Opony do samary - idzie wiosna

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Idzie wiosna. Niedługo zaczniemy zmieniać opony na letnie. Trzeba też ożywić posiadaczy samar.
Co teraz będzie na "topie" nowe czy używane. Jakie modele.

na tył mam Dunlop SP Sport 185/60R14 na felgach od Truck'a a na przod....hmmm....mam Barumy Brilantisy po jednym sezonie 175/65R13 ale moze zalatwie jeszcze dwie felgi od Trucka i wtedy wsadze takiej jak na tyle mam....moze 175/60R14....

Qba a masz fotki jak wyglądaja na ładzie koła z trucka?? pozdro

Ja już od miesiąca nad tym rozmyślam, pomimo tego, że śnieg za oknem
Zastanawiałem się nad 6 calowymi feleczkami
Ale...czekają mnie spore zakupy części do samarki, więc na razie cieszę się, że jest zima
No ale...co radzicie - jaki rozmiar na 14-tkę założyć?

na lato, zaloze 175/60 R14

firmy jeszcze nie wiem, zalezy co beda mieli za niewielka kase

Ale jeszcze nie lato Więc ..

Cytat:
2005-03-14 19:38:09, MikeB pisze:
Ale jeszcze nie lato Więc ..

Co ty krecisz, slonko swieci, snieg topnieje, lato pewnikiem za pare dni

NIE NIE

Cytat:
2005-03-14 19:19:13, dcnt pisze:
na lato, zaloze 175/60 R14 firmy jeszcze nie wiem, zalezy co beda mieli za niewielka kase

Zakładaj i nieoszczędzaj. Za jednym zamachem będę miął komplet felgi i oponki

Zaraz mi posta wytną, ale nie ma ryzyka - nie ma zabawy hihihih.

Mam komplet oryginalnych opon do 110. Przebieg jakies 10 tys km.

200 zł za komplet.

Mało danych. Więc może czego unikać jak ognia.

Cytat:
2005-03-15 07:38:00, Grzegorz75 pisze:
Zakładaj i nieoszczędzaj. Za jednym zamachem będę miął komplet felgi i oponki

Pomazyc zawsze mozna

A co to za dopisek o "złamaniu regulaminu Motonews" pojawił się u Grzegorza75...?
Grzegorz -> co trzeba namieszać, zeby dostać taką etykietkę?

Cytat:
2005-03-15 11:28:31, Mariusznia pisze:
A co to za dopisek o "złamaniu regulaminu Motonews" pojawił się u Grzegorza75...? Grzegorz -> co trzeba namieszać, zeby dostać taką etykietkę?

Poprosić mnie lub Fruwaka. Albo poboksować się z radą - to dla twardzieli i wtedy będzie tak oryginalnie

[ wiadomość edytowana przez: grzegorz75 dnia 2005-03-15 11:44:21 ]

Bylem dzis po oponki i d***a, nie maja dziady !!

Musze sie przejechac po jeszcze innych skladach z oponami uzywanymi.

Cytat:
2005-03-17 11:38:55, dcnt pisze:
Bylem dzis po oponki i d***a, nie maja dziady !! Musze sie przejechac po jeszcze innych skladach z oponami uzywanymi.

Moim zdaniem lepiej zebys niekupowal opon uzywanych bo to sie mija z celem. Ja juz dwa komplety kupilem takich uzywek, a potem załowalem bo mi siatki pękaly w nich i byly do wyżucenia, wiec to co wydalem niekiedy na 2 to miałbym jedna nową na gwarancji , a nie 2 w połowie zjechane. Dodam że nigdy nie wiesz jaka jest przeszłość tego szajsu. Pozdrawiam

Cytat:
2005-03-15 11:28:31, Mariusznia pisze:
A co to za dopisek o "złamaniu regulaminu Motonews" pojawił się u Grzegorza75...? Grzegorz -> co trzeba namieszać, zeby dostać taką etykietkę?

a skradnij im poprostu tego gifa i bedzie łoki
sie ci bedzie nalezał jak nic

Cytat:
2005-03-17 11:56:54, Anonymous pisze:
Moim zdaniem lepiej zebys niekupowal opon uzywanych bo to sie mija z celem. Ja juz dwa komplety kupilem takich uzywek, a potem załowalem bo mi siatki pękaly w nich i byly do wyżucenia, wiec to co wydalem niekiedy na 2 to miałbym jedna nową na gwarancji , a nie 2 w połowie zjechane. Dodam że nigdy nie wiesz jaka jest przeszłość tego szajsu. Pozdrawiam

Oponki maja wytrzymac rok, w najgorszym przypadku 2 wtedy beda nowki zalozone.

Hmmm

A co brac LADziarskA mysli o oponkach bieznikowanych ??

Cytat:
2005-03-17 19:23:18, dcnt pisze:
Hmmm A co brac LADziarskA mysli o oponkach bieznikowanych ??

Ja na letnie bym nie polecał. Mam zimówki i nie mogę złego słowa powiedzieć, ale zimą to jednak zdecydowanie wolniej się jeździ. A powiem, że jak po hurtowniach poszukasz to fajne opony można znaleźć trochę drożej, ale nie będzie to znowu aż taka przepaść w cenie. A bieżnikowana to i trudniejsza w wywarzeniu i nie zawsze wiadomo, co taka opona przeszła. Na lato to chyba lepiej kupić albo nową albo używaną.

Pozdrawiam