Co wymienic przy wymianie pierscieni??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
czesc doradzcie mi co konkretnie wymienic przy okazji wymiany pierscieni i ew ile to moze wszystko kosztowac chodzi mi o samochod elantra 1.6 dohc 94r :]

mam nadzieje ze ktos mi podpowie bo chcialbym to jak najszybciej wszystko porobic czy moze wiekszy sens to jeszcze poczekac i zrobic to wszystko przy wymianie rozrzadu?

Przy wymianie pierscieni wymieniasz:

Pierscienie, rozrzad wraz z rolkami, uszczelke pod glowica wszystkie uszczelki i uszczelniacze zaworow, olej, moze takze okazac sie ze zawory trzeba nowe wiekszosc wyjdzie podczas rozbiorki. co do kosztu to ok 1500 pewnie wyjdzie. wszystko zalezy od czesci i kto to bedzie robil

a czy dzieki temu wszystkiemu samochod moze ciszej, lepiej i taniej (chodzi o spalanie benzyny) chodzic?

może wogóle nie chodzić (jak ktoś coś spiep****), może chodzić głośniej, może chodzić ciszej;

ZASADNICZA SPRAWA: po co wymieniasz pierścienie? czy po to żeby ciszej chodził??

Cytat:
2007-10-08 21:27:17, e-gen pisze:
może wogóle nie chodzić (jak ktoś coś spiep****), może chodzić głośniej, może chodzić ciszej; ZASADNICZA SPRAWA: po co wymieniasz pierścienie? czy po to żeby ciszej chodził??

nie no bierze olej i jak na moje oko to ciut duzo :|

na Twoje oko, tzn. ile?

no nie wiem czy to duzo... ale od wymiany do wymiany to caly stan tzn on full do min :|

czyli 1 litr (od max do min, tyle właśnie jest) na 10.000 km ??

tak. to to nieduzo?

To to nie dużo ja średnio dolewam między wymianą 0,2 litra na 1000 czyli jakieś 2 litry. Koszt remontu silnika jest nieopłacalny. Fakt że auto jest głośniejsze powyżej 3500 rpm/min ale i tak się nie kalkuluje.

Twój silnik jest OK; zdjęcie głowicy i wymiany pierścieni może tylko pogorszyć sprawę.

ok dzieki za podpowiedz to nie bede tego robic jedynie niedlugo musze caly rozrzad wymienic