MotoNews.pl

Co z zasłanianiem świateł??????????

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Niech ktoś mi napisze bo nie mam zielonego pojęcia jak bardzo mogą być przysłonięte przednie światła?????????? Planuje taki zabieg ale nie chce się pozbyć dowodu...

I tu jest właśnie problem bo nie można wcale. A dowód można stracić nawet za brewki na lampach. Ale w praktyce jeśli przysłonisz reflektor od góry na jakieś 2 cm to nie powinni się czepiać. Mam brewki własnej roboty na lampach i nikt się nie czepia, mimo że już miałem dwie kontrole.

Pewnie, że Łada ma w sobie coś..........
Miałem kiedyś brewki i panowie w białych czapkach kazali mi je ściągać na drodze. Były zrobione z folii samoprzylepnej i prześwitywały. Teraz mam zamiar zrobić tzw. "bad look" ale wolałem najpierw się poradzić.
Ojjjjjjjjjjjjj ma w sobie coś ta Łada, oj ma.........

Mam w cinquecento brewki na swiatlach od 5 lat i nikt sie jeszcze nie przyczepil, tosamo czarne swiatla z tylu...

Kozik ja właśnie mam brewki z foli samoprzylepnej i nikt się nie czepia.

Według Polskiego prawa nie wolno przysłaniać świateł choć sam jeżdiłem z zaciemnionymi tylnymi oczywiście rozsądnie zeby coś było widać Jak narazie nie miałem z tym problemów.

wszystko zalezy id chumoru pana w białej czapce mnie zatrzymał tylko dlatego ze kiedys widział ze mam zamalowane swiatła i jak powiedział polował na mmoj dowód od dawna i był zdziwiony ze zmyłem juz i nie miał zaczepki wiec poddał sie

Masz racje to tylko zależy od humoru panów policjantów!

Ja tez tak mysle, ze zalezy jaki maja panowe humor. Przed Lada mialem starutka Skode 105. Troszke sie pobawilem z nia, przyciemnilem szyby i swiatla z tylu i przez rok jak nia jezdzilem nie bylo zadnych problemow.

No pewnie Remik jeśli jesteś z Pruszkowa to policja Ci nie straszna...

Remi9k obejrzałem właśnie zdjęcia twojej samarki i..........
............masz taki sam przedni zderzak jak ja (polonez caro+) i właśnie robie taki sam "bad look". A myślałem że uda mi się zaskoczyć klubowiczów.
Moje gratulacje, byłeś pierwszy. Mam nadzieję że tył masz inny od mojej???????

Dięki za pomoc. Brewki już założyłem a właściwie to jedną długą przez cały przód i oddałem Łade do lakiernika. Teraz już nikt tego nie cofnie.
Pozdrawiam.
Kozik.

Co do swiatel to nie ma w przepisach nic na temat koloru klosza.Wiec tylnie mozna zaciemniac na luzie.Ja mam pokryte swoje specjalnym silikonem i nie widac ze sa zaciemnione.Raczej jak orginal (nie sa matowo czarne).Moze ktos powie co wstawic do tylu w samarce zeby obnizyc tylni spojlerek.