KME Akme ktos pomoze w kalibracji - mazowieckie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Zagozawalem u pewnych magikow Civica 1.6 96r silnik D16y3 110km.
Od poczatku problemy - silnik raz dlawil sie na wysokich (przekraczal 5tys) i radykalnie tracil moc pozniej na niskich do tego zapalal sie check engine. Bylem wczoraj na poprawie. Jest ciut lepiej ale rownie treagicznie - silnik przez pierwsze pol h jest prawie ok po czym zaczyna co raz bardziej tracic moc i teraz do 4tys ma mala moc potem jakby zalapuje i ciagnie wmiare ok. Nie mam juz sily do nich jezdzic.
Kombinuje czy zaczac sie bawic samemu interfejs to grosze 39zl ale do tego czujnik podcisnienia to nastepne 100zl wiec nie wiem czy jest sens.
Gdyby ktos byl chetny z wwy i okolic pobawic sie ktoregos wieczoru lub week napewno bym sie odwdzieczyl
Pozdrawiam
Adam Pilat
gg 145697

YES
ja ci pomogę

proszę o kontakt.

a tak po za konkursem to kalibracja w programie instalacyjnym jest w raczej opcją dla ograniczonych gazowników.

[ wiadomość edytowana przez: larry123 dnia 2007-10-03 08:27:25 ]

Cytat:
2007-10-03 08:24:41, larry123 pisze:
YES ja ci pomogę proszę o kontakt. a tak po za konkursem to kalibracja w programie instalacyjnym jest w raczej opcją dla ograniczonych gazowników. [ wiadomość edytowana przez: larry123 dnia 2007-10-03 08:27:25 ]

Witaj
Tak z ciekawosci jakie masz kwalifikacje /zdolnosci/ aby dobrze wyregulowac instalacje skoro jak wynika z zalozonej przez Ciebie strony jeszcze w tym roku nie mialesc o tym pojecia. Boze chron od nieudolnych gazownikow jak i domoroslych poprawiaczy.
Pozdrawiam
kuna9

W tej regulacji nie ma nic trudnego...Metoda prob i bledow mozna latwo wyregulowac. Wystarczy cierpliwosc...

Pzdr

Cytat:
2007-10-03 21:31:51, jujinn pisze:
W tej regulacji nie ma nic trudnego...Metoda prob i bledow mozna latwo wyregulowac. Wystarczy cierpliwosc... Pzdr

Trzeba miec cierpliwosc i dodatki do programu a do Zgierza gdzie jest warsztat KME nie jest daleko zreszta fachowcowi Larremu tam wlasciwie inst. ustawili. Po co kombinowac. Dla jasnosci z ta firma nic mnie nie laczy.
kuna9

Sam do swojej instalacji sie nie dotykałem ponieważ miałem ją na gwarancji, która okazała się fikcją.
W Zgierzu nie tylko ustawili mi lpg ale i poprawili dysze i ciśnienie.
wycieczka do kme .........
Sam sie znam na regulacji kme i dokonuje jej w swoim aucie jeżeli zachodzi taka potrzeba.
Jednakże nie jestem mechanikiem i mogę jedynie zasugerować co jest nie tak w elementach instalacji, na podstawie swoich doświadczeń, które są bardzo nie miłe.
PS. A jakie mieli doświadczenie gazownicy, że zainkasowali 4300 za instalacje, której nie potrafili serwisować ???
Sami się chwali w jednym z pism że mają dziewięć lat praktyki. Jak widać doświadczenia zupełnie nie starczyło aby sprawę mojego instalacji zakończyć z twarzą. Dlaczego użytkownicy sami majstrują w instalacji, ponieważ coś nie działa i zakład montujący umywa ręce, ot co, radź sobie sam.

Regulacją metodą prób i błędów fenomenalnie można rozregulować ECU silnika.

Pozdrawiam użytkownika Kuna9

[ wiadomość edytowana przez: larry123 dnia 2007-10-04 09:21:21 ]

Cytat:
2007-10-04 09:06:59, larry123 pisze:
Sam do swojej instalacji sie nie dotykałem ponieważ miałem ją na gwarancji, która okazała się fikcją. W Zgierzu nie tylko ustawili mi lpg ale i poprawili dysze i ciśnienie. wycieczka do kme ......... Sam sie znam na regulacji kme i dokonuje jej w swoim aucie jeżeli zachodzi taka potrzeba. Jednakże nie jestem mechanikiem i mogę jedynie zasugerować co jest nie tak w elementach instalacji, na podstawie swoich doświadczeń, które są bardzo nie miłe. PS. A jakie mieli doświadczenie gazownicy, że zainkasowali 4300 za instalacje, której nie potrafili serwisować ??? Sami się chwali w jednym z pism że mają dziewięć lat praktyki. Jak widać doświadczenia zupełnie nie starczyło aby sprawę mojego instalacji zakończyć z twarzą. Dlaczego użytkownicy sami majstrują w instalacji, ponieważ coś nie działa i zakład montujący umywa ręce, ot co, radź sobie sam. Regulacją metodą prób i błędów fenomenalnie można rozregulować ECU silnika. Pozdrawiam użytkownika Kuna9 [ wiadomość edytowana przez: larry123 dnia 2007-10-04 09:21:21 ]

Dzekuje za pozdrowienia
Nie wiem czy wiesz ale dopiero w najnowszym KME zostawia sie slad po podlaczeniu sie do instalacji tak wiec gwarancja nie byla przeszkoda do dokonania przez Ciebie wlasciwej instalacji. Z dwojga zlego wole wybrac czlowieka ktory ustawial ilesc instalacji niz uzytkownika pojedynczego samochodu, w jaki sposob sprawdzasz sklad mieszanki. Widzisz do niedawna sam nie wiedzialem o tym ale soft KME ma pewien myk w ustawieniu segmentow A i B i to nie pokrywa sie w prosty sposob z zebrana mapa. Jest jeden ekstra fachowiec w Mlawie. Powiedz mi przy okazji co mozna w Twoim przypadku po prawidlowej regulacji i przebiegu w ciemno w granicach 10000km/moze sie myle/ poprawiac.
Pozdrawiam rowniez
kuna9

NIe wiem moze sie myle, ale wydaje mi sie ze jesli auto ladnie przyspiesza, bez szarapania i ma podobne osiagi do jazdy na benzynie to mieszanka gazu jest w sam raz, bo jesli jest za duzo to szarpie badz jesli za ubogo to tez szarpie. Ale moge sie mylic

Pozdrawiam