MotoNews.pl

:( byłem na hamowni RS2000

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam
mam pytanie jak odzyskać seryjne 150 ps :/ pojechałem 2 dni dni temu na hamownie i wuszło 137 koni i 180 niutków :/ a gdzie reszta ? :/ ma ktoś jakis pomysł od czego zacząć? wydawało mi sie ze silnik jest w dobrej kondycji oleju ani grama nie łyka kompresja b. dobra hmmm
jako ze po raz pierwszy hamowałem auto to myslałem ze silnik ma byc goracy i go dopastowałem pod sama hamownie temp miałem na N w dodatku było z jakieś 35 stopni na polu a tu mi goscie mówią ze przy takim ciepłym silniku moze byc straty do 5 koni ....
nom ale niech 3 konie straci przez ta temperature a gdzie 10 ? :/
zmieniałem przy nim :
cedewki
swiece 10 tys temu
wydech srodkowy i koncowy na zwykły zamiennik
tydzien temu olej i filtr ole, pow,

czekam na jakieś porady w tej sprawie

Remoncik.

A serio to nie ma się co przejmować. Ile ma autko lat? Dwa? Nie wymagajmy od kilkunastoletniego silnika z nie wiadomo jakim przebiegiem, żeby moc przyrastała. Ja prawdopodobnie mam mniej niż Ty i nie umieram od tego, a widzę że u Kolegów 2 KM w dół to już powód do podcinania sobie żył...

hmm nie do podcięcia ale kolega był o rok młodszym rs z 93r i mu wyszła seria :/ 150 ps :/ nom w sumie na tyle lat to moze to 10 koni nie ma sie co dziwić ... szkoda troszke wydawac z 15 stówek na remont silnika bo pewnie tyle by kosztowało

Zobacz w dowód tam masz 110 to masz 27 koni ekstra

Kiedys czytalem gdzies analize nieprawidlowych wskazan na hamowniach. Otoz wytlumaczenie 'speca bylo takie', ze nie wszystkie auta maja na biegu bezposrednim przelozenie 1:1. W niektorych jest to lekko ponizej 1 i stad pozniej procentowe roznice w pomiarze. Po wprowadzeniu korekty do kompa hamowni pomiary wychodza odpowiednie.

Niestety nie pamietam juz wiele z tekstu i nie potrafie sobie przypomniec gdzie go widzialem.

Nie martw sie tymi konikami, tych kilka niech sie pasie na okolicznych łąkach.

Trochę perwersyjne porównanie, ale tak sobie myślę.. jakiś ogier, gwiazdor filmów XXX, piętnaście lat orania na wysokich obrotach... i tylko 8% libido mniej... cudo wynik

pojedz na inna hamownie - moze ta druga lepiej dla ciebie zmierzy

No chyba że auto używała do zeszłego roku 80-letnia Hausfrau u jakiegoś księdza (do posługi), przebieg ma 1149 km, co miesiąc wymieniano oleje, płyny itp., no i naturalnie serwisowane u Wolfa było - wtedy jest powód do niepokoju gdzie uciekły mustangi.

nie martw...rs2000 zadko trzymaja serie i jest potwierdzone. Jak juz kiedys pisalem gdzies mam gazete z relacja z rolling day klubu rs2000 i malo ktory tam mial serie a coponiektore mialy serie juz po malych modach.Pozstaje ci cieszyc sie pozostalymi kucykami

A tak z ciekawosci ile kosztuje wjazd na hamownie ???

o czlowieku, gdyby moj mial az tyle kucykow to ja bym nie wiedzial co z nimi robic;p

DarkoZ ja płaciłem 4 dyszki bo mielismy wjazd z jakiegos klubu gsi normalnie jest w granicach 100 do 150 pln

jak myślicie po remonciku silnika powinno sie coś poprawić ? hmm bo będę niebawem robił rozrząd i całą reszte

a czy moc podawana nie jest mocą na silniku ???? jeżeli tak to moc na kołach będzie zawsze dużo mniejsza dzięki oporom skrzyni i całej reszty

moc powinna byc na kołach 150 rumaków

Cytat:
2007-10-03 17:59:53, marcinson pisze:

moim zdaniem się mylisz , na pewno na kołach nie podają tych 150KM tylko na silniku , albo według innej jeszcze normy

Ja byłem na hamowni swoim 1.6 i też nie trzyma serii...
Jego wynik to 87,6KM i 136,8Nm.

sa rozne normy okreslania mocy silnika jakas amerykanska i niemiecka i jedna przewiduje prace silnika ze wszystkim z czym pracowalby w aucie a jedna tylko prace silnika z elementali niezbednymi do jego pracy a wiec pompa oleju aparat zaplonowy i wody. A gdzie tu pompa wspomagania alternator i czesem kompresor od klimy??
Ale ja itak bym sie z takim wynikiem o nic nie martwil i nie myslal nawet i remonciku
Sprawdz przyspieszenia czy, albo o ile odbiegaja od serii??
Pozdrawiam!!!

Cytat:
2007-10-03 17:59:53, marcinson pisze:

Nie !. Wszystkie dane producentów samochodów dotyczą mocy silnika zdemontowanego, a raczej przed montażem. Badany fabrycznie jest stricte silnik, a nie całe auto na kołach i na rolkach.