| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
szafarz Toyota Yaris Verso Jaslo | 2007-09-08 21:44:32 Witam, nikt mi nie pomoze w montazu tego alarmu. |
szafarz Toyota Yaris Verso Jaslo | 2007-09-17 21:50:49 Dzieki, mam odpowiedź i chciałem potwierdzić u eksperta czy może być przewód przewód od stacyjki - czarny z czerwonym paskiem, chyba zapłon ale nie jestem pewiem. |
PiterK Toyota Carina 2.oD Kraków | 2007-09-17 22:25:41 Ja bym na twoim miejscu nie manewrował z elektryką i zlecił montaż fachowcowi.
Jak nie wiesz co i jaki kabelek jest do czego to lepiej nie eksperymentuj bo potem w ogóle nie zapalisz samochodu albo coś zepsujesz) Inna sprawa że dobry alarm powinien być dobrze ukryty (przed złodziejami). Ja rok temu chciałem żeby elektryk wymontował mi alarm i nie dało rady do końca , dopiero teraz jak już zgubiłem pilota i po odłączeniu aku nie mogłem zapalić bo alarm dalej się zazbrajał - wreszcie zdemontowali mi to w jednym warsztacie. Duża puszka ale gdzie to było to pieron wie. Widać jednak że alarm był zamontowany profesjonalnie . Jak sam to założysz to byle ciul wejdzie ci do wózka i tyle z alarmu będzie. A łatwy montaż zawsze łączy się z łatwym demontazem ale już przez złodzieja) Pozdro. [ wiadomość edytowana przez: PiterK dnia 2007-09-17 22:34:07 ] |
szafarz Toyota Yaris Verso Jaslo | 2007-10-03 19:34:55 Czciałem potwierdzić, że to jest przewód czarny z czerwonym podłużnym paskiem i u mnie z srebnymi ciapkami co jakieś 2 cm. Alarm założony, zrobione i zamaskowane wszystko oczywiście nie przy stacyjce tylko w dalszej części do której cieżko się jest dostać i jest niewidoczna i nie dostępna dla spieszącej się osoby. Przycisk wyłączający też zamaskowany idealnie a kable wciągnięte w orginalne wiązki i zawinięte czarną taśmą jak w orginale było. Z góry dzięki za pomoc jakby co to służe informacjami. |