| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
jujinn w-wa | 2007-10-03 21:31:51 W tej regulacji nie ma nic trudnego...Metoda prob i bledow mozna latwo wyregulowac. Wystarczy cierpliwosc...
Pzdr |
kuna9 Pabianice | 2007-10-03 22:31:12
Trzeba miec cierpliwosc i dodatki do programu a do Zgierza gdzie jest warsztat KME nie jest daleko zreszta fachowcowi Larremu tam wlasciwie inst. ustawili. Po co kombinowac. Dla jasnosci z ta firma nic mnie nie laczy. kuna9 |
larry123 Warszawa | 2007-10-04 09:06:59 Sam do swojej instalacji sie nie dotykałem ponieważ miałem ją na gwarancji, która okazała się fikcją.
W Zgierzu nie tylko ustawili mi lpg ale i poprawili dysze i ciśnienie. wycieczka do kme ......... Sam sie znam na regulacji kme i dokonuje jej w swoim aucie jeżeli zachodzi taka potrzeba. Jednakże nie jestem mechanikiem i mogę jedynie zasugerować co jest nie tak w elementach instalacji, na podstawie swoich doświadczeń, które są bardzo nie miłe.
PS. A jakie mieli doświadczenie gazownicy, że zainkasowali 4300 za instalacje, której nie potrafili serwisować ??? Sami się chwali w jednym z pism że mają dziewięć lat praktyki. Jak widać doświadczenia zupełnie nie starczyło aby sprawę mojego instalacji zakończyć z twarzą. Dlaczego użytkownicy sami majstrują w instalacji, ponieważ coś nie działa i zakład montujący umywa ręce, ot co, radź sobie sam. Regulacją metodą prób i błędów fenomenalnie można rozregulować ECU silnika. Pozdrawiam użytkownika Kuna9 [ wiadomość edytowana przez: larry123 dnia 2007-10-04 09:21:21 ] |
kuna9 Pabianice | 2007-10-04 17:51:47
Dzekuje za pozdrowienia Nie wiem czy wiesz ale dopiero w najnowszym KME zostawia sie slad po podlaczeniu sie do instalacji tak wiec gwarancja nie byla przeszkoda do dokonania przez Ciebie wlasciwej instalacji. Z dwojga zlego wole wybrac czlowieka ktory ustawial ilesc instalacji niz uzytkownika pojedynczego samochodu, w jaki sposob sprawdzasz sklad mieszanki. Widzisz do niedawna sam nie wiedzialem o tym ale soft KME ma pewien myk w ustawieniu segmentow A i B i to nie pokrywa sie w prosty sposob z zebrana mapa. Jest jeden ekstra fachowiec w Mlawie. Powiedz mi przy okazji co mozna w Twoim przypadku po prawidlowej regulacji i przebiegu w ciemno w granicach 10000km/moze sie myle/ poprawiac. Pozdrawiam rowniez kuna9 |
jujinn w-wa | 2007-10-05 08:51:42 NIe wiem moze sie myle, ale wydaje mi sie ze jesli auto ladnie przyspiesza, bez szarapania i ma podobne osiagi do jazdy na benzynie to mieszanka gazu jest w sam raz, bo jesli jest za duzo to szarpie badz jesli za ubogo to tez szarpie. Ale moge sie mylic
Pozdrawiam |