Fiat Marea 1,6 16V 99 problemy na bęzynie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Może ktos mi pomoże !! Auto nie pracuje mi na bęzynie tzn. dusi się gaśnie i czarny dym ! po wizycie u elektromechanika wszystko było OK ale tylko przez 2 tygodnie i znowu ten sam problem !! Mam instalację gazową II generacji ze sterownikiem Bingo S elektromechanik zasugerował mi ,że jest zła emulacja sondy lambda i wtryskiwaczy !! Udałem sie do gazownika który mi wymienił sterownik na nowy i wprowadził jakieś ustawienia i na gazie jest wszystko dobrze ale na bezynie robi się to samo co napisałem wczesniej !! Może ktoś wie jakie powinny być ustawienie emulacji dla fiata 1,6 16 V !!

Spróbuj ustawić na "odłączona/brak" lub "masa", albo jak ktoś tu kiedyś radził (podobno z dobrym skutkiem) puść sondę bezpośrednio do ECU, a kompa LPG wepnij równolegle.

Witam.
Najprościej jest odciąć przekaźnikiem pamięć na sterowniku benzynowym.

No nie, Croma, takie półśrodki? Naprawdę nie ma szans na cywilizowane załatwienie problemu?

Witam.
Przepraszam ale musiałem przerwać pisanie.
Mam tylko pytanie czy wtryskiwacze są odcięte oryginalnym emulatorem do tych silników? I jakie oznaczenie ma komputer samochodowy.

A czy ktos posiada pinout do audi 1.8b3 66KW 92?? Musze odciac pamiec a za cholere nei umiem znalezc schematu...