Dobry mechanik w Krakowie lub Saczu

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Musze cos zrobic z zawieszeniem, moze z mostem, no i wogole porzadnie sparwdzic mojego Peedolka. Przydalby sie ktos godny zaufania w Krakowie lub w Nowym Saczu. No i ktos kto moglby doradzic jakies przerobki sportowe... Dobrze by bylo zeby nie za drogo ale nie jest to najwazniejsze. Ja niestety sama przy nim nie grzebie

Ja mogę polecić Aleksandra Drogosia , jego zakład „VIGA” znajdziesz w miejscowości Tęngoborze jadąc z NS do KR zaraz przed Justem po lewej stronie. Zakład zajmuje produkcją sportowych układów wydechowych na zamówienie i pod konkretny samochód ( stale nierdzewne), przygotowuje samochody do sportu, posiada chamownię podwoziową . Myślę że warto kiedyś tam zajrzeć !

dzienx - na pewno zajrze bo miedzy Saczem a Krakowem kursuje niemal co tydzien.

Jak w temacie - potrzebny dobry (czytaj "solidny", nie musi być "darmowy" ) w Krakowie.

Do zrobienia w SC 900 :
- przecieki oleju : #1 pod deklem zaworów (prawdopodobnie), #2 simmering przy półosi)
- sprzęgło (może łozysko wyciskowe, może coś grubszego...)
- wymiana wahacza przód

Jeśli ktos moze mi polecić kogoś w Kraku - będę wdzieczny, jeśli sam skutecznie leczy przypadłości - jeszcze lepiej .
Kilka kroków od bloku mam serwis (z barwami niejakiego AD) z którego usług korzystałem - dziękuję, pie**ę 3 wizyty = 3 poprawki.
Z góry dzięki za odzew.

Mam pytanko. Czy mógłby ktoś polecić dobrego i taniego mechanika w obrębie prądnika czerwonego, olszy. Chodzi o wyregulowanie zaworów, zapłonu i gaźnika w Fiacie 125p. Z góry dzięki za pomoc.

Jak poniżej, szukam dobrego mechanika, który bardzo dobrze zna się na gaźnikach i silnikach FSO, znacie kogoś godnego polecenia ?

nie ma dobrych mechaników , każdy zawsze coś spartoli i weźmie za to kupę kasy , i do tego ta ignorancja

kup książkę morawskiego jeśli nie masz i w jeden wieczorek wszystko zrobisz sam ( będziesz potrzebować lampę stroboskopową , szczelinomierz , i malutki śrubokręt , przydał by się klucz do klawiatury ale i bez niego się da bez problemu)

a potem będziesz oprócz satysfakcji miał świadomość tego co masz

pier....nie

[ wiadomość edytowana przez: CarvMachine dnia 2007-10-06 12:48:45 ]

Cytat:
2007-10-06 10:40:59, rafal125p pisze:
nie ma dobrych mechaników , każdy zawsze coś spartoli i weźmie za to kupę kasy , i do tego ta ignorancja kup książkę morawskiego jeśli nie masz i w jeden wieczorek wszystko zrobisz sam ( będziesz potrzebować lampę stroboskopową , szczelinomierz , i malutki śrubokręt , przydał by się klucz do klawiatury ale i bez niego się da bez problemu) a potem będziesz oprócz satysfakcji miał świadomość tego co masz

kolego nie generalizuj , bo obrażasz w tym momecie nie tylko mnie ale i innych forumowiczów którzy są mechanikami, to że ty trafiasz na partaczy to nie znaczy że wszyscy mechanicy to partacze i złodzieje, zastanów sie nastepnym razem nad tym co piszesz