MotoNews.pl

Corolla - pasy bezpieczeństwa tył

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Hej!

Gdzie mógłbym założyć tanio i dobrze pasy bezpieczeństwa tylnie (środkowe) do Corolli z 2001 roku (E11FL) W Warszawie i okolicach ? W ASO zaśpiewali za pasy + robocizna jakieś 600-700 PLN ;-(

Orientujecie się jakie mogą być koszty takiego zabiegu ?

pozdrawiam

[ wiadomość edytowana przez: oohayo dnia 2006-05-25 13:54:14 ]

Miałem ten sam ból głowy, tylko ode mnie zaśpiewali 500! Domyślam się, że chodzi o zmianę homologacji na osobowy. W moim przypadku trochę poszperałem i najpierw pod składaną kanapą znalazłem zaczepy do trzeciego pasa. Jak dalej poszukałem, to okazało się, że w obudowie napinacza jest pas, tylko klamry są schowane pod podsufitką. Wystarczyło odczepić trzy klipsy mocujące tył podsufitki, odchylić ją do dołu i przełożyć klamry przez otwór w obudowie! Jest bardzo prawdopodobne, że u Ciebie jest podobnie. Przede wszystkim sprawdź, czy są dolne zaczepy i czy jest widoczny pas w obudowie. Raczej mało prawdopodobne żeby "fachowcom" w ASO chciało się demontować pas przy montażu kratki. Po prostu szukają frajerów, a moja Corolla na pewno więcej ASO nie zobaczy!

Ja mam ten sam problem. Tylko że u mnie "fachowcom" nie chciało sie nawet schowac klamry w siedzieniu (hb) - po prostu odcieli pas i zdjeli klamrę. Zapinkę pod siedzeniem zostawili
Także szukam pasa środkowego hatchback `03.