MotoNews.pl

Zakłócenia w radiu - Pony

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam zakłócenia w radiu, tylko przy włączonym silniku... Wydaje mi się, że stało się to po wizycie u gazownika... Podłączył mi analizator spalin (przenośny) pod mój akumulator, później wsiadłem do samochodu i zauważyłem w moim Sony CDX-GT20, tzn w głośnikach, takie "pierdzenie" (sorry za określenie, ale jest najbardziej trafne ). No dobra, pomyślałem, że warto jest sprawdzić masę, odkręciłem od karoserii i przeczyściłem... Wsiadam, odpalam, słyszę, że jest ok, zadowolony jadę sobie i włączyłem ogrzewanie szyby tylnej, a wtedy... szum w radiu i już praktycznie nie słychać nic poza szumami... Może ktoś wie o co chodzi? To wada radia czy coś elektryką? Aha dodam, że podczas odbierania lokalnej stacji wszystko wydaje sie być ok

Czy objaw wystepuje tylko na stacjach radiowych czy na CD tez?

Tylko na stacjach radiowych...

Sprawdź połączenie kondensatora przeciwzakłuceniowego do cewki zapłonowej.

Pozdrawiam

A czy te objawy występują też na postoju,przy zgaszonym motorku?

Cytat:
2007-10-14 15:59:20, akurnik pisze:
Sprawdź połączenie kondensatora przeciwzakłuceniowego do cewki zapłonowej. Pozdrawiam

Gdzie mogę znaleźć ten kondersator?

Cytat:
2007-10-15 15:03:46, mihu24 pisze:
A czy te objawy występują też na postoju,przy zgaszonym motorku?

Nie, tylko przy włączonym...

podłącz masę radia bezpośrednio pod aku, jeśli masz jakieś przegłosy to zawsze związane jest to z masą bo to ona przenosi przegłosy, jeśli przegłosy pojawiają się podczas jazdy lub na samym włączonym silniku to pewnie winny jest alternator. spraw sobie filtr przeciwzakłóceniowy jeśli nie chcesz ciągnąć masy prosto z aku.