czego innego autko przystosowane |
onikaaa SYMPATYCZNY GOŚĆ Gdańsk | 2004-12-30 12:03:13 u mnie tez tak telepało i okazało się ze to poduszki też było podejrzenie że to sprzęgło, przy okazji poszukiwań telepania zostały wymienione amortyzatory heh a teraz coś tajemniczo stuka znaczy od czasu do czasu ładzia wydaje tajemniczy metaliczny dźwięk |
simon2107 ŁADZIARZ Kia Ceed 1.4 Optimum ... Olsztyn/Górowo Iławeckie | 2004-12-30 14:43:59 U mnie w siódemce też występowały podobne objawy,ale od czasu wymiany sprzęgła i krzyżaka tylnego mostu ustąpiły(co nie znaczy,że ich wcale nie ma-zdarzają się rzadziej) |
Alvpol SYMPATYCZNY GOŚĆ Astra G kombi & Cors ... Wrocław | 2004-12-30 20:36:09 Tak wiec czeka mnie niechybnie wizyta u mechanika...
Powiedzcie mi Panowie ile kosztuje wymiana poduch i sprzegla w Samarze - musze wiedziec jaka mam negocjowac cene u mechanika!
do mwarchalowski: Jak mniemam, musisz ze swoja Lada tez czasami odwiedzac mechanika. Moze znasz jakiegos fachowca od Lad we Wrocku? |
dcnt MEGA ŁADZIARZ Audi 80, Land Rover ... Pilzno | 2004-12-30 22:50:59 poduszki do samarki przednie okolo 30 zl w sklepiku w ktorym sie zaopatruje, trzeci na ktorej wisi skrzynia jest z tego co wiem drozsza, ile nie wiem.
w sumie masz 3 poduchy, dwie z przodu, jedna z tylu skrzyni biegow Pozdr.... |
mwarchalowski Loża Szyderców BMW 316ti / Polonez ... Wrocław / Zakopane / Żywiec | 2004-12-30 23:38:05 Z przykrością stwierdzam, że mechanicy więcej wyrządzili w tym samochodzie strat niż pożytku, stanowczo odradzam były serwis na Ślężnej (drogo i niechlujnie). Osobiście korzystam z warsztatu po sąsiedzku na Brzoskwiniowej i jak na razie nie mogę narzekać, ale polecam skonsultować sprawę warsztatów z „Rogackiem”. |
Alvpol SYMPATYCZNY GOŚĆ Astra G kombi & Cors ... Wrocław | 2004-12-30 23:42:02
Dzieki dcnt za info Jeszcze jak bys mi powiedzial ile moze kosztowac wymiana poduch u mechanika (mniej wiecej oczywiscie) to by bylo super... |
Alvpol SYMPATYCZNY GOŚĆ Astra G kombi & Cors ... Wrocław | 2004-12-30 23:49:53
Kiedys na Sleznej probowalem cos zrobic z autkiem, ale na szczescie "poslali mnie na drzewo" bo nie mieli czasu... Raz na jakis czas korzystam z uslug mechanika w starym centrum Daewoo na Powstancow Sl (p. Budny), ktory dlugie lata robil Lady, ale facet nie jest z Wrocka i jest troche problem z tempem napraw u niego... Dzieki za namiar na konsultacje |
dcnt MEGA ŁADZIARZ Audi 80, Land Rover ... Pilzno | 2004-12-30 23:51:58 niedlugo sie dowiem, mam jedna do zmiany Pozdr... |
Alvpol SYMPATYCZNY GOŚĆ Astra G kombi & Cors ... Wrocław | 2004-12-31 00:02:24
No to powodzenia... Ja niestety nie posiadam zbyt duzej wiedzy pozwalajacej mi samemu robic takie rzeczy z autkiem Pozdroovka. |